sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Luna - Gheisa Amigurumi II

Buna!
Astazi a venit (in sfarsit) momentul sa o prezint e blog pe Luna (nu stiu insa daca asa i-a ramas numele, insa sunt sigura ca e iubita mult 🌙 ). Despre ea am mai povestit cand inca era in lucru, aici: Luna - Gheisa Amigurumi I
Ea este foarte importanta pentru mine din foarte multe puncte de vedere. Doua ar fi: pentru ca a adus bucurie unoer persoane dragi mie si pentru ca a facut punte intre inainte si dupa, ajutandu-ma sa nu ma prabusesc intre.



Luna este o papusica amigurumi model gheisa, cea mai inalta dintre surori, lucrata cu fir de bumbac si croseta de 2.5mm, deci o papusica de colectie, delicata, dar si o buna prietena de joaca (pentru ca este mobila si, in mainile unei fetite care stie sa pretuiasca lucrul de mana, se afla in siguranta :).




Pentru kimono am ales un roz special - si am fost foarte fericita ca am gasit nuanta aceasta de fetru. Modelul nu este foarte incarcat (nu am vrut sa renunt in acest caz la margelute -- mi s-a parut delicata combinatia) si am folosit stele (nastutei) - pentru ca, nu-i asa, Luna e doar una si straluceste printre stele :).
Pentru obi, am incercat sa prind cele trei elemente folosite la un loc, pentru ca mi s-a parut si mai practic in acest caz. Am folosit ca sistem de prindere o capsa micuta. ca deobicei, alegerea detaliilor mi-a luat mult timp. Ma deconectez efectiv de "timpul" real cand lucrez.

Rochita purtata sub kimono este realizata din bumbac imprimat si este cusuta, desemenea, de mana. Am avut si masina (pe care am folosit-o atunci cand mi-am facut eu un sortulet cu doua fete) dar am trimis-o lui Rha si acolo a ramas. Dar chiar si asa, tot la mana as fi cusut... haha. Modelul ales este unul dintre cele mai simple - pentru ca voiam sa incapa bine pe sub kimono si sa fie in acelasi timp dragalas. Simplu simplu, dar nu va zic cat a durat pana a fost gata. Oricum eram clar, in afara tipului de ceas.


Cel mai mult imi place la aceste papusele mobilitatea de care dau dovada. Se aseaza (parca se cuibaresc cumva) perfect in mana, stand cumintele si asteptand sa... plece la plimbare, de exemplu:


Un pas, apoi alt pas... Apoi de privesc in ochi. Ah, da.... ochii. Ochii sunt de fiecare data o adevarata provocare. Nu va puteti inchipui ce parcurs au ochisorii acestia minunati (eu asa ii vad, imi par vii). Dar rezultatul final, parca sterge cu buretele "esecurile".
Iar Luna chiar are niste ochisori speciali (am avut un model minunat care ma inspirat si la capitolul ochi si la capitolul par). 



In par i-am prins margelute si fluturasi, rochita are si ea o steluta care se asorteaza cu bulinele de pe rochita, iar snuruletul are la randul sau margelute.
In obraji are "bujori" si in picioare incaltari geta, cusute de talpa (as fi vrut sa le fac detasabile, dar nu am gasit la aceasta dimensiune inca o solutie mai buna).


Si iata mai sus si ultima poza inainte de plecare, gata pregatita sa se indrepte catre casuta ei, unde este fericita si aduce multa bucurie.
Pe langa bucuria aceea imensa care mi-a invadat sufletul cand am vazut-o in bratele prietenei ei (💖), pentru mine Luna a insemnat si un curs de japoneza care momentan e pus pe butuci si pe care imi doresc sa il scutur cat de curand de praf si sa il reiau cu drag.

Pe curand!!

14 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Esti fenomenala! (da, am mai scris-o, si cu alte cuvinte). :)
E minunata! Are si niste ochisoooori! Asa mica si fragila! Exact asa cum sunt gheisele!
Tot citind la tine despre aceste minunatii in miniatura ma ia cu dor de pigulit ceva! Cred ca ma voi opri la puzzle (la altceva nu prea ma da talentul afara din casa). :)
Felicitari si spor la lucru!

In cazul meu, de fiecare data, puntea intre "inainte" si "dupa" a fost... alta vietate. :)

Weekend minunat iti doresc sa ai! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ce ma bucur <3. Si mie mi-a fost tare draga (la ochi am stricat cativa pana am reusit sa ii fac.. :)))) ).

Ah... cand eram prin liceu (cred) gasisem niste mini puzzle-uri simpatice. Cred ca aveam unul cu o fetita si celalalt parca cu un pufosel (poate pisicuta?) - ma intreb unde le-am pus. :D

Apropo de vietati. Testoasele mele au fost scutite de foarte multa "atentie" din partea mea de cand sunt asa mari si trebuie sa ma port cu manusi cu ele (la propriu). Si acum tot tatonez terenul :))). Cred ca le intereseaza mai degraba mancarea decat altceva... totusi. Am reusit totusi performanta sa il mangai pe baiat pe carapace acum vreo saptamana (bine ca nu a fost ea pe faza si era satula haha).

