joi, 18 ianuarie 2018

Mitene pentru Mami


Heeeei!
V-am povestit la inceputul saptamanii despre mitenele lucrate pentru Buni, pentru Craciun. Desigur, am pregatit o pereche si pentru Mami. Acestea sunt mai scurte putin, dar tot atat de placute [ trebuie sa imi fac si mie 😉 ]. Am lucrat cu un fir Red Heart Detroit  un fel de turcoaz inchis (asa l-am gasit cel putin denumit).

Cel mai mult imi place cum iese partea unde se lasa spatiu pentru degetul mare - se creaza un fel de model foarte dragalas. 

Anul trecut incepusem si o pereche de jambiere, cu fir negru - dar am realizat ca dimensiunea este prea mica - vin mult prea stramti, probabil este nevoie de un suportel mai mare... Cum am terminat o doar jumatate din proiect, ma gandesc sa le transform in maneci... dar deocamdata proiectul este pe butuci.

Sunt tentata sa fac o pereche de sosete (pentru ca pentru asta e de fapt si de drept knitting loom-ul) - numai sa gasesc instructiunile, caci el... nu le are in cutie. Lol. 
Pe curand!!

6 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

esti tare priceputa. Acum 20 de ani sau mai bine de 20 de ani, invatasem sa tricotez sosete cu 4 sau 5 ace. Habar nu mai am cum. Insa nici nu mai am rabdare. Mai tricotez cate o caciulita sau fular, o bentita pentru par, dar asta e tot! Felicitari tie ♥
Te pup. Seara faina!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN multumesc mult, dar adevarul este ca nu stiu sa lucrez cu mai mult de doua andrele. Am trisat putin - am folosit un knitting loom. In cazul meu este vorba de unul de forma ovala, pe care se lucreaza deobicei sosete (cum sunt cele de la Prym). Voiam sa mult sa imi iau unul (am gasit marimea medie, la prym mai au una mai mare, una mai mica).
Eu am vrut asa ceva ca sa ma pot relaxa. Dupa experienta cu mitenele pot spune ca e cu dus si intors. Te relaxezi, dar tot trebuie sa notezi undeva cate numere de randuri, sa fii atent sa nu gresesti (pentru ca eu una nu am instructiuni la set si invat si eu din zbor - din fericire cei de la prym au un fel de tutorial pt soseta, asa am invatat sa pun pe suport si cum se iau ochiurile, dar de reparat nu scria nimic....).

Prima mea "dragoste" a fost tricotatul - adoram sa ma uit la Buni cand lucra si ma bagam toata in ea cu riscul sa imi iau cate o andrea pe mana... haha. Imi placeau mai ales cele roz, pe care nu m-am lasat pana nu am lucrat ceva (si i-am dat apoi dreptate lui Buni ca nu se lucra chiar usor cu ele..haha).

Totusi cand vine vorba de lucrat, in afara de un model dantelat pe care m-a invatat Buni sa il fac, prefer croseta, pentru ca acolo cand gresesc pot repara ceva mai usor decat la Andrele... haha. Vai... odata am pierdut un ochi cand mai aveam doar randul sa inchei.. si s-a dus pana la jumatatea lucrului de a trebuit sa o iau de la capat ca nu reuseam sa repar nicicum.

:) Pupici si o seara minunata !! <3

Diana spunea... [Raspunde]

Asa le zice, deci! Am cumparat anul trecut pentru cineva, cadou de Craciun - dar nu m-am intrebat cum se numesc.
Jambiere am tricotat cand eram la liceu (cu muuulti ani in urma) :)) Am uitat de ele! Ziceam ca doar fular, bentita si vesta am lucrat... :) Lucram pe ace mari, cu fir gros (de priceputa ce eram) :) Pentru jambiere lucram dreptunghiuri apoi le coseam si le puneam un snur cu "motocei" la capete.
Ce amintiri frumoase s-au desfasurat in mintea mea pentru cateva minunte. :)
Minune ce esti! Succes in toate iti doresc, cu drag! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Oh jambierele sunt suuuper tari. Am si eu cateva primite in dar - chiar, sa caut ca stiu ca aveam cateva poze sa vi le arat si voua ;). Nu am facut niciodata -am incercat sa fac pe suportul asta dar ies prea stramte). Si am facut pt papusi tot cu idee de dreptunghi :)))) - mai mult de 2 andrele mi se parea prea mult, dar as vrea sa incerc ;))
Si eu am mult amintiri frumoase cand vine vorba de lucru de mana :D. Hihi

Pupici cu drag <3!!!

MAB spunea... [Raspunde]

Intotdeauna le-am adorat! Fain ca le stii face

copilarim spunea... [Raspunde]

@MAB si eu la fel :). Deocamdata pe suportul acesta e singurul model (cu variatiuni mai mult de lungime) pe care l-am descoperit.
Dar sper in timp sa imi dau seama cum pot face si alte modele.... :).
Nu stiu de ce aveam eu impresia ca sunt gata mai repede decat cele crosetate (nu sunt, lol).

Oricum imi doresc mult sa fac macar o pereche si pentru unul dintre prietenii Copilarim. Poate pentru 14 februarie cand proiectul face ... 14 ani (:O)!? Sa vedem! :)

Trimiteți un comentariu