luni, 8 februarie 2021

#25 Craciunul e minunat - Jana Sramkova. Elefantul meu (CDL)

 

Buna!

Astazi vreau sa va povestesc despre ceva special. :) Poate va mai amintiti ca in toamna trecuta am scris povesti intr-un jurnal SuperBlog, al familiei Sâbî. Ei bine, povestea aceasta mi-a adus o mentiune si am putut sa imi fac cumparaturi de pe site-ul ElefantulMeu. Initial, cand am primit vestea, ma gandisem sa iau doua carticele. Cate una pentru fiecare mic. Apoi am vazut-o pe cea cu tema Craciunului si m-am indragostit pe loc de ilustratii. Atat de dragute! Nu m-am inselat, acum cand rasfoiesc cartea, ma bucur de culori si peisaje .... care sunt desenate cumva ca si cand te absorb de-a dreptul in poveste.

Si.. ca sa vezi! Chiar sunt in poveste!!! Nu ma credeti? Uitati-va in colajul de mai jo! Cu cine scrie ca este minunat Craciunul? Ia ghiciti cine e Tutuc. 😅😋

La aceasta carte personalizarile erau urmatoarele: Puteam alege numele personajului (si evident mentionam daca este fata sau baiat) si localitatea din care era de fel. Puteam alege o fotografie si puteam scrie o dedicatie. 

Dupa cum spuneam initial am vrut sa le fac la ambii mici cate o carte. Dar nu puteam introduce voucherul si plati apoi cu cardul diferenta, asa ca am ales cartea aceasta care se incadra in premiu, cu transport cu tot, pentru ca momentan nu prea este indicat sa umbli cu bani, stiti voi.

Si .. cum sa fac cu personalizarea? Nu puteam sa aleg sa fie doar unul dintre ei in carte... nu? Asa ca ... m-am sacrificat, 😂😂😅 Da, Tutuc sunt eu - asa ma alinta micul N, adica Noah si mai nou si fratiorul lui Hector (care uneori mai pune si cate un a la sfarsitul alintului, haha). Am ales si o poza de cand au fost ei aici si... vai cat au crescut de atunci. Nu cred ca ii mai pot ridica in brate 😱. Oare cand vom putea sa ne vedem iar.. cand? Slava Domnului ca ne vedem pe telefon. Macar atat. Sunt foarte recunoscatoare. Daaaar, sa revin. Am ales poza aceasta cu noi trei si am scris dedicatia.

Ei... si apoi am asteptat. Nu a trecut mult si m-a sunat un domn dragut de la Editura. Dorea sa verifice informatiile si parea putin nedumerit pentru ca dedicatia era pentru doi baietei, dar personajul era... o fetita. Si nah, teoretic si normal era ca personajul si fie si persoana careia ii este dedicata cartea. I-am explicat eu ce si cum si apoi a ramas sa trimita cartea la tipar. nu a trecut mult timp si am primit-o acasa prin curier. Si.... aici vine marea surpriza! Cand ma uitam prin ea, dupa ce am privit fotografia, titlul personalizat si dedicatia, mi se parea mie ceva ciudat. Si ma tot gandeam... e ceva ce e in plus acolo. Ah, poza este maaare si ... si niste virgule de care nu imi aminteam sa le fi pus eu pe acolo. Ahhhh! 😮 Titlul. 

Titlul trebuia sa fie: Tutuc, Craciunul e minunat! Doar ca, se pare ca s-a facut o mica exceptie, pentru care multumesc mult si titlul a devenit: Noah, Hector, Craciunul este minunat, cu Tutuc! Un gest aparent simplu, dar care face diferenta si care a adus un plus de bucurie. 😍


Cartea este minunat realizata. Copertele sunt cumva moi la atingere si par satinate - atat de placut! Ai impresia ca desenele sunt cumva iesite in relief, de parca ar fi tridimensionale. Culorile sunt vii si calitatea tiparului impecabila, la fel si tusurile folosite. Am apreciat mult faptul ca nu are miros 😍.

Povestea este foarte draguta. O mica aventura in mijlocul padurii, in prag de Craciun. Chiar mi-a placut sa ma strecor in carte, imbracata cu o hainuta rosie si inarmata cu un rucsac plin de bunatati pentru animalute. Si mi-a placut mult de tot ideea de ecocentru aflat la marginea padurii! Ah si sa nu uit de coliba (mie imi semana a cabana mai degraba) plina cu provizii delicioase pentru animalute. Imi amintesc ca atunci cand eram mica am avut prin cartea de limba romana (daca nu chiar abecedarul, nu mai stiu) o poveste in care aratau cum se faceau mici adaposturi unde se punea mancare in padure pentru animale. Or mai fi acum? (adaposturi... mancare .... animale?) In carte sunt si este tare frumos. La fel de frumos este si bradutul impodobit alaturi de animalute. Si Craciunul! Si darul pe care noii prieteni teoretic necuvantatori (doar teoretic) il fac la final.

Povestea se intinde pe 33 de pagini (plus paginile cu dedicatia si fotografia 35) si ma bucur foarte mult ca am ales-o. 

Cred ca este unul dintre cele mai frumoase premii pe care le-am primit si a devenit un cadou de suflet pe care il voi oferi (alaturi de Buni, Mami si Tati) nepoteilor mei.

📚 
Cartea a aparut la editura Elefantul Meu. Poate fi personalizata si apoi comandata de aici .
Pe pagina Repertoar puteti gasi cele mai recente (din decursul ultimiilor 5 ani) lecturi ale mele [ despre cateva am scris deja ]. Daca v-ati dori sa povestesc despre ceva anume din acea lista, dati-mi de stire si ii voi acorda prioritate ✅.
Pana la urmatoarea  noastra intalnire de la acesta rubrica  va doresc lectura plactura. Daca veti scrie si voi despre carticica voi crea cu drag si un tabel pentru a reuni impresii pe marginea ei.

📚📚

Pe maine!

 

 

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Faina de tot cartea! Ideea cu personalizarea e extra-faina! 😊
Cred ca micutii vor fi foarte incantati!
Felicitari pentru alegere, Tutuc! ❤️ Craciunul e minunat!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana abia astept sa le-o citesc. Deja micului N i-am aratat-o asa un pic, dar suntem intr-o faza de curse pe tablet (adica laptop... ) il amuza tare cand vede masinile cazand in apa. :))))
Si eu ma bucur ca am ales-o.
Ah cred ca ti-ar placea - e cu animaluuuuteeee <3

Pup cu drag :)

Trimiteți un comentariu