sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Cum facem un snur cu morisca tricotin?


Buna!!!
Astazi am reusit sa filmez atat clipul pentru Provocari Verzi [pentru Provocarile Iernii - Ianuarie 2019] cat si primul filmulet de la Cum Facem. Am impartit prima tema in doua pentru ca am vrut sa va arat cum functioneaza mica morisca tricotin pe care o am si, deasemenea, sa descoperim impreuna cum ne putin realiza un tricotin singuri.
Imi pregatisem baza articolului (cea de putin mai jos cu date despre tema), am incarcat filmuletul pe computer si evident am trecut la urmatoarele (multe treburi) pe care le aveam de facut azi.... Apoi a venit seara, in sfarsit am terminat cu "plimbarile cu Kouki" si "iesirile dupa apa de izvor pentru testoase [ doar vreo 9 asa, ceva modest]. si... cum ma pregateam sa trec la smantanit si facut branzica de vaci... ma intrebam in sinea mea:  
Mai Rux... mai era ceva ce trebuia sa termin dar ce?
Articolul.. da, da chiar articolul. Asa ca, profitand ca maine e duminica (da, pe cine pacalesc, maine e ziua cand Kouki implineste 3 luni de cand a intrat in viata si casa noastra si chiar daca nu ar fi asa, la 9 e semn de prima plimbare) iata-ma fata in fata cu youtube-ul (un clip, cel de la Provocari e gata) incercand sa finalizez ce mai aveam de... facut, desigur.

 
 
Cu numarul #60 pe tricou, tema " Tricotin - Decoratiuni de Pom " si-a facut debutul in 2017.
Eu am creat o decoratiune bradut, a carei poveste o puteti citi aici: #02. Un Bradut Verde cu o Provocare. 😊😍😌 Tot pe aceasta tema am mai lucrat si un colier, pe care il puteti vedea aici: #05. Colier cu fulg de nea
Pentru fotografia temei originale, am folosit o imagine a coronitei impletite desprecaream scris aici: C.A. #13 "Coronita Om de zapada".
Celelalte creatii inscrise atunci pe aceasta tema, le gasiti in Galeria de creatii " Tricotin - Decoratiuni de Pom".
Acestea fiind scrise, va las sa urmariti filmuletul de astazi in care va prezint si alte idei pe care sper sa le gasiti interesante, ceva mai jos urmand sa va invit sa va tratez virtual cu ceva dulce, sanatos si de sezon!


Soarele mi-a jucat feste, dar nu pot sa fiu suparata! Atat de frumos era 🌞. Nu a topi nici zapada din micul parc (unde ne place sa ne plimbam - mai ales mie 👧 - pentru ca pot sa ma joc cu Kouki prin zapada). Voi incerca sa filmez si aparatul in sine... ideea este ca nu prea am cum si nici unde sa il fixez... dar ma voi gandi la o solutie.
Saptamana viitoare (luni, marti sau joi) mi-am propus sa fac un scurt filmulet in care sa creez un tricotin (sau mai multe) din ce am la indemana. Sper sa si reusesc 😋.
Pana atunci, vreau sa va reamintesc ca va puteti inscrie creatiile pana pe 31 ianuarie (sau 28 februarie - daca nu aveti timp suficient acum). 
Si nu ezitati sa ne scrieti pe adresa provocariverzi[@]gmail[.]com daca aveti intrebari (evident, folositi adresa fara paranteze 😊).
Pe curand!!
 

12 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Love your knitting Christmas tree and the gorgeous snowflake necklace!
You are so talented and creative! Happy three months to your adorable Kouki!!
Have a lovely day and a happy week! Hugs!
Dimi...

CARMEN spunea... [Raspunde]

draga mea, te admir pentru tot ce faci, pentru energia pe care o ai. Felicitari pentru idei si minunata serie de videoclipuri.
De data aceasta insa... eu nu vad niciun videoclip - doar poza cu tine si presupun morisca.
La noi azinoapte a batut vantul atat de puternic, ca am crezut ca ne smulge rulourile de la geamuri. Trosnete si pocnete, vuiete si suieraturi am auzit intreaga noapte, Leo a marait mereu, amandoi am fost pe jumatate treji! Astazi stratul de zapada este pe jumatate (au mai ramas doar 25 de centimetri) . Eu inca nu am iesit afara pentru ca de dimineata merge Helmut cu Leo la plimbare. Pe la ora 12 vom iesi toti trei si poate ca si Ra cu Chico ne vor insoti intr-o scurta plimbare, apoi pe la ora 18 voi face eu cu Leo ultima plimbare in parc.
Meteorologii spun ca incepand de la noapte, va ninge iar si ninsoarea nu se va opri pana joi. Oh vai, oh vai - nu imi place cand masina imi sta in parcare 8 ore si seara tre´buie sa o curat... Macar diminetile nu am probleme, pentru ca iarna am voie sa parchez eu in garaj (avem doar un garaj si doua masini! Dar Helmut nu trebuie sa plece nicaieri diz-de-dimineata). Insa e problema daca curtea garajelor nu este degajata de zapada. Joia trecuta am iesit cu chiu cu vai, covorul nou de zapada a fost de 40 centimetri!
O duminica placuta dragilor! Pupici de la mine si de la Leo :-* :-*

coco spunea... [Raspunde]

la anul o sa fac si eu globuri pentru pom, asa intentionez, chiar daca nu sunt prea indemanatica la asa ceva!

