luni, 27 mai 2019

Smoothie cu Iaurt si Mamaliga?


M-am gandit sa va las si voua "reteta" - poate sunteti curiosi.
Mamaliga a fost pregatita de data asta de Buni (eu doar am pus intr-un castronel o portie ca sa se raceasca- si s-a facut ca un fel de prajitura). Am folosit tot malai de tara macinat la moara cu pietre. Chiar este diferit fata de cel grisat. Evident e optional ;).

Pentru smoothie am folosit: 
❤ iaurt facut in casa (caree de fapt lapte prins, de pe care adun intai smantana) - vreo trei polonice (al meu e mediu ca dimensiune)
❤ o caisa (am avut puse la congelator, jumatati - super buna idee; se taie foarte usor asa  congelate - imediat iti faci o inghetata)
❤ 11 mure (idem caisa)
❤ cam o para (idem caisa)
❤ o banana mica bio 
❤ miere de albine
❤ ciocolata rasa 80% (sau ceva de gen, romaneasca)
Am folosit un picior din acela cu lama (na ca nu stiu cum se numeste) care marunteste si care a blenduit toate ingredientele (mai putin ciocolata pe care am pus-o la final).

Imi place sa fac tot felul de combinatii cu fructe si iaurt din acesta de casa (da stiu - lapte prins, dar arata ca iaurtul si miroase divin).

 "Foamea e cel mai bun bucatar" inspirand deseori combinatii savuroase. Precum mamaliga cu gem - considerata o mancare boiereasca. Sau pizzele fara aluat pe care le faceam din ce aveam la indemana prin frigider (am facut una chiar sambata - fara poza) - si aici am o poveste chiar simpatica. poate o sa va povestesc odata.

Voi inscrie acest articol in tabelul gazduit de Zina pe minunatul blog cu Povestiri pe scurt, in Serialul ”Citate favorite”. 😊


12 comments :

Zina spunea... [Raspunde]

Mmm, ce bunătate! O să încerc, cu siguranță!

Săptămână excelentă, dragă Rux!

Ella spunea... [Raspunde]

... chiar că miroase divin! Tare aș fi curioasă ce gust are ciocolata cu mămăligă ... :))
Foamea cel mai bun bucătar ... nimic mai adevărat! :))

Te îmbrățișez și îti doresc o săptămâna minunată! Pupici
!

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Am bătut in cui si rețeta ta cu mămăliga îmbunătățită..
Multumesc de rețetă !
Vine vara și trebe sa ne gandim si la alternative racoroase bio..

Săptămână Liniștită vă Doresc !!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Zina multumesc mult :* ! Sa fie :)

Mie imi place mult sa fac mamaliga - am in plan sa incerc o paine cu malai. Dar trebuie sa ma documentez intai :P.

Pupici cu drag <3!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella noi luam lapte de la tara si in fine, in functie de ce mananca vacutele si de alti factori (dispozitie etc) laptele difera. Acum e o perioada in care miroase atat de frumos si se strange o smantana generoasa, iar iaurtul ... ah, de-as putea manca si eu! Si in combinatie cu fructele... nu iti mai trebuie nimic :))).
Cred ca depinde foarte mult de materia prima. Daca e malai bun, de calitate si ciocolata la fel, atunci se inteleg de minune. :))) [ Daca malaiul miroase de la o posta a porumb furajer si ciocolata e din aia uleioasa... yuck :P]

Imbratisari cu mult drag :*! O saptamana minunata sa avem , da :D!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof cu drag!
Inghetata pentru la vara:
pui lapte la prins intr-un vas (de iena, de sticla, emailat, de lut :D) si apoi strangi smantana - care merge de minune in alte preparate sau cu mamaliga calda..
Din iaurtul cu zen ramas poti face smoothi-uri, inghetata si / sau branzica.
Pentru inghetata ai nevoie de iaurt, fructe inghetate, miere si un aparat gen maruntitor, blender, cel pentru supe crema..
Pont: caisele, perele, murele sunt fructe care se pot taia usor si inghetate fiind. In schimb afinele sunt f tari (poate sa le spargi cu ciocanul ca sa ajuti maruntitorul sa nu se arda motorul ca sunt foarte slabe in ultimul timp :(.

Multumim!! La fel :)

daurel spunea... [Raspunde]

Si in familia mea a fost redescoperita mamaliga. Pentru mesele cand am numai eu chef de mamaliga, mi-am asigurat cateva pungi de malai "gata in 3 minute".
Multumesc!

copilarim spunea... [Raspunde]

@daurelce rapid :O!
Malaiul de tara consuma cam 30 de minute ca sa devina mamaliga ;). Dar se merita, asa ca.. invartim la mamaliga cu lingura de lemn. :))))
Si eu multumesc pentru vizita si ganduri bune :D!

Diana spunea... [Raspunde]

Cred ca e delicios ce ai facut tu acolo, inclusiv cu mamaliga, dar mamaliga nu se numara intre preferatele mele - nu e exclusa, insa, pentru ca-mi place cu muuulta branza si cu muuulta smantana. :)
Spor! Zile senine! Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana eu iubeam mamaliga si de la un timp nu am mai putut manga - o gaseam inecacioasa. Nu ii suportam nici macar mirosul.
Dar malaiul asta e chiar fain. Miroase exact ca in copilarie ;)).
Bun bun cu multa branza si smantana. Facem si asa ceva (chiar trebuie sa merg sa strang smantana de pe laptele prins :O).
Pupici!

Alex spunea... [Raspunde]

Dragă Rux, dacă mai citesc vreo două rețete delicioase aici la tine, o să salivez ca un câine, de pofticios ce sunt! :-)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex :))) atunci, promit sa fie doar ceva foarte usor de facut si la indemana :).

Trimiteți un comentariu