duminică, 7 februarie 2021

Povestea Lui Yamada Tarou - ep.10

Buna!

Buna dimineata. E aproape 5. Am zis ca trebuie sa fac ceva - nu pot sa dorm, nu ca nu as vrea. Asa ca redactez ultimul episod. L-am vazut acum cateva ore. M-a amuzat ca prima data. :)

Ah... ce enervant. Mai ca m--as apuca sa fac ceva de mancare (nu de alta dar as rontai ceva). Problema este ca... am ramas fara faina. Mai am fix doi pumni de faina alba si un pic mai mult de intermediara (cred ca pret de o pizza cu un blat foarte subtire). Ma simt un pic ca Tarou, dar din cu totul altfel de motive.. haha.

Nu de foame nu pot sa dorm ci din cauza ca m-a piscat ceva si imi vine sa ma sui pe pereti. Mi-e sa nu ma apuc sa ma scarpin in somn. Da suna cam aiurea. Nu nu pot sa ma dau cu nimic. Trebuie sa suport.

Asa ca, mai bine sa trec la treaba. Iata-ne ajunsi la ultimul episod. :) Episodul zece pare a fi un fel de oglinda a primului episod din unele puncte de vedere - este ca si cum un ciclu se incheie si incepe un altul. intr-un fel e si normal sa fie asa, actiunea s-a intamplat pe perioada unui an scolar.

Personajul care ne priveste din imaginea de mai sus este cel de-al treilea membru al formatiei Arashi care apare in film. A fost invitat in episodul zece si nu este prima data cand ei au procedat asa (si in uneme dintre serialele in care a jucat el apar unul sau chiar mai multi dintre colegii sai).


Sper sa va fi placut serialul. Poate il veti mai urmari si cu alta ocazie, poate veti descoperi lucruri noi, poate veti avea la un moment dat o revelatie (eu stiu, un amanunt care v-a scapat, sau pe care nu l-ati observat alta data). Mie imi plac subtilitatile din felul in care ei privesc, sau comunica prin mimica fetei, priviri. Poate ca acestea spun uneori mai mult decat 100 de cuvinte.

Dar ce este cu fotografia de mai sus? Oare?.... Pai, hai sa aflam:


Rezumat:

Yamada afla de la Nagahara ca primise o invitatie de la universitatea din State, unde ar fi urmat sa fie asistentul acestuia. Directorul il intreaba daca nu crede ca este o foarte buna oportunitate, pentru el.
Tarou raspunde ca familia lui nu area bani. Nagahara ii spune sa nu isi faca griji, toate cheltuielile presupuse de cei patru ani studii, fiind suportate de catre institutia de invatamant.
Tarou se pregateste sa spuna ca familia lui va avea nevoie de sustinere, dar directorul il intrerupe, stiind ca va pune aceasta problema. Nagahara il asigura ca, beneficiind de un salariu, isi va putea sustine familia, cae va avea suficienti bani pentru mancare.
Tarou este uimit de vestile primite. Directorul ii spune ca nu crede ca exista vreo oportunitate mai buna decat aceasta. Iar Nagahara ii lanseaza din nou invitatia de a merge impreuna in State.
Directorul presupune ca vor primi un raspuns dupa ce Tarou se va sfatui cu familia sa, ceea ce acesta intentioneaza sa si faca.

Kazuo este impresionat de veste. Si descrie America: grozava, lata, uriasa .... si mare. :)))))))) (ma scuzati, dar e foarte amuzant). Ii spune fiului sau ca, atata timp cat este tanar, e bine  sa mearga si sa viziteze lumea. Tarou nu pare foarte entuziasmat. Mama sa ii aduce un teanc de hartii. Un caiet vechi pe care scria vise si in care Tarou isi notase:
"Yamada Tarou - Visul meu
Visul meu este sa produc legume mari in America.
Deasemenea, voi manca si hamburgeri mari."
El se amuza citind ce scrisese, iar mama lui se gandeste ca e uimitor ca un astfel de vis din copilarie sa devina realitate.
Cei mici vor sa vada caietul si incep sa puna intrebari despre cat de mari sunt hamburgerii - la care tatal raspunde ca fireste, sunt pe masura Americanilor. :)) Si incepe sa isi dea cu parerea privitor la marime. Cei mici sunt impresionati si ii spun lui Tarou ca neaparat trebuie sa manance asa ceva. El spune ca isi doreste sa manance, insa nu pare extrem de entuziasmat, iar surioarele sale par un pic triste.