Un weekend minunat :*

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Vai ce privire 😍 Iti patrunde pana in suflet ❤️
O gheisa ADORABILA !!!!
Pupici 😗

Ella spunea... [Raspunde]

Este o frumusete papusica ta cu ochii asa mari! Imi adduce aminte de papusile rusesti [e care le primeam cand eram mica! Esti tare talentata, Rux draga! Pupici! Weekend placut! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@Micaela gh <3 <3 <3
Daaa au meritat ochii "esuati". :D
Ma gandesc sa mai fac una pentru unul dintre concursurile aniversare.. de-as reusi :D
Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella ooooo apropo de papusile rusesti, de Matrioshke, se pare ca de fapt au fost inspirate de cele japoneze, din lemn
["Zvyozdochkin and Malyutin were inspired by a doll from Honshu, the main island of Japan. Sources differ in descriptions of the doll, describing it as either a round, hollow daruma doll, portraying a bald old Buddhist monk,[5] or a Seven Lucky Gods nesting doll" - sursa Wiki].

;))) - dar cum erau papuselele? Ah eu ador sa descopar papusele vechi, mai exista? :D.
Imbratisari cu mult drag :*

ps: multumesc pentru toate gandurile bune si frumoase, desi nu stiu daca sunt chiar atat de talentata sau... pe mine cel mai mult ma bucura cand aceste lucrusoare aduc bucurie. <3

Suzana spunea... [Raspunde]

Minunat le reusesti! Toata admiratia pentru rabdare!
Si cum te-ai jucat cu pozele!
Un weekend minunat, draga Rux! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu multumesc frumos, sa fie :*. M-am jucat si eu putin ;)). Sa nu cumva sa uit. :D

Pupici !!

CARMEN spunea... [Raspunde]

sper din suflet ca papusica ta sa ajunga in mainile unei fetite ce stie sa pretuiasca munca si dragostea impletite in aceasta creatie speciala! Minunata Luna! Felicitari ♥
O duminica minunata sa ai! pup :-*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN da, chiar asa este. O minune de fetita!! Si mi-a facut cea mai mare bucurie cand mi-a trimis poza cu ele doua impreuna <3.
Multumesc mult!! Pupici catre voi :D

Diana spunea... [Raspunde]

Pentru a nu ma "incurca", scriu mesaj nou pentru a raspunde la cele zise de tine despre broscute...
*
Nu m-am gandit ca sunt asa de "rele" testoasele. :) Poate... daca... vorbesti cu ele... :)
*
Cand e vorba despre puzzle imi doresc unele cu muuulte piese, doar ca nu mi-am permis sa imi cumpar unul cu 10 mii de piese - nici nu stiu daca se gasesc in Ro.
Am facut si un puzzle cu numai 500 de piese: pui de catelusi in rafturi. Intr-o zi l-am facut. Voiam sa vad catelusii "mariti". :)
Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ;)) ah dragele nu sunt "rele" dar .. au gherute lungi si ascutite si daca incerc sa le iau in mana fara manusa se lasa cu semne...

Mi-au sfasiat odata si manusa :O (noroc ca eu am mereu 2 randuri, ceva din bumbac / sau tricotata sub cea de cauciuc).

Si ocazional sunt muscacioase. Cand bagi mana in bazin, daca nu esti atent te pot confunda cu un snack.

Dar sunt niste dragalase si le iubesc mult si nu sunt periculoase, asa din fire sunt chiar pasnice, dar na, trebuie putina atentie. Haha!

Woooooow 500 de piese <3. Vai cred ca era adorabila imaginea!!!

Tocmai mi-am amintit ca eu am un puzzle facut in biblioteca. E un glob (micut, nu mare).

Diana spunea... [Raspunde]

Aha... deci despre gherute e vorba. :) Oricum mi-ar fi dragi - imi plac tare mult, doar ca nu m-am incumetat sa iau si eu pentru ca nu as reusi sa le ofer atentia si ingrijirea de care au nevoie.
*
Puzzle glob! Super fain! Am vazut ca au aparut si cele 3D dar inca nu am cumparat unul - mai mult pentru ca nu as avea unde sa il... expun. :)

Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Da - am avut emotii si cu testoasele. Din primele doua pe una (Kiki) am pierdut-o si am luat intial alta, care nu se acomoda si apoi pe Peta. Deci teoretic Ralu (baiatul) e cu cateva luni mai mare... :P.
Daca trec cu bine de perioada de acomodare (cand sunt mici trebuie avuta mai multa grija) apoi ele sunt rezistenete si nu foarte pretentioase, dragele.

Totusi, eu le-am scos de f mult timp de pe alimentatia lor la plic (pentru ca miroasea oribil) si mananca in general mai (morcov f rar, sunt destul de moftu), in sezon le plac ciresele (decojite), porumbul fiert (decojit si nu exagerat), de salata nu s-au atins (lol) si evident carnea de pui (dar daca le dau din comert miros groaznic... iar:P).

Da, e o intreaga saga.. dar nah :D. Ele sa fie sanatoase si noi ca sa avem grija de ele. Hihih

Sigur trebuie sa am pe undeva o poza in care apare globuletul... E micut. V-a trebui sa caut. Eu l-am primit cadou... :D.

Pupici

Trimiteți un comentariu