marți, 23 ianuarie 2018

Maddie - generalitati si informatii utile -


Buna!
Asa cum am promis acum cateva articole in urma (de fapt la comentarii 😊), iata revin cu informatii despre Maddie, papusica mea middle. De fapt corect este Middie Blythe, dar voi explica ceva mai jos ce este cu middle-ul.
Maddie a ajuns la mine inainte de Craciunul lui 2017 si fotografiile din acest articol sunt realizate acum un an, in ianuarie. Imi propusesem inca de atunci sa realizez cateva articole si filmulete pe aceasta tema, chiar incepusem ❤ Timp pentru Tine ❤.


M-am bucurat mult sa gasesc printre poze si una cu Dodo - azi se implinesc 7 luni (sapte) de cand puiul meu mic si cret a plecat. Ma bucur enorm sa pot povesti si sa imi pot aminti de el. Singura mea problema este seara, inainte de somn, cand absenta lui imi este atat de acuta ... incat ajung sa adorm numai la ore mici.. :))). Daaaar, mai bine sa revin la Maddie - asa-i ca sunt dragalasi impreuna? :P


Sora mijlocie a papusilor Blythe (de unde middle, denumirea sub care poate fi  gasita cel mai frecvent  atunci cand vreti sa cumparati varianta de fabrica) are aproximativ 20 de cm inaltime. Daca veti cauta informatii despre papusile Blythe veti vedea ca este clasificata ca middie. In magazinele de specialitate (majoritatea in Japonia, tara ei de origine) se gasesc o varietate mare de astfel de papusele (care mai de care mai frumoase, dupa parerea mea versiunea mijlocie a papusii fiind cea mai reusita) si cu preturi pe masura. Am vazut de curand ca exista si in Europa cateva magazine in care se aduc astfel de papusi, culmea cautand o alta papusa, pe nume Pullip. Lista de magazine din Europa o puteti consulta aici. [ de exemplu in magazinul din Germania se poate gasi Middie Blythe Bubbly Bliss ]

Papusica aleasa de mine are tipul de fata usor translucenta (preferata mea la acest tip de papusa), machiajul este discret si natural. Papusa vine fara haine (se pot comanda si haine si incaltaminte in magazin). Este o Tomy (are insemnele pe corp si faceplate), varianta factory adica de fabrica, de "baza" ca sa zic asa.


La momentul in care am cumparat-o era cea mai accesibila ca pret, dar ce m-a atras la ea a fost tocmai fata.
Corpul este cel clasic (in cazul ei nu se indoaie nici mainile si nici picioarele  -adica din genunchi si cot). Capul este prevazut cu un mecanism care permite ochilor prin actionarea unei rotite aflate in spate, sa se roteasca stanga - dreapta. Ochii ei sunt verzi. Nu inchide pleoapele. Parul este foarte placut la atingere si in lumina bate spre aubergine.


Mi-am comandat papusica pe 11.11.2017 (cand a  fost un fel de super sale) de pe Aliexpress, din magazinul Blythe Homes - de aici (pozitia numarul doi in acest moment, papusa cu corp normal, nearticulat). Trebuie sa tineti cont de politica vamala (depasind 10$ pretul in Romania  se platesc taxe) a tarii in care urmeaza sa fie primita comanda. In cazul in care nu aveti cont si vreti sa va creati unul, exista posibilitatea (uneori nu este valabila, alteori da) sa va trimit invitatie si aceasta sa contina un cupon de reducere ce poate fi folosit la cumparaturi. In cazul in care aveti si alte intrebari despre papusica si / sau despre cum am achizitionat-o, scrieti-mi in comentarii sau pe mail si va raspund cu drag :P. Ca o recomadare generala: luati inainte legatura cu vanzatorul.

