duminică, 29 noiembrie 2020

Provocarea Crăciunească a familiei Sâbî

 Jurnalul Familiei Sâbî

Duminică, 29 noiembrie 2020

Dragi prieteni, 

Iarna bate, la popriu, la ușă! Pentru o perioadă, noi vom intra, într-o „minivacanță” de jurnal online. Pentru că ne veți lipsi, ne-am gândit să pregătim o pagină specială, în ton cu sărbătorile, care se apropie cu pași repezi. Am decis să contribuim cu toții la realizarea ei și vă invităm și pe voi, să participați la jocul nostru. Pentru că.... ne vom juca și vom visa, dar serios, așa cum fac doar copiii!

Iată despre ce este vorba! În fiecare an, noi avem o tradiție: devenim un fel de ajutor al Moșului. Moșul Crăciun, desigur. Fiecare dintre noi, trebuie sa pregătească un cadou, pentru unul dintre membrii familiei. Deobicei, acesta conține: ceva cumpărat și ceva confecționat. Cadoul este împachetat și așezat sub brad, alături de o cutiuță, sau o punguță cu ceva dulce, pregătit tot de noi, urmând să fie deschis în dimineața primei zile de Crăciun. Vă vom lăsa la final instrucțiunile, pentru a vă putea juca și voi!

Anul acesta, am adaptat puțin provocarea, pentru a se putea potrivi cu jurnalul. Astfel, am hotărât să încercăm să ascundem cadoul „de cumpărat” într-o ținută. Și a fost foarte amuzant! Iată ce a ieșit:

Provocarea Mariei  -  Bunul Tudor. De la sport, la elegant.

Bunicului meu îi place să se îmbrace lejer, sport. Cromatic, preferă culori neutre. Îmi place, pentru că facem echipă bună la joacă, sau în drumeții.

În același timp, mai ales în ultima vreme de când este puțin mai grizonat, mă duce cu gândul la un personaj din filme de genul 007, sau Misiune Imposibilă. Așa că, m-am gândit să încerc să-i creez o ținută lejeră și elegantă, demnă de un agent secret:

Am ales maro-ul ca numitor comun. Cred că un pulover pentru bărbați tip helancă i s-ar potrivi foarte bine. Nu-i așa? Mi-a plăcut mult modelul acesta cu mâneca în raglan (adică pornește de la guler - și eu am mai adăugat un termen nou, în caietul vocabular)! M-am gândit să îl combin cu un palton - unul drept, clasic, care parcă te anunță că în scenă și-a făcut apariția un agent secret.

Pantalonii i-am vrut să fie un model cât mai drept, clasic. Dar se pare că un pic conici, tot sunt. Așa se poartă acum! În colajul de mai sus, nu se vede foarte bine, dar materialul din care sunt confecționați pantalonii are un model discret, în cruciulițe, dispuse cumva pe verticală. Foarte frumos! M-a impresionat. Cred că așa se evită cu succes monotonia ținutei.

Ca accesorii, am ales o pereche de mănuși care au și o porțiune textilă. Am și eu o pereche asemănătoare, primite chiar de la Bunu, anul trecut. Îmi țin cald la încheietura mâinii. Cred că și lui i-ar plăcea să aibă unele. În plus, se potrivesc cu restul costumației.

Nu puteam să omit ceasul! Pentru o asemenea ținută este absolut necesar. Mi-a atras atenția unul fabulos. Rezistent la apă, la lovituri și ...are până și cronometru! În plus este foarte elegant. 

În cele din urmă, am hotărât că voi mai alege un singur obiect pentru a completa ținuta: un portofel cu protecție împotriva furtului de date electronice (adică RFID Protect). Demn de noul său statut! Îmi place că nu este foarte micuț, dar nici mare. Mi-l și imaginez pe Bunu scoțând cardul, să plătească la casă cumpărăturile. Hihihi! Ah.... ar fi trebuit să îi caut și o pereche de ochelari de soare. 

Dar nu mai am timp. Trebuie să completeze și ceilalți cu alegerile lor!

Înainte să îi predau ștafeta Danei (care se tot plimbă prin jurul meu și îmi arată cât este ceasul) vreau să vă urez Sărbători Fericite alături de cei dragi! 

Cu drag,
Maria

ps: Ce părere aveți de alegerile pe care le-am făcut? Și care credeți că va fi cadoul pentru Bunu?

 

Provocarea Danei  -  Un nou look pentru sora mea mai mică.

