joi, 29 noiembrie 2012

Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Editia a II-a - București

Buna!

Am primit pe mail o invitatie la un eveniment foarte frumos. Noi nu putem ajunge, din pacate, dar daca aveti drum, sau locuiti in Bucuresti poate ajungeti sa va bucurati de el.

Iata si cateva informatii despre el:

Eveniment: Tradiții si Obiceiuri Românești de Crăciun, Editia a II-a -
Loc de desfasurare: București, la Sala de concerte a Universității Populare Ioan I. Dalles, Bdul N. Balcescu, nr. 18, Bucuresti (Piața Universității)
Perioada:  Vineri - 7 decembrie 2012, ora 18.30

Intrarea: Libera.
Insă, datorită locurilor limitate, confirmarea participării se face la office@bonsiromania.ro sau la nr. 0732.601.254, precizându-se numărul de persoane și un număr de telefon de contact.  
 
Eveniment recomandat copiilor cu vârsta cuprinsa între 6-12 ani (orientativ), părinților cât și cadrelor didactice.

Tot organizatorii (www.bonsiromania.ro) ne ofera si 4 motive pentru a participa:


1.Veți afla de la Profesorul Dr. Corneliu Ioan Bucur, specialist în etnografie, despre semnificațiile și ceremonialul tradițiilor românești de Crăciun.
Dl Bucur a dezvoltat pe parcursul a 20 ani materiale și programe speciale pentru copii in calitate de Director al Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA" Sibiu, unde a creat cel mai mare Muzeu Etnografic în aer liber din Europa.

2.Cu această ocazie, Dl Prof.Dr. Corneliu Ioan Bucur ne va prezenta materialul său intitulat ,,Abecedar și Dicționar Etimologic’’, unic in literatura de specialitate , realizat impreuna cu sociologul Raluca Ioana Andrei.
Este o carte de vizita a unei Romanii profunde care incearca sa le spuna, deopotriva, "pruncilor nostri de acasa, cat si tuturor celor din neamul nostru" cine am fost, cine suntem si, mai ales, cine putem fi. Autorii ne oferă cel dintâi instrument de care are nevoie învățământul românesc, prin intermediul căruia copiii vor înțelege mai bine propria identitate națională și multiculturalitatea poporului român. Abecedarul, un cadou potrivit pentru copii cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, se va putea achizitiona și în cadrul evenimentului.

3.Grupul Coral SOUND prezintă concertul de colinde „Poveste de Crăciun”, o călătorie imaginară a stelei în noaptea de Ajun, prin redescoperirea colindelor intrate în uitare, ce sunt caracteristice tradiţiilor româneşti din moşi-strămoşi.
Grupul SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultură a Studenţilor din Bucuresti. Concursurile internaţionale i-au adus medalii de aur, de argint, premii întâi şi premii ale publicului pentru concertele de muzica tradițională românească. Dirijorul corului – Dl Voicu Popescu a aniversat anul acesta 30 de ani de activitate și a preluat bagheta dirijorală a Corului Naţional de Cameră MADRIGAL, brand artistic unic al României.

4.Evenimentul este CADOUL nostru de SF. NICOLAE pentru copiii dvs.

5 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

off topic :D Invata-ma si pe mine cum s apun banerul tau pe blog...stiu dar nu stiu de unde sa il iau.Ms frumos.Te pup!

copilarim spunea... [Raspunde]

:D E pe pagina WWW :P. iti trimit pe mail si link direct

Anonim spunea... [Raspunde]

Merg si eu la evenimentul asta, sper sa fie frumos, imi plac mult colindele cantate de coruri.

copilarim spunea... [Raspunde]

@laurafrunza.com Si noua ne plac foarte mult:)! Sunt sigura ca vei scrie impresii despre eveniment - asa ca iti dorim sa fie numai din cele placute :)

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

nu pot ajunge, dar tare mi-ar placea...oricum, mersi mult pentru informatie.

Trimiteți un comentariu