vineri, 19 ianuarie 2018

Meet Hotaru - si prima rochita clopotel -


Saaalut! Sau sa spun... Konnichiwa! :)
Deja o cunoasteti pe Hotaru, protagonista ai multor articole pe blog. Nu imi mai amintesc exact cat de mult din povestea ei v-am spus, dar astazi m-am gandit sa va impartasesc cateva lucruri in ceea ce o priveste. Si... voi incepe cu numele. Hotaru este un nume japonez si inseamna licurici, insa mie ochii ei mare imi amintesc de libelula. Desi va imaginati ca poate i se trage de la ochi, nu este asa. Numele ei este legat de numele uneia dintre luptatoarele sailor, mai precis Sailor Saturn. Cand am vazut prima data papusa, m-am gandit la personajul meu preferat, Hotaru.




Atunci cand am descoperit eu aceste papusi datorita prietenei mele Micaela, imi doream foarte mult sa aiba fata mata. Si preferatele mele erau Hotaru, aici de fata si Blythe (cea inca fara un nume personalizat) pe care ati putut-o vedea si in calendarul advent, aici - Blythe, rochita verde, ursuletul si bradutul. Le-am primit candva in preajma sarbatorilor in 2016 de la mami (💖).



Hotaru are un corp standard Blythe. Mainile nu se indoaie, genunchii da - dar nu e foarte indicat, decat eventual pentru un timp foarte scurt, pentru ca am avut o surpriza destul de neplacuta cand le-am lasat mai mult indoite si m-am trezit cu niste dungi la spate de am crezut ca i s-a retezat piciorul.. [hahahah, acum rad, dar atunci nu a fost asa amuzant]. Corpul este aproximativ la fel la dimensiuni cu cel al Liccai, asa ca rochitele pe care le-am crosetat pe acest calapod merg si la o papusa si la alta (vezi aici: Hotaru si Licca Liu ). Exista anumite incaltari de la Barbie care se potrivesc pe piciorul papusii.



Are 4 culori de ochi: gri si caprui - privire inainte, albastri si verzi - privire orientata in stanga si in dreapta. Mecanismul se activeaza tragand de o sforicica aflata in spate. Parul este si in acest caz calitativ. Prefer bretonul la acest gen de papusi, pentru ca in afara cazului in care sunt custom, nu au sprancene.
Acestea sunt printre primele ei fotografii, realizate cu telefonul (de unde si super extra calitate si claritate.. lol).  Mai am desigur si altele si intentionez sa mai fac :P. Asadar ma opresc aici cu povestitul - daca veti sa aflati si alte amanunte despre ea, in "episoadele viitoare". Imi puteti scrie si sugestii sau trimite intrebari (fie pe mail, fie prin comentarii) referitoare la acest gen de papusi si imbracamintea pentru ele.


Pe curand!!

ps: rochita este lucrata cu fir Red Heart Detroit - prima din seria clopotel pentru Blythe / Licca si are ca punct de pornire rochita de braduta a micutei Midori (LPS) de aici: Midori in costumas de Braduta ".


8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Draguta foc, rochita clopotel! Ai curaj sa incepi una si pentru tine? Sau macar o fustita? Cred ca ar arata superb!
Pupici, draga Rux! Imi plac mult pozele tale cu papusi!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu ma bucur ca iti place ;)).
Curaj am - de fapt am mai crosetat diferite articole de imbracaminte....
Dar acum ca m-ai intrebat mi-am reamintit rochita pe care o am de la Mami si care este tricotata in genul acesta (nu crosetata) de catre Buni. Ador rochita aceea... <3.
O sa mai fie poze si cu astfel de papusi :D. Hihih.
Pupici cu drag!

Poteci de dor spunea... [Raspunde]

Ce frumoasă e! Mi se pare foarte expresivă!
Şi rochiţa e de vis!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Poteci de dor asa-i? :) E deosebita (unde mai pui ca are parul exact nuanta de aubergine pe care am avut-o si eu la un moment dat, cu breton cu tot lol).
Ma bucur ca iti place :*!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

da, mai vrem informatii ☺ multumim! admir mult papusile tale , sunt tare frumusele! si nume simpatce :-)
Rochita este perfecta, te mai laud o data - ai fostînzestrata de natura cu multa pricepere si migala! Norocoaso! :-)
Un start bun in weekend Rux draga! seara placuta!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN hihi ce ma bucur !!! mie sincera sa fiu imi pare ca am doua maini stangi... ca sa nu mai spun ca uneori stau si ma "chinuie talentul" de numai eu stiu. Si apoi ma intreb cum de a durat atat d emult sa fac ceva care pare atat de simplu.... Si ma apuc (daca sunt pe faza si imi notez) sa refac modelul in alta culoare si sa mai modific una alta si apoi dupa alte ore ma intreb.. cum am reusit iar aceeasi "performanta" :)))

Ar fi dragut daca s-ar inventa si un mod (noninvaziv si prietenos) sa ne intalnim asa, macar o data pe luna si sa povestim, un fel de pijama party. :)

Pana una alta nu mai e mult pana in martie si sper sa pot reveni de atunci si cu filmulete :).

un weekend minunat cu evadare in natura si muuuuulta iubire alaturi de cei dragi :P

Diana spunea... [Raspunde]

Avand in vedere ca imi plac jucariile - nu prea m-am jucat cu papusile, dar le-am facut haine! - imi place "Libelula". :)
Imaginea ei din ultime foto imi place tare-tare mult!
Spor la ce faci tu acolo! :)
Weekend frumos iti doresc, cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :D daca nu aduceai vorba de Libelula uitam cu totul. Si mi-am si notat sa corectez. :))) De fapt Hotaru inseamna Licurici. Dar cand scriam articolul ma gandeam ca are ochii mari ca de libelula.. si evident am scris direct (asa e cand gandul o ia inainte). Va trebui sa corectez. :)))
Mie imi placea tare mult sa ma joc in copilarie si culmea cred ca cea mai tare perioada a fost cand ne jucam dea scoala.. hahahahahahahaha. Cand reusesc sa ma 'conectez" la acea perioada imi dau seama cat de liberi eram... Era suficient un pledulet, cateva "maruntele" (ca sa o citez pe prietena mea Micaela) si in rest imaginatia facea toata treaba. Uneori nu aveam nici macar o nuia si ne transformam in personaje animate. Acum e nevoie de costume speciale, machiaje (cu asta la copii nu sunt de acord sub nicio forma . yuck) si alte chestii care mai de care ca sa faca "magia".
Ok... fug sa repar "scaparea" ca iar uita... haha.
Multumesc mult pentru urari. Un weekend minunat si plin de noi "amintiri" frumoase.

ps: este un cantec care mie imi e foarte drag. Se numeste "Amintirile de Maine" (Ahita No Kioku) o sa ii pregatesc un articol, sper sa gasesc un video, sau un live cu ea:D. Este foarte frumoasa.

Trimiteți un comentariu