Nu-mi vine să cred că este ultima noastră întâlnire pentru ceva vreme! Vă mai amintiți cum a început totul? Cu... Toamna în șapte piese... vestimentare

Acum, iată, deja ne pregătim de Crăciun! Peisajul în culori vibrante, pictat de toamnă, a fost spălat de ultimele ploi. Tonuri de gri și pâmântiu înghețat, cât vezi cu ochii. Și totuși, inspirația poate apărea și acum, dis-de-dimineață, când bruma sclipitoare, pune stăpânire peste tot, parcă anticipând vizita mult așteptată, a surorii ei mai mari, zăpada.

Strălucirea de gheață ce poposise pe o frunză de pe pervazul camerei noastre, mi-a oferit punctul de plecare pentru a-i putea crea Mariei, un look nou:

Am prins într-un colaj ideea, repede să nu cumva să se dezghețe și să-și piardă din famec. Și acum este momentul să o și explic, un pic. 
 
Atunci când sora ta, care crește într-un an, suficient de mult, cât să te depășească în înâlțime, iată că ajungi să-i cauți bocanci la raionul cu încălțăminte de damă. Și găsești, pentru că numerele pornesc de la 36 și ea poartă 37 deja. Parcă pictați de brumă, bocancii pe care i-am ales au o grămadă de atuuri:
  • au talpă joasă, cu model anti-derapant
  • au întărituri la călcâi și-n vărf - ceea ce îi face rezistenți
  • au șireturi - deci, funcție de „reglare”
  • au fermoar - pentru încălțare rapidă
Pentru încă un strop de brumă argintie, am ales un rucsac din piele ecologică. Practic și foarte strălucitor. Cred că Mariei i-ar plăcea - până acum, am păstrat destul de mult linia vestimentară pe care o urmează ea și am schimbat doar cromatica.

Mă gândisem inițial să o provoc cu o rochiță, dar cred că, mai bine, i s-ar potrivi o salopetă. Ei îi place să creeze tot felul de combinații din diferite materiale și, cu siguranță o va găsi interesantă. Purtată cu o geacă de blug și o pereche de colanți, cred că întreaga ținută o transformă într-o domnișoară, fără a o scoate prea tare din zona ei de confort, copilăresc. Un ultim accesoriu: o bentiță!
 
Ce părere aveți? Ce vă place cel mai mult din ceea ce am ales?

Urmează să-i predau ștafeta mamei și, la cum m-a măsurat din priviri în ultimele zile, presimt că eu voi fi subiectul poveștii ei. Vom afla, în curând.

Să vă fie peisajele din această iarnă așa cum vă doriți!
 
Dana

Provocarea Ioanei  -  Dana, filă de poveste.

Dana este fiica mea cea mare. Îi place culoarea violet, să țeasă povești din cuvinte și, cea mai mare dorință a ei, este să-i facă și să-i știe pe toți ai casei..... fericiți. Este ca un fel de domniță, foarte, foarte sensibilă și-mi lasă uneori impresia, că a greșit timpul, sau că vremurile de demult, i s-ar fi potrivit ceva mai bine. Cel puțin ca stil vestimentar.

 

Pentru că glumește, în ultimul timp, că „a intrat la apă” (sora ei a crescut, depășind-o în înălțime), m-am gândit să-i caut niște cizme de damă cu toc. Dar violetul metalizat al bocancilor din piele, cu talpă comodă, m-a hipnotizat și.... cred că și ei i-ar plăcea mai mult, chiar dacă nu-i vor adăuga câțiva centimetri în plus.

Rochia mi-a atras atenția, încă de la început, datorită imprimeului - ce amintește de cusătura pentru goblen. Dana a descoperit de curând lucrătura aceasta migăloasă și colecționează mici tablouri cu flori. Cred că ar fi o surpriză plăcută. În plus, modelul în trapez, cu guler tip helancă, este foarte potrivit pentru a fi purtat cu ghete.

Îmi mai trebuia un singur element de .. legătură. Și m-am oprit la un set format din două perechi de cercei - una cu fluturași, cealaltă cu cristale roz, pe care eu le-am văzut cumva purtate combinat: adică un cercel cu fluture și unul cu cristale.

Și, aceasta este ținuta pe care am creat-o la provocarea crăciunească, pentru zâna și visătoarea mea, Dana.

Gânduri bune vă trimit!

Mami-Ioana

Provocarea lui Remus  -  Outfit pentru Buni șic.

Fiți îngăduitori. Mă străduiesc. Bine, recunosc, la început, am trișat puțin. Mi-am trimis iscoadele (adică fetele) să afle, cam ce și-ar mai dori bunica lor. Cu ce i-ar plăcea să-și înnoiască garderoba.