A doua zi, Takako afla de la Mimura ca Tarou pleaca in America. Intra pe modulul panica si vrea sa stie amanunte: cand, unde... Mimura ii spune sa se linisteasca. Ea spune ca nu se panicase si atunci el ii spune ca poate ar trebui sa se grabeasca pentru ca i se pare ca Tariu a zis ca va pleca la 5 dupa amiaza in acea zi. Uitandu-se la ceas, Takako o zbugheste la fuga, inspre iesire, in timp ce Mimura mustaceste.
Il ajunge pe Tarou exact cand iesea pe poarta. Il intreaba: Pleci deja? Iar el ii raspunde: Nu voi reusi, daca nu ajung pana la 5 acolo. Ea ii spune ca e prea curand, nici macar nu si-au luat ramas bun. Bietul Tarou nu intelege nimic. Si ii spune simplu: pa. In timp ce ea plange lipita de un perete, Tarou ii spune: ... merg doar la un serviciu cu jumatate de norma. Tocmai atunci apare si Mimura care se amuza.
Ea il intreaba daca a pacalit-o. Tarou vrea sa stie ce se intampla si Takako ii spune ca Mimura i-a zis ca urmeaza sa plece in America chiar atunci.
Tarou raspunde ca nu are cum sa plece atunci. Exact cand Takako se gandea ca totul fusese o minciuna, Mimura intervine, spunand ca partea cu america este  totusi adevarata. Tarou spune ca inca nu a fost decis daca va merge sau nu.

Profesoara Torii deseneaza pe o hartie, la biroul sau, cand o intrerupe profesorul de sport si o intreaba ce fel de bucatarie i-ar placea sa incerce daca ar lua pranzul cu el: japoneza, sau chinezeasca sau poate italiana? Ea ii raspunde usor absenta: americana.
El realizeaza ce a raspuns ea si o intreaba Americana? Torii se gandeste ce departe este America, iar profesorul de sport se intreaba care sunt felurile de mancare americane. Apoi, se gandeste ca probabil este vorba despre hamburgeri si hot dogs. Torii nu stie insa ce sa faca....

Tarou lucreaza si in timp ce vede un avion, se gandeste la America.
Seara, inarmata cu casti, Takako studiaza limba engleza, repetand cu voce tare lectia 1.Pe hol, taral ei se dezbraca de costum, mama ajutandu-l. Oare ce mai pune la cale fiica lor? Tatal se intreaba daca nu cumva s-a indragostit de vreun american, asa ca parintii se apuca sa invete si ei :))). Unbelievable .... :))

Tarou se indreapta spre casa, cand simte un miros care ii atrage atentia. Un personaj imbracat intr-un halat albastru se aude pe fundal, in timp ce face reclama la ceva. Pe fereastra unui magazin se afla o reclama la Hamburgerul Jumbo american.
El isi spune... "cu siguranta, exact asa cum ma gandeam". Vrea sa isi continue drumul cand personjaul in albastru ii taie calea.
(trecand peste o aluzie care clar face referire la o gluma de-a lor, din Arashi, iata-l pe "capitanul" formatiei, invitandu-l pe Tarou la festivalul ce urmeaza sa aiba loc in curand).
Tarou ii raspunde entuziasmat, fermecandu-l instant (cei doi actori si colegi de trupa au avut multe scheciuri amuzante impreuna si asta am aflat ulterior, dupa ce am vazut initial serialul - stiind acest lucru ma amuza si mai tare "intalnirea" dintre ei din acest episod, unde Ohno a fost invitat sa apara). Tarou ia pliantul si pleaca spre casa.

