marți, 2 aprilie 2019

2 aprilie: Sunny Day!


De dimineata nu era chiar ceea ce am putea numi o zi cu potential insorit... 😏. Dar aparentele inseala si, sub masca celei de-a doua zi de aprilie, se afla un soare sugubat.
Si pentru aceasta zi am ales o fotografie din folderul de Instagram (tot din martie, mai precis 25, ca si ieri). Kouki este un catelus foarte foarte destept si a receptat imediat mesajul "papusile lui Rux nu sunt jucariile lui Kouki" 😂 - are acces la ele, dar nu atenteaza la ele. Asa facea si dragul de Dodo.

Imi place mult de Joy Miyuki. Are o fata "noua" foarte reusita si expresiva. Sa va explic: papusile Blythe originale au aparut prin anii 70... (am aflat ca au aparut atunci si in Japonia unele si sunt foarte rare "Mahou no Hitomi Ai Ai Chan" - Micaela, ma intreb daca cele pe care le-am vazut noi sunt atat de scumpe, astea cat or fi? hahah).
Prin anii 2000 au fost readuse la viata de catre japonezi (Takara Tomy). Evident ca prietenii nostri chinezi nu au stat degeaba. Au creat (in fine acolo se fac mai toate papusile de ce sa o luam pe ocolite) versiunea de fabrica si aceasta are multe variante: diferite culori ale pielii, fata lucrioasa, mata, translucida si mai nou, fete semi-custom, etc.

Care e faza cu ... "semi-custom"? Ei bine multi iubitori de papusi si artizani modifica fata originala a papusii, sculptand faceplate-ul. Yup. Si sunt unele papusi extrem de reusite (si extrem de scumpe). O varianta mai accesibila (daca se poate spune asa 😅) este cea de fabrica: au lucrat mai multe versiuni de fata, au creat mold-uri si asta-i rezultatul. Unul foarte fain, zic eu.

Ce alta diferente mai este intre original si aceasta papusa? Corpul - corpul acesta articulat. Papusile originale au corpul ca Hotaru. Deasemenea nu stiu daca originalul are si fata mata ... (are, Micaela?).
Ei si cam atat ca deja am scris prea mult :)))). Glumesc.

Ja ne!! Pe curand!


2 comments :

coco spunea... [Raspunde]

insorita zi dar cam sufla vantul, vin ele si gradele mai multe in termometru, eu tin cu caldura :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@coco da, si la noi a inceput sa suflet si sufla inghetat (probabil o fi racit de la masinile lasate sa stationeze cu motorul pornit in prostie... cum altfel? hahah)
Si eu tin cu vremea frumoasa <3. Abia astept... sa ma reintalnesc cu soarele. :*

Trimiteți un comentariu