copilarim spunea... [Raspunde]

@DIMI thank you so much <3!
Kouki says thank you as well. <3 He is so sweet, next to his toy dog muku :D.
I wish you also a wonderful week, full of great, happy moments :D
hugs!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN am fost sabotata... :(((
Am stat asearapana tarziu sa reusesc sa incarc si adaug filmuletele... si apareau la preview... si acum na.. missing.
Abia ce am ajuns pe net - azi a fost o z mult prea plina pentru duminica - motiv pentru care articolul de azi il voi schimba un pic :)))... pentru ca nah... aud cum ma striga o perna :)))) si un pat.
Azi am iesit doar de doua ori.. pentru ca seara pe langa ger, era iar fuuuuum.. de nu puteai respira. Dar am fost sa iau apa pentru testoase din nou.... asa ca sunt cam .. kaput :)).
As vrea sa mai ninga putin si la noi :). Ca apoi cand s-o topi zapada nu ne mai putem plimba in micul parc din spate (de ierburi si ganganii si mizerii) dar asa am gasit un nou loc de joaca tare dragut :D.

Pupici cu drag <3!!
(acum merge clipul, am readaugat codul :D)

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco nu exista asa ceva!!! :D :*
vor fi cele mai frumoase globuri tocmai pentru ca le vei face tu !
Pupici :)

Diana spunea... [Raspunde]

Incet-incet, ma adun si eu - asa imi imaginez - si imediat vine o "rafala" si ma imprastie...
Ma duc sa vad ce-i cu morisca tricotin. :)
Pupici cu drag! <3
O saptamana cat mai buna iti doresc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :* asa am patit si eu ... in weekendul asta visam sa ma odihnesc sa ma bucur de bradut, de cateva mici plimbari la zapada...
Am dormit vreo 5 ore si am alergat dupa apa pentru testoase jos la izvor (ca deh in timpul saptamanii se ajunge mai greu acolo)... si m-au zapacit de cap niste aparate care tot huruie..).
Pupici cu drag! O saptamana minunata iti dorim si eu si frumosul care face nani acum.... :D

Alex spunea... [Raspunde]

Felicitări pentru tot ceea ce faci și ne împărtășești și nouă. Și mult succes în continuare, în toate activitățile tale! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex multumesc mult :).
in viitor se prevede o pauza. imediat ce scap de vizita inoportuna a unei gripe sau ce o fi.... :)))

Anonim spunea... [Raspunde]

Buna, mi-am cumpărat și eu o moara Prim pt șnur însă nu merge deloc asa rapid ca a ta 😄
După ce ii pun greutatea maneta merge in gol și destul de greu învârte mecanismul. Ba mai mult orice fir as folosi, nu sare de pe croșete, mereu se agata de acel picioruș și ochiul nu se formează. Se aduna tot firul acolo și se încâlcește. Am returnat produsul și sper sa îmi trimită altul.
Ai ceva ponturi pt a putea folosi mai ușor moara? La tine văd ca merge “ca unsa”😄. Mersi
Raluca A.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Raluca A buna!
Sa stii ca si la mine face asa dar! La inceput, cand atasezi greutatea, sprijina de ceva partea de jos, nu ii da drumul. Apoi vezi ca unele fire chiar raman... am patit si eu. Cel putin la inceput, trebuie sa fii atenta. Sa o ajuti cu primele randuri.
Cel mai ok mi-a mers cu fire de la Red Heart Detroit (care sunt pt croseta de 4mm). Vezi insa ca si ele sunt de doua tipuri: mai groase (ca rosu) sau mai subtiri (ca violet)... Cauta sa folosesti mediu sau subtire - merge si cu cea mai groasa dar cu atentie.
Eu in clip folosesc red heart detroit verde deschis.
Ponturile sunt:
- sa spriji partea cu greutatea pana ce faci primele 2 raduri.
- sa ai grija ca firul care intra in tricotin sa (cel din ghem, sau scul) sa mearga lin (adica sa nu fie greu ghemul si sa il traga in jos pentru ca atunci deobicei se ridica snurul si se incurca.

Sper sa te ajute :)!!
Mult spor :D.

Trimiteți un comentariu