sâmbătă, 10 octombrie 2020

Sprijin pentru Arad


 Bună!

Zilele trecute am primit un mail frumos. De la oameni frumosi.. cu intamplari frumoase. Impart cu voi prin acest articol despre ce este vorba. Si poate asa, prin puterea exemplului, prin solidaritate, uniti, vom face ca astfel de lucruri sa devina firesti si parte constanta din viata noastra. Pentru ca intr-o lume in care unii se straduiesc si poate chiar se amuza sa ne imparta in tabere sustinand extremismul (ori asa, ori asa), mai exista si oameni care au inteles ca exista o cale de mijloc. Cea a lui impreuna, cea a lucrului in echipa, cea a sprijinului, a bunatatii.

Ii multumesc Ancai pentru mail!
Felicitari si va doresc sa continuati sa faceti lumea mai frumoasa!

Sprijin pentru Arad – peste 120 000 de lei investiți în produse de protecție sanitară și hrană de bază
pentru Arad


Bucuresti, 06.10.2020
Timp de 3 luni în perioada pandemiei Covid-19, proiectul “Sprijin pentru Arad” a ajutat cu hrană și produse de igienă primară copii și adulți vulnerabili din Arad, și cu materiale de protecție sanitară medici și personalul auxiliar. În cadrul proiectului sunt alocați peste 120 000 de lei cu o intervenție către peste 1200 de beneficiari direcți.

În ultimele luni Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară și Asociația Cetatea Voluntarilor Arad au venit în sprijinul comunității arădene cu hrană de bază, produse de igienă primară și materiale de protecție sanitară. Intervenția a fost gândită în jurul categoriilor vulnerabile în contextul pandemiei Covid-19,  care au nevoie de suport în această perioadă.

Cu ajutorul voluntarilor sunt împărțite pachete de hrană și produse de igienă pentru peste 360 de copii și bebeluși internați în Spitalul Județean Arad și aparținătorii lor, precum și către 150 de persoane vulnerabile (refugiați) care se află în tranzit prin țara noastră. Sunt de asemenea achiziționate și livrate peste 300 de pachete consistente cu hrană de bază către persoane fără venituri, sau cu venituri reduse, sau persoane în vârstă fără aparținători, precum și materiale de protecție sanitară și dezinfectanți către Spitalul Județean Arad.

Pentru cadrele medicale și personalul auxiliar Arad sunt donate în această perioada:
3000 de măști în 3 straturi
1000 de măști FFP2
3600 de mănuși examinare din latex
400 de perechi de acoperitori pentru încălțăminte
100 de perechi de botoși înalți cu protecție antichimică
120 de combinezoane profesionale cu protecție antichimică
140 de perechi de mănuși lungi cu protecție antichimică
125 de litri dezinfectant de suprafețe
125 de litri dezinfectant de tegumente

„Ne-am dorit să oferim un pic de bucurie și speranță celor mai fragili în această perioadă – copiilor și persoanelor vulnerabile care au fost și vor continua să fie profund afectate de această pandemie. Dincolo de investiția materială generoasă, oferită cu sprijinul Kaufland România si FDSC, intenția noastră a fost să îi facem pe beneficiarii proiectului – copii, părinți, persoane refugiate, persoane vulnerabile și medici și asistenți – să nu uite că nu sunt singuri.” – Anca Năstase, Președinte Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență
Umanitară.

“Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste.” – Anamaria Popa, Presedinte Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad.

Proiect derulat de Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor Arad și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.


Nota:

Despre Asociația Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară
O organizație înființată în 2019 ce dezvoltă și implementează proiecte educaționale, sociale și de asistență umanitară în comunitățile vulnerabile. Asociația are 2 programe în derulare: “Sprijin pentru Comunitate și Asistență Umanitară” și „Școlile Satelor Noastre”.

Despre Asociația Cetatea Voluntarilor Arad
Asociația Cetatea Voluntarilor este un ONG din Arad înființat la începutul anului 2014, nou sub forma aceasta, dar ai cărui membri se cunosc și lucrează împreună de mult timp. Echipa lor s-a format în cursul ultimilor 2-3 ani, perioadă în care au activat ca voluntari și coordonatori de voluntariat în cadrul diferitelor asociații non-guvernamentale sau instituții de stat. Implicarea lor în comunitatea arădeană se concentrează în principal pe domeniul social – organizarea de campanii umanitare, terapie ocupațională cu copii aflați în risc social, tineri și adulți cu dizabilități fizice sau mentale, campanii de informare despre emergențe sociale precum violența domestică, bolile rare, consumul de droguri, discriminare și multe altele.

Despre Programul În stare de bine
Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro .

Despre Kaufland România
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro .

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro


Pe curand!

4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ma bucur sa stiu ca sunt prin mai toata tara oameni care nu doar se gandesc la cei mai putin norocosi decat ei, dar si actioneaza. Avem institutii ale statului de toata jena...

Iti doresc sa ai o sapatamana buna, draga Rux! ❤️ Pupici! 😘 si pentru botic. Saluta si testoasele! 😊

Stef Rof spunea... [Raspunde]

“Nu putem face lucruri mari pe acest Pământ. Putem face numai lucruri mici, cu multă dragoste.” – Anamaria Popa.
Foarte frumos citatul; dar mai frumos este sufletul lor că se implică în proiecte atât de frumoase..
Mă bucur pentru astfel de oameni !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana da- este o mare bucurie. Ne da speranta, noua ca specie :).
Sa fie -- sa avem. Sunt foarte fericita ca apuc sa semnez in condica. Sper incet incet sa reusesc sa misc ceva mai mult ...Ș)
Imbratisam cu drag toti!!
:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof frumos si adevarat nu? Desi lucrurile astea mici... sunt foarte mari pentru cei care beneficiaza de pe urma lor, nu? Deci depinde de perspectiva.

Si eu ma bucur mult! :)

Trimiteți un comentariu