joi, 15 februarie 2018

Flori si culori " Hanafū "



"Hanafū" - inseamna "Vant de flori".  Mi se pare atat de frumos. Numele.. Si vasul primit in dar de la Rha. Am primit de fapt si eu, si micul N, cate unul la fel (deh, sora mea mai mica m-a cam "adoptat" de "sora mare mai mica" de ceva timp... haha - 😅 - asta e o gluma, nu stiu cum se va intelege cu google translate, in fine, imi asum riscul).

Pe langa faptul ca vine din Japonia [ si probabil s-a sesezat ca am o afinitate fata de aceasta tare si cultura ei ], vasul are o frumusete aparte. Pe cat pare de "simplu"... pe atat este de complex. Si fascinant.


Nu am indraznit inca sa mananc in el .. deocamdata ma rezum in a-l contempla, diin cand in cand. Probabil ca atunci cand voi gasi acea liniste si acel echilibru de a ma bucura in pace de absolut tot... Asa, ca sa sarbatoresc, il voi initia... In ce nici eu nu stiu! O supa? O salata? Ceva dulce? Ceva sarat? Poate un fruct?

 Pana atunci impart cu voi inca o bucurie, cu flori si culori! Pentru ca, daca nu stiati inca...

🌺@Home with Ella gazduieste "Fleur and Color on Wednesday" 🌺


Episodul 03 " Hanafū " 
Rasfoieste si alte episoade pe Flori si culori - rubrica de miercuri spre joi (in curand).

12 comments :

Ella spunea... [Raspunde]

Foarte deosebit castronelul!
Am si eu niste castronele (nu din Japonia!) dar special facute, cu support pentru betisoare! Imi place sa mancam din ele noedels. Excelente! Poate ti-am dat vreo idee.. LOL
Noapte buna, somn usor, sapte purici pe-un picior! LOL Pupici! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella in ro au fost la un moment dat niste magazine japoneze (costa aproape orice 5 lei sau 50 nu mai stiu :P oricum un pret modic)si aveau si boluri mai simple, cu betisoare cu tot. Si acum imi pare rau ca nu am apucat sa imi iau :(.

:D Multumesc pentru idee ;) Cochetez cu ea. hihih
Pupici!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

adevarate piese de arta. Sora ta te rasfata <3 ce frumoooos!
Intr-adevar numele este poetic, magic!
Trebuie sa manânci din castronel, trebuie neaparat, pentru a simti ce iti transmite - forma, culoarea lui, mainile care l-au modelat si gândul lui Ra când ti l.a daruit . toate aceste informatii sunt memorate de acest castronel.
Sa il stapanesti sanatoasa si sa te bucuri de el. Dar si de minunata farfurie înflorata.
Pupici si îmbratisari <3

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

minunat vas ! nu am japoneze - am reuşit să găsesc doar chinezeşti...
să fii fericită !
pupic !

Diana spunea... [Raspunde]

E superb! :) Si numele imi place cum suna: "Vant de flori" - imi imaginez florile de cires "zburatacite" de vant. :)
Fascinanta cultura japoneza!
Iti doresc sa atingi cat mai curand starea de liniste dorita. :)
Zi frumoasa iti doresc, cu drag! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN "farfuria inflorata" este de fapt interiorul bolului. :D E absolut magnfic. De-aia am si intarziat sa il inaugrez (si mai am eu niste motive, lol).
E intr-adevar poetic. Au ceva ... special japonezii. Simplu si in acelasi timp complex... si linistitor (chiar si atunci cand e vorba de ceva sfasietor de trist).

Pentru mine oricum ea este cadoul perfect.. de cand mi s-a intamplat dorinta si a devenit surioara mea ;P. Asa ca ma bucur cu atat mai mult.

Pupici cu drag :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza si pentru mine a fost o surpriza de proportii <3. Nu stiu exact cum de l-a gasit si ea... Imi plac foarte mult si vasele chinezesti :).

Multumesc mult - la fel <3!!!
Imbratisari! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da... si albastrul acela atat de profund dar nu.. rece. E minunata <3. Uneori mi se pare ca seamana foarte mult cu a noastra, dar am senzatia ca noi ne-am "pierdut" pe drum.
Ei sunt foarte legati de traditii. Acolo vechiul si noul stiu sa traiasca in simbioz. Si ei au au asimilat obiceiuri si sarbatori din alte culturi (vezi Valentine's Day de exemplu) dar le-au japonizat cumva. Si nu si-au pierdut radacinile.
La noi.. a fi patriot a prins cumva conotatie negativa, cam ca valoare (care mai nou desemneaza altceva decat ar trebui).

Pupici cu drag. Iti multumesc mult pentru gandurile bune! :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu am mai vazut un astfel de desen! E tare deosebit!
Rafinamentul simplitatii este cu adevarat fascinant!
O zi excelenta, draga Rux! Pupici!

Mirela spunea... [Raspunde]

Denumirile japoneze mă fascinează! Prima care m-a vrăjit a fost Sembazuru (=o mie de cocori, romanul lui Yasunari Kawabata), stolul de cocori fiind brodat pe un kimono. Inutil să mai spun că vasul e superb, așa că împreună fac un ansamblu de vis. O mică operă de artă, ca aproape tot ce fac japonezii. Știu să prețuiască frumusețea din jurul lor și să nu uite de adevăratele tradiții. Fiica mea e pasionată de mâncarea japoneză, bolurile nipone, bețele de mâncat, pe care le foloseșe cu o îndemânare demnă de o japoneză neaoșă, măcar că ea e blondă cu ochi verzi-albaștri! :))
Eu am ilustrat câteva cărți cu legende japoneze la cererea unei scriitoare din Constanța, cărți care au fost premiate în Japonia, de unde am primit diplome, dar și multe minunății.
O zi cât mai frumoasă îți doresc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu si eu am ramas asa.... fara cuvinte cand l-am vazut. Nu ca e de unde e ... dar chiar si asa, fara sa ii stii provenienta, are un efect magic asupra ta. Parca transmite o mare de calm si liniste si pace.
Pupici cu drag!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela Ce coincidenta! :) Si pentru mine tot O mie de cocori a insemnat inceputul unei calatorii printre carti scrise de autori japonezi si descoperirea unui alt fel de lectura, mult mai placuta si.. "impacata" daca as putea spune.
Si eu mi-am propus sa ma "invat" cu betisoarele. Sper pe la sfarsitul acestui an sa am o pereche :D.

Care sunt cartile ?:) Mi-ar placea sa le descopar si eu!

Multumesc mult pentru gandurile bune si urare! Un weekend minunat! :D

Trimiteți un comentariu