miercuri, 18 noiembrie 2020

Operațiunea e--sărbatoare. În căutarea Bradului de Crăciun.

 Jurnalul Familiei Sâbî

Joi, 19 noiembrie 2020

Maria

„It's beginning to look a lot like Christmas
Everywhere you go(...)”

Mama a venit acasă, fredonând de zor. Ca și când nu era destul faptul că, încă de la începutul lunii, m-a cuprins „febra” a sărbătorilor de iarnă!

Pur și simplu, nu mai am răbdare până în decembrie. Vreau să încep să decorez casa acum, si să mă bucur de această feerie până la primăvară. De aceea, m-am hotărât să scriu, o scrisoare. Iat-o:

Dragă Moșule,
Îmi doresc ca anul acesta să primesc în dar un  bradut artificial!
Maria

Am să mă fac că o uit, din întâmplare pe măsuța din hol. Strategic, știu! Deși... dacă mă gândesc mai bine, mai bine îmi pledez cazul aici, pe această filă de jurnal și, dacă întrunește suficiente voturi din partea membrilor familiei, s-ar putea să mă bucur de el, mai curând decât m-aș aștepta.

Să înceapă așadar „operațiunea e-sarbatoare” și să pornim în căutarea Bradului de Crăciun! Iată - am găsit și o imagine potrivită, care să ne introducă în atmosferă și să mă ajute să găsesc argumentele pro pentru această achiziție! 

( Dana, sora mea mai mare, tocmai a ținut să spună că citesc cam multe cărți cu detectivi în ultimul timp și, înainte să iasă din cameră, a dat drumul la muzică, chipurile pentru atmosferă! Așa că acum ascult „Mister Santa” și mi-am scris deja pe o hârtie argumentele! )


Dragi părinți, bunici și Dana, dar și prieteni ai jurnalului online al familie noastre,

După cum spuneam mai sus, mi-aș dori ca în acest an, pe lângă tradiționalul vârf tuns din gardul viu din spatele casei, să primesc un brad de Craciun artificial.. Vă asigur că m-am documentat și m-am gândit mult înainte să mă hotărăsc și m-am pregătit cu argumente!

  • Ne putem bucura de el, așa împodobit, mult mai mult timp (cât ține iarna!) fără să ne facem probleme că:
    • se scutură și umple casa de ace
    • se întâmplă vreun accident și se varsă apa din vasul pus sub picioarele suportului (ca să poată el rămâne mai multă vreme verde)
      (asta ca să enumăr doar două aspecte)
  • Nu este nevoie să mergem să luăm un brad în ghiveci, riscând ca, pentru două săptâmâni maxim (cât l-am ține pe veranda închisă, împodobit doar cu câteva globulețe) să ne trezim că nu mai avem ce planta apoi în grădină, pentru că se usucă. Mai bine pe acela îl luăm atunci când este vreme prielnică pentru el.
  • Acum există brazi de Craciun absolut superbi, realizați cu mare grijă și atenție la detalii, care nici nu se compară cu cei artificiali de care fugeam oricum, cât puteam de repede, când îi vedeam (pentru că, nu numai că arătau rău, dar mai și miroseau urât - materialele fiind de proastă calitate).
  • Chiar dacă vom avea și câte un brăduț natural (pentru că tot trebuie să tundem gardul verde din brad și pin, aflat în spatele casei) ne vom putea bucura și de un alt brad înalt și bogat, rezistent, ușor de montat și demontat.
  • Dacă alegem unul calitativ - clar nu va trebui să îl schimbăm în fiecare an! Acest lucru înseamnă că:
    • economisim
    • suntem responsabili în relația noastră cu natura
  • Știu că am spus mai sus că nu trebuie să îl schimbăm anual, dar putem, dacă știm de unde să îl alegem ca să fie calitativ, să ne mai luăm în timp și alții - unul pentru sufragerie, unul pentru camera mea și a Danei, unul pentru Bunici.... și unul pentru Atelierul nostru de creație din mansardă. Pentru că sincer, am găsit patru frumoși foc și nu știu pe care să îl aleg!!

