joi, 11 februarie 2021

Renovari si schimbari. Episodul 01. Pe urmele pieselor de mobilier. Sufrageria.

 

Stanga.... sau dreapta? Sau amandoua? Greu de ales.... Imi plac amandoua :))). Pacat ca nu vin si cu extra spatiu la pachet 😅. Ok, le-am adaugat in wishlist.

Buna!!
Va sunt cunoscute joculetele acelea de pe telefon in care iti poti "renova si utila apartamentul"? Ai doar cateva optiuni la dispozitie, dar pentru o scurta perioada de timp, sunt oarecum simpatice. Eu am gasit insa ceva mult mai bun. Util si practic. Foarte practic chiar.

Inca din toamna, de cand am aflat despre Favi, mi-am facut un obicei din a accesa site-ul periodic si a cauta piesele de mobilier de care am nevoie, pentru a imi reorganiza eficient spatiul din casa. Momentan ma gandesc tot mai mult la o casa pe pamant, in care cu siguranta si-ar gasi locul si utilitatea mult mai usor cele doua obiecte din pozele de mai sus, pe care le-am descoperit curand si care m-au cucerit.

Planul de actiune. Stabilirea prioritatilor.

Desi este amuzant sa hoinaresc asa, pur si simplu, si sa ma uit la ce mai este nou, care sunt tendintele, sa observ la un loc, unele langa altele, piese de mobilier din aceeasi categorie, atunci cand vreau sa si fac o schimbare, este nevoie sa imi stabilesc si niste prioritati

 


In principiu, ca sa nu fiu distrasa de o multime de alte lucruri interesante si uneori chiar necesare (vezi mai sus), pana la urma, mi-am propus sa ma axez la inceput pe sufragerie. Iar odata ce am stabilit care este destinatarul schimbarilor, mi-am ales care ar fi si principalele elemente de mobilier de care am nevoie:

  • vitrina sau biblioteca
  • un fotoliu / scaun  

Pare simplu, nu ? Ei bine... este si nu prea. Pentru ca aici intervin cerintele pe care obiectele de mobilier trebuie sa le intruneasca, astfel incat sa se integreze in aranjamentul deja existent.
Din fericire nu sunt foarte presata de timp si, uitandu-ma periodic in ofertele prezentate in motorul de cautare, am toate sansele sa gasesc la un moment dat, exact ceea ce imi trebuie. In plus, in timp ce ma uit pe oferta existanta, imi vin si alte idei referitoare la aranjamentul pe care as vrea sa il fac.

Dar sa revin la primul element:

Vitrina sau Biblioteca ?

Ei bine, nu stiu inca ce va fi. Eu am deja pe un perete doua vitrine micute, din lemn. Deci ceea ce ar trebui sa cumpar trebuie sa fie in ton cu acestea, sa se potriveasca cromatic si sa nu faca o nota prea discordanta cu stilul acestora.
Mi-ar trebui ceva care sa fie un fel de biblioteca-vitrina. De aceea caut in ambele categorii. Vreau neaparat sa aiba geam sau plexiglas - pentru a proteja obiectele expuse de praf.


 Ah, dar cred ca era bine sa notez mai intai ce as vrea sa expun:

  • carti
  • colectia mea de papusi 
  • suveniruri din calatorii
  • fotografii

Cautarile mele de pana acum au avut in vedere urmatoarele carateristici:

  • mi-ar trebui in principiu doua corpuri, pentru ca as vrea sa le asez simetric, de o parte si de alta a unui tablou :D
  • dimensiuni ideale:
    • inaltime aproximativ 2 metri
    • latime aproximativ 1 metru
    • adancime aproximativ 50 cm
    • posibilitatea de a regla politele in functie de ce urmeaza sa fie asezat in raftul respectiv, deci pe inaltime (in principiu cred ca 6 polite ar fi suficiente)
  • materialul de baza, preferabil lemn si cat mai putin tratat
  • as prefera plexiglas pentru protectie (sau ceva asemanator) si ar putea fi pe principiul japonez: glisant



 Fotoliul / Scaun

Urmatorul element de care as avea nevoie in sufragerie este un fotoliu micut, sau un scaun comod. Vreau sa ma uit la televizor alaturi de Buni si distanta dintre canapea si suportul pe care este montat acesta este cam mare pentru ea. De fapt, de la un fotoliu foarte colorat si simpatic mi se trage acest obicei de a consulta periodic vitrina virtuala cu mobilier. Din pacate, l-am ratat in iarna si nu mai face parte din oferta, dar era un fel de combinatie intre acestea :

Cu alte cuvinte, era colorat ca cel din dreapta, dar ca forma seamana mai degraba cu cel din stanga, cu mentiunea ca nu era "atat de fotoliu". Hmmm... Ahhh, stiam eu ca am salvat atunci poza . Iata-l pe simpatic:


"Vitrina" aceasta virtuala, este destul de dinamica si imi aminteste putin de un film pe care l-am vazut la un moment dat, asta apropo de televizor. Se numea Manechinul si era, de fiecare data cand il vedeam, o placere sa urmaresc cum amenajau vitrinele. Sunt sigura ca la un moment dat va aparea si fotoliul-scaun potrivit.

Dar sa revin la cautarile mele si sa va arat ....

Alte piese de moblier utile si interesante pentru "anexele sufrageriei".

Yup. Va spuneam ca, pe langa cautarile tintite, imi mai fug ochii si prin alte categorii. De exemplu, am gasit la rafturi si sisteme de rafturi, un suport foarte interesant pentru flori. Cred ca s-ar potrivi de minune in balconul de la sufragerie, alaturi de un balansoar colorat:

As crea un mic coltisor vesel, numai bun pentru un moment de liniste, cu priveliste spre munti - asta cu conditia sa fie senin :). 


Si pentru ca tot am inceput articolul cu doua obiecte de mobilier care mi-ar spori atat confortul vizual cat si pe cel fizic, ca sa nu mai vorbim de faptul ca mi-ar fi si utile, m-am gandit sa inchei acest prim episod, cu o descoperire draguta foc:

Mi-ar fi placut pe vremea cand aveam computerul in sufragerie, (intre timp l-am mutat intr-un intrand, in hol si, de cand lucrez pe laptop mai mult, someaza) sa fi avut un asemenea scaun. Daca este sa consider si holul un fel de prelungire a sufrageriei (presupunand ca ignor usa care le desparte, hehe), atunci as putea incadra si acest scaun tot la cautarile "secundare" ce tin de schimbarile din sufragerie.
 
Sunt foarte curioasa, pana la sfarsitul anului, in ce directie si sub ce forma se vor concretiza transformarile pe care intentionez sa le fac in casa. Cel mai probabil, pe parcurs, voi reveni si cu alte articole inspirationale, cred ca va fi interesant. 
 
Pana atunci insa, in urmatorul episod, va voi povesti ce schimbari concrete am facut in sectorul electrocasnice de curand. Abia astept! :D

Pe curand!

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Spor la bantuit pe site dupa obiecte de mobilier.
N-am nici cea mai vaga intentie sa modific ceva - prea mult de lucru.
In primele poze imi place piesa din foto 2. Scaunul cu un cap de catel e clar ca-mi place.
Zi frumoasa iti doresc! <3

P.S. Scrii reclame? "Si tu, Brutus?" :) E ok, nu ma intelege gresit, te rog, dar... :(

copilarim spunea... [Raspunde]

@Dianaimbratisari cu drag! chiar caut
ps acum am vazut comentariul ;o!

Trimiteți un comentariu