6 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Dragalasa si papusica aceasta. :) Daaaa... Le sta bine impreuna. <3 Blajinul Dodo. Imi tot vine sa-i zic Dodolici, 'ca-i asa pufoooos! <3
Lipsa pe care o simti am simtit-o si eu, acut, dupa ce a plecat Bony (martie 2000), o boxerita care statea "lipita" de mine ca timbrul de plic. :) Inca mi-e dor de ea, asa cum mi-e dor de fiecare sufletel imbracat in blana care m-a parasit. :) Cu Bony am doar o fotografie! :(
Gata! :)
Iti doresc sa ai o saptamana minunata! Spor in tot ceea ce faci!

Ella spunea... [Raspunde]

Iti multumesc ca împarti cu noi amintirile tale atat de pretioase cu Dodo! Papusica este tare frumoasa. de fapt toate papuselele tale sunt faine! Merci si pentru informatii.
Iti doresc o saptamana frumoasa, Rux draga! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ;) ma bucur mult si iti multumesc pentru urari <3!!
Ralu a mai avut un pui de pechinez (fetita) pentru cateva zile - cred ca nu avem nici macar o poza, dar apare cateva secunde intr-o filmare scurta. Povestea e ceva mai lunga dar a fost motivul pentru care nu am facut f multe poze cu do cand era mic mic si a facut reactia dupa vaccin...
Poate o vom vedea si noi pe blog pe Bony!
Imbratisari cu mult drag :* !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella si eu multumesc pentru sustinere si intelegere :*!!!

Ma bucur sa vad ca sunt indragite micutele :P - mi-as dori sa pot face un fel de mic muzeu sa ne bucuram impreuna de o lume copilaroasa. Poate ca in timp, prin fotografii si povesti, se va face si asa ceva, de la sine.

Pupici cu drag!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

cât este de frumoasa papusica asta a ta! multumim pentru informatii.
Dodo e un dulce - sigur ca te înteleg... Cat de greu trebuie sa fie!
Leo al nostru ne-a crescut in inima si mereu ma gândesc, ce bine ca are doar 14 luni... avem inca lumea de cucerit :-)
Poate ca dorul tau s-ar alina daca ai avea un bebelus care seamana cu Dodo - aceeasi rasa, vreau sa zic. Stiu ca durerea prin pierderea lui Dodo e mare... Te imbratisez <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur sper sa fie utile informatiile ;).

Da - la mine socul a fost pentru ca a fost total neastept. Da, bine Do avea 14 ani si jumatate cand a aparut problema, dar nici macar doctorul nu ii dadea atat. Nimeni nu ii dadea mai mult de 7 ani (si asta dupa ce le spuneam cat are de fapt). Si totul era o la el. Dar i-au cedat rinichii - ca la un fel de otravire, sau intoxicare.

As vrea doar ca oamenii sa fie responsabili si sa nu se mai bazeze pe "las-o ca merge asa"... sa nu mai foloseasca cu atata usurinta chimicale in ideea ca "merge asa". Sunt convinsa ca "stropirile" de anul trecut sunt cauza. Nu degeaba in aceeasi perioada au fost afectati mai multi caini de varste diferite din aceeasi zona.
Inconstienta. Prostie...

In fine :). Ce mai pot spune? Eu nu mai pot schimba nimic, dar ma rog sa nu mai treaca nimeni prin asa ceva, privind neputincios.
Ghinionul lui a fost ca probabil a avut sechele de la vaccinuri (el a facut o reactie urata la inceput - si in cazul acesta trebuia dozat si verificat anual - ceea ce la noi nu se fce, pentru ca in caz de overdose se afecteaza grav rinichii).

Ideea cu un pui mic (sau mai mare -ne gandeam si la adoptie) o aveam de cand era Dodo. Voiam sa ne luam si noi "un catel" - ma rog eu voiam mai mult, el nu parea foarte incantat sau interesat de idee ..hahahah. Ma gandeam ca un partener de joaca ar fi super bun si ne-am distra mai bine. Din pacate, nu e numai dupa cum imi doresc eu. Insa eu sper... poate ca, cineva acolo sus pe un norisr, ma ajuta cu un raspuns si la aceasta dorinta.

Pupici cu drag :* si imbratisari multe lui Leo - ma bucur ori de cate ori il vad, sincer si ma incarca pozitiv toate jocurile voastre minunate. <3

Trimiteți un comentariu