Mare lucru însă (sau karma) nu am aflat. Știam deja că mamei îi plac tricoturile! Sau libelulele... Și că-și dorește un ceas de damă nou.

Cu ceasul, mi-a fost, cel mai ușor. Am avut și noroc: am găsit unul cu o libelulă. Și are cadranul exact în culorile preferate ale mamei. Un ceas rezistent la apă, cu un design frumos. Până și cutia este deosebită.


Apoi ... am trecut la „tricoturi”:

  • un cardigan lejer și practic, cu buznare; care (cel puțin mie, așa mi se pare) se potrivește de minune cu ceasul; 
  • o fustă cochetă - cu o croială model creion și talie înaltă (clar nu îi va fi nici frig)
  • un pulover tip helancă, dar cu gulerul doar până la jumătatea gatului, exact cum îi place lui Buni, să fie puțin lejer

Ultimul element ales pentru a completa ținuta: o pereche de ghete în același timp elegante, practice și comode. 

M-am descurcat binișor, până la urmă. Sper.

Predau ștafeta mai departe, chiar lui Buni-Tanța!

Să aveți o iarnă cu bine,

Tati-Tudor

Provocarea Tanței  - „Cine-i fata aceea?”

Așa se numea (doar că în engleză) piesa preferată a gemenelor mele, pe când erau la liceu. Acum au crescut, dar tot fetele mele rămân. Iar Ioanei, azi i-am pregătit o ținută, în care se ascunde, așa cum probabil ați aflat deja, de pe la începuturile acestei pagini, cadoul pentru Crăciun.


Ioana colecționează cămăși, în general. În acest caz, să fie o cămașă de damă, am zis. Ceva vesel, cu un imprimeu aparte, jucăuș, dar elegant. Și puțin șiret. Cu vulpițe! Și floricele... 
Hmmm, ce să asortăm oare la ele? Clar îmi trebuia ceva simplu - o pereche de pantaloni negri, cu talie înaltă, mulați, din imitație de piele. 
Încălțări? Ceva comod, dar cu toc - o noutate pentru Ioana mea. Un toc de 9 cm, dar gros. Ei, trebuie să recunosc, îmi plac și mie. Niște cizmulițe frumoase foc.
Apoi.... am văzut un poncho cu guler înalt și cu un model foarte interesant. Tricotat. Îmi plac foarte mult tricotajele, uneori cochetez și eu cu andrelele - dar doar modele simple, proiecte mici. Chiar mă întreb daca aș putea reuși să lucrez și ceva asemănător, pentru garderoba păpușilor Mariei! Până una alta, îi completez ținuta Ioanei mele, cu el.
Și gata, am terminat! Ba nu! Îi mai trebuie o căciuliță. Și cred că aceasta, din tricot gros, i se potrivește. 
Mi-a plăcut mult varianta aceasta a jocului nostru! Acum mai rămâne doar... să mă hotărasc ce obiect să aleg pentru Crăciun, dintre cele cinci. Mă ajutați?
Vă mulțumesc și vă doresc o iarnă magică, alături de cei dragi!
Buni-Tanța

Provocarea lui Tudor  - Remus, mereu la timp(ul potrivit).

Am revăzut recent, alături de Remus, Back to the Future (Înapoi în viitor), cu Michael J. Fox. Ce vremuri! Ce filme! Ne-am hotărât ca, în vara viitoare, să ne dăm cu skateboard-ul și să facem karaoke cu piese de prin anii 80.

Până atunci, am primit ca temă, pentru provocarea crăciunească, să-i creez o ținută. Și să ascund în ținută cadoul.

M-am gândit să încep cu un ceas de colecție pentru bărbați, rezistent la apă, cu mecanism tip quartz. Designul, mă duce puțin cu gândul la posibile călătorii în timp și.. spațiu. Remus este foarte punctual, îi plac ceasurile și să își programeze activitățile. 

Și, cum este tot timpul în mișcare, mai ales acum, că s-a răcit vremea, trebuie să fie echipat. Cu.... o geacă lejeră, neapărat izolată cu căptușeală și prevăzută cu glugă. Cromatic, asortată cu ideea de călătorie în timp. Deci, puțin argintiu, puțin negru. 

Pulover pe gât. Ușor atipic - avangardist, dacă mă gândesc la ideea fermoarului amplasat pe gulerul tip helancă. Da, cu siguranță se încadrează în tematică.

La pantaloni, am oscilat între clasicii și comozii blugi și ceva dintr-o sferă mai elegantă. Pentru că, de ce nu! Nu mă puneți să vă explic, la asta se pricep Tanța, Ioana si nepoatele. Mie pur și simplu îmi place cum arată combinația.

