sâmbătă, 24 februarie 2018

Inimioare cusute

Buna 💕!!
Azi a nins - la un moment dat credeam ca o sa se depuna, dar a schimbat (iar) macazul si a devenit lapovita. Ei asta e... macar am vazut cativa fulgi, tot e bine. Azi s-a sarbatorit printre altele si Dragobetele. M-am tot gandit despre ce sa scriu ... cand mi-am reamintit despre semnul de carte inimos si martisorul asortat.

Le-am lucrat anul trecut. Anul acesta singurul martisor pe care il voi oferi sunt eu :))). Serios, nu am reusit sa fac nimic si slabe sanse sa ma manifesc.. poate prin martie. Cine stie.
Modelul de pe semnul de carte l-am gasit in sfarsit pe blogul Semne Cusute al Ioanei Cordureau, un fel de lada de zestre plina de comor. Am impresia ca era un fel de vita de vie si eu l-am transformat in sir de inimioare.

Inimioara de pe martisor e "marea mea opera de arta". :)) Serios acum, e suficient sa stiti sa coaseti in cruciulite pe etamina, un caiet de mate (va ajuta patratelele) un creion si puteti crea si voi diverse modele - precum inimioara :).



Pe spate am cusut fetru, iar la martisor am atasat si o zala micuta :). Plicul in care au calatorit a fost, desigur, unul origami ( modelul meu preferat), iar pentru mesaj am folosit o hartiuta imprimata cu un model foarte dragut!



Sper ca ati petrecut o sambata frumoasa ! :)


6 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

foarte dragute! Semnul de carte imi este oarecum cunoscut, pentru ca o prietena draga mie (ne cunoastem din copilarie) Alina, se ocupa de lucru-de-mana si executa mereu felicitari cu cusatura româneasca. Din pacate nu mai este activa pe blog, dar pe FB o poti gasi - este deasemenea mare fan Corundeanu.
Insa plic ca al tau inca nu am vazut niciodata! Adorabil! Presupun insa ca nu l-ai trimis prin posta ci a luat doar calea "din mana in mana".
La nooi azi a fost soare, dar ger -5 grade si vant. Acum cand scriu aici aud vuietul vantului din gradina... Maine cica va fi cea mai rece zi - nu atat ca temperatura (doar -12°C) insa datorita vantului temperatura se va simti -20°C! Nu-i bai, ca nu aveam in plan vre-o excursie. Maine vin fetele la noi la mmasa, si-au dorit "ceva bun" :-) Asa ca Helmut s-a gandit la gasca la cuptor. Deja din seara asta a stat cateva ore in vasul special de cuptor, la doar 80/100°C El zice ca secretul unei fripturi fragede si crocante, este sa stea la cuptor muuuulte ore, la foc mic si mereu sa fie unsa cu sosul in care sta in tava - nu care cumva sa se usuce carnita. Deci maine va fi meniu special - exact nici eu nu stiu :-) Voi face fotografii.
Te pup. Noapte buna Rux draga! :-*

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Corilarim!
It hasn’t snow here for a long time!
And i love snow!!
Your felt heart and bookmark are sooo beautiful!
Love the cross stitching pattern that you used!
And the origami envelope is very preety too!
You are so talented my friend!!
Wishing you a lovely day!Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Da, semnul de carte este inspirat dintr-un model stravechi (era ceva cu vita de vie) :P.
Plicurile origami? <3. Inseamna ca va trebui sa fac un tutorial pana la urma. am tot promis si nu am mai reusit sa ma tin de cuvant. Am trimis si prin posta pliculete (deobicei cand a fost vorba de pachet).

Si aici se simte rece. Nici cu fulgisori dar s-a depus ceva (yuhuuuu) - mi se pare atat de frumos sa vad alb pe jos. Atat de pur si curat. Parca locurile pur si simplu de vin mai bune.

Abia astept sa aflu ce ati mancat bun :D. Eu astept sa se fiarba fasolea ;))). Ahhh abia astept! Fasole frecata :D. Hih
Pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI
Hi dear Dimi,
We didn't have much snow either. This is the 4th time when I see snowflakes (since december until now). And usually it doesn't last... I mean, you could see the next day some spots, but tat was all.

I miss the winter with snow...
It is also really cold.. somehow freezing cold.

I am really happy you like the bookmark - the oter one is a "martisor", a traditional custom in Romania - to offer a symbol of the spring.
I also love origami :D.

Thank you for your wonderful thoughts <3.

hugs!!
rux

Alex spunea... [Raspunde]

Ce frumoase sunt! Cum le-am vazut, mi-am amintit de bunicuta mea, care asa frumos cosea pe etamina - parca asa ii spune? In iernile geroase, cu zapada multa, statea langa fereastra si cosea atat de frumos... Mi-am amintit cu dor...
Numai bine, draga Rux si zile frumoase! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex vai ce imagine frumoasa s-a ivit in fata ochilor in timp ce iti citeam gandurile <3.
Era o poezie Bunica de Stefan Octavian Iosif si o farama din ea mia rasunat acum in urechi....
Ma bucur ca iti plac. <3
cu drag
rux

Trimiteți un comentariu