     


Și pentru că tot am menționat în „pledoaria” (mulțumesc Dana!) de mai sus despre importanța calității unui brad artificial, vă voi arăta și vouă în ce dilemă mă aflu! Am realizat un colaj cu cei patru brazi care, pe mine cel puțin, m-au fermecat! Și da, sunt artificiali! Par adevărați nu? „Veridici”.

Brazi clasici, frumos colorați, cu ace 2D sau 3D, ninși, cu conuri, cu vâsc.... Am să vă povestesc puțin și despre fiecare în parte și poate vom stabili împreună un top! Care să fie oare câștigătorul titlului Bradul de Craciun (pe care să îl pot întâmpina și împodobi eu cât mai curând posibil)?

  • Crăciunul este magic cu adevărat atunci când ninge! Și atunci, Magic Christmas cu ace 2D, 3D și vâsc pare a fi perfect pentru că dă impresia că tocmai a fost adus de afară, purtând urmele proaspete alei unei ninsori.
  •  Sau poate că Frosty, cu acele sale 3D împodobite cu zăpadă din belșug, ne-ar face să nu mai simțim atât de acut lipsa zăpezii din ultimii ani (în zona noastră nu prea a mai nins de sărbători) 
  • Fuji este brad absolut superb! Are vârfuri aurite, acele 2D și este împodobit cu conuri și vâsc aurit. Mi se pare maiestuos și mă întreb dacă, în afara faptului că privindu-l poate semana cu celebrul munte, are vreo altă legătură cu Japonia... Hmmm!
  • În cele din urmă, cu ace 2D, ace de pin și vâsc, construit prin sistem de agățare, Conifer Dream. Care arată chiar ca un vis - vouă nu vi se pare că este un brăduț adevărat?

Ei bine, eu cam atât am avut de scris. Mă grăbesc să termin pentru că, fiecare minut câștigat, mă poate aduce mai aproape de visul meu - acela de a mă bucura mai mult de atmosfera sărbătorilor de iarnă! Și, dacă tot v-am rugat să mă ajutați să alegem un câștigător, ce ar fi să îi dăm și un nume? În afară de cele pe care le au deja! Doar urmează să petrecem mult timp împreună, de acum încolo!




2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Conifer Dream mi-ar placea.
Desi nu ma incanta brazii artificiali, in urma cu vreo trei ani am cumparat unul mititel, modest dar dragut, usor de spalat, usor de depozitat. Am ales varianta artificial pentru ca incepuse sa-mi fie mila de bradutii pe care ii aruncam. E adevarat, parfumul de brad e inexistent in cazul celor artificiali dar... nu le putem avea pe toate. 😊
Imi plac sarbatorile de iarna foarte mult, dar nu as impodobi casa (nu e ca si cum chiar as face ceva deosebit) incepand cu luna noiembrie, iar bradul il impodobim doar in 24 decembrie. 😊 Ideile, insa sunt bine venite oricand!

Zi minunata iti doresc, draga Rux! ❤️ Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana si mie tot Conifer Dream îmi place tare mult. Si Fuji e ste foarte aproape de el.
Pentru miros poti lua o crenguta - poate chiar gasesti una. Mai cad atunci cand ninge!
Mie mi-ar placea sa am totul gata pregatit ca din noiembrie si sa intru usurel in spiritul sarbatorilor. Cred ca au fost vreo 2-3 ani cand am reusit la inceputul lui decembrie sa schimb plusurile pe care le aveam pe etajera. Le schimbam in functie de anotimp :D.
Si noi tot pe 24 am impodobit mereu... dar unul artificial cred ca ar merge impodbit si mai devreme :))).
Dar e genial sa poti incepe din noiembrie pregatirile - as avea timp sa fac un calendar advent, sa pregatesc cadouri pentru cei dragi stii?? :P
Pupici cu mult drag :*!!

Trimiteți un comentariu