Și închei cu încălțările - niște teniși negri, cu vârf din gumă și o talpă foarte interesantă, amintind de cea a bocancilor. Mai lipsește skateboard-ul. Ceea ce îmi dă o idee, pe care mă grăbesc să și o pun în practică!

Să auzim de bine! Spor la pregătiri și să vă fie sărbătorile așa cum vă doriți!

Bunu-Tudor

 

Bonus: Cadoul de Bun Venit al lui Molly.

 
La această provocare am participat toți, cu mic, cu mare! O așteptăm pe Molly să ni se alăture cât de curând, pentru a putea petrece împreună sărbătorile. Va avea și ea, sub brad, un pachețel!

Iată care au fost cele trei alegeri principale, ale noastre:
  • o bluziță cu imprimeu în ton cu sărbătorile, împodobită cu cornițe de ren și codiță pufoasă
  • un hanorac roșu foarte haios, cu glugă și cu buzunar pe spate
  • o geacă roz, din material rezistent la apă, cu închidere tip velcro și cataramă

Cred că aici, ne este cel mai greu de ales. Și, apoi, Molly, pe care am adoptat-o de la adăpost, are trei ani, poate ar trebui să le primească pe toate trei!

Nu ne-am uitat nici promisiunea! Iată mai jos regulile jocului, imediat după felicitarea virtuală pe care v-o dedicăm cu drag: Fie să crăciuniți sănătoși!!!

Provocarea Crăciunească

Regulile sunt simple: fiecare participant, va pregăti un cadou pentru sărbători, format din ceva cumpărat, ceva handmade și ceva dulce, pregătit chiar de el. Se poate opta pentru păstrarea secretului până de sărbători (un fel de Ajutor Secret Al lui Moș Crăciun), sau, dimpotrivă, putem fi transparenți, fiecare știind cine, pentru cine, pregătește un cadou surpriză.

Începem cu pregătirea: formarea echipelor.

  1. Varianta clasică (surpriza totală).
    • ne scriem numele pe câte un bilețel, 
    • împăturim biletele, 
    • le punem într-o șapcă, sau într-un bol 
    • și, apoi, pe rând, fiecare își alege câte unul
    • se formează astfel echipe: fiecare dintre noi va trebui să pregătească un cadou pentru cel al cărui nume l-a ales.
  2. Varianta simplificată (surpriza parțială) și eco-friendly, descoperită recent de fete, este:
    • să apelăm la un progrămel gratuit, găzduit pe vastul internet, care poate genera echipe,
    • ne scriem numele într-o coloană, unul sub altul într-o ordine prestabilită (a vârstei, de exemplu)
    • apoi apăsăm butonul „randomise” și primim o nouă ordine, care ne va indica cine, cui îi va pregăti cadoul surpriză.

După care, nu ne mai rămâne decât să trecem la treabă! Sperăm să încercați, să vă amuzați și să vă jucați și voi!

Provocare Crăciunească plăcută!

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt tare frumoase obiectele la care s-au oprit membrii familiei. Au gust bun, fin, si nu exagerez daca afirm ca imi plac toate (poate, mai putin forma trapez a rochiei cu broderie - broderia, insa, e superba!). :)

Hahaha! Pentru Molly le-as lua si eu pe toate!! Cea roz, insa, mi se pare foarte practica (mai ales daca pe interior are un material textil, sa tina si cald in sezonul rece.

Te imbratisez cu drag! <3 Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana cred ca a fost cea mai placuta proba (desi nu a fost treaba chiar usoara sa intru in pielea fiecarui personaj intr-un singur articol si sa creez patru tinute si patru povesti. Insa a fost suuuuper amuzant!!
Am si eu o bluza de la Desigual, de la Mami - sut deosebite, trebuie sa recunosc. Mie imi plac genul asta de rochite pentru ca mi se potrivesc. vai si ghetele alea... pacat ca nu au macar nr 36. :((( Au argintii, ce e drept, dar cele violet erau asa dragute. :)).

Daaaaa. hainutele pentru catei sunt asa simpatice. Si eu am ales-o si pe cea ro tocmai pentru ca este foarte practica. Am avut varianta ei pe maro pe lista preferintelor lui Remus... la proba cu BlackFriday. Dar si celelalte doua sunt super funny. Si practice. Atunci cand nu ploua. Merg pe zapada - ca avea si Dodo din bumbac si se comporta ok :P

Pup cu draaag!

Trimiteți un comentariu