In biroul directorului, a doua zi, pliantul se afla pe masa din fata acestuia si a lui Nagahara. Tarou le spune ca inca din copilarie, visul sau era sa mearga in America si sa manance un hamburger mare. In acest moment, visul sau este sa ia un hamburger mare pe care sa il imparta cu toata familia.
Directorul se uita spre Nagahara, care il intreaba pe Tarou ce vrea sa spuna cu acest lucru.... Tarou ii spune ca ar vrea sa refuze excursia in America. Apoi adauga faptul ca, chiar daca ar manca un hamburger mare doar el, acesta nu ar fi gustos.
Directorul rade. Si ii spune ca il felicita, pentru ca victoria ii apartine. Nu conteaza cate tentatii i-ar pune in fata, el prefera sa manace acel jumbo burger, prezent pe pliant. El confirma. Directorul spune: " Probabil ar fi bine pentru noi sa simtim cu adevarat cum este sa iti fie foame....". Nagahara il priveste si directorul continua spunand: "Cand devenim cu adevar flamanzi, pentru prima data, am putea incepe sa intelegem ce ne-am dori sa nancam, cel mai mult. Lucrul pe care trebuie sa il pretuim cel mai mult, lucrul care este cel mai important, lucrul pe care il vrem cel mai mult... tu l-ai gasit." I se adreseaza el lui Tarou. Apoi ii spune ca el, profesorul, a invatat de la elev. Si ii multumeste.
Dupa ce Tarou pleaca, directorul ii spune lui Nagahara ca vor trebui sa ii ofere un premiu castigatorului. Apoi se uita pe afis si dintr-o data devine serios.

In clasa, Mimura afla de la Tarou care este urmatoarea provocare: Jumbo Humburgerul american. Acesta putea fi castigat in urma unui concurs de Chitara in Aer (:D). Tarou vrea sa castige concursul pentru a castiga, evident premiul premium :)). Se gandeste ca va fi delicios, daca il va imparti cu toti cei dragi.
Mimura il intreaba daca se inscrie la concurs. Tarou ii spune ca da, alaturi de Mimura. Acesta refuza. Tarou il roaga sa i se alature, de dragul familiei lui si il intreaba foarte senin ce este Chitara in aer :))). Tarou habar nu avea ce insemna acel lucru, dar era hotarat sa castige ( nota: actorul stie sa cante la chitara foarte bine :P).
Vazandu-i determinarea, Mimura se lasa antrenat in provocare si ii spune ca vor trebui sa mai gaseasca pe cineva pentru proiect. Privesc spre partea opusa a clasei, unde Sugiura se agita ca un rocker adevarat, in preajma lui Masami si Takako. Acesta priveste spre cei doi baieti, dar ei ii fac semn ca nu se uitau la el. Persoana vizata era Takako, care este pusa la curent cu ce urma sa se intample. Si se reitereaza intamplarea din primul episod: Tarou viseaza la hamburger, Takako este vrajita de ochii lui si se gandeste ca este gata sa mearga pana in America daca este nevoie. Asa ca ii spune ca li se alatura si apoi va merge si in America. :))) El ii spune ca nu mai pleaca, pentru ca pana la urma, evenimentul la care urmeaza sa participe este mult mai important .. pentru el. Takako se gandeste: Unbelievable :)).

Mimura ii spune ca, asa cum se gandise, lucrul asta i se potriveste mai bine prietenului sau. Si acesta confirma.

Torii il vede pe Nagahara si se hotaraste sa ii vorbeasca. pentru prima data isi face curaj si il striga, coborand vesela pe scari si ii spune ca va merge cu el in America. La care acesta ii spune ca nu mai merge. :)) si o intreaba cum ramane cu cererea in casatorie. Apoi estimeaza masura inelului si pleaca.

Tatal lui Tarou il intreaba daca este sigur ca asta vrea si Tarou ii raspunde afirmativ. Parintii il sustin si cei mici se bucura foarte mult. El le spune ca nu a renuntat la hamburgerul urias. Si le arata afisul. Toata lumea este incantata. Tatal observa insa o schimbare in comportamentul lui Jirou si Saburou. Si, in timp ce statea pe prispa casei, alaturi de sotia sa, observa ca  plantele celor mici au crescut. 

Saburo si Jirou se gandesc ca probabil este din vina lor faptul ca Tarou nu vrea sa plece in America. Pentru ca banii sunt necesari pentru ei. Fetele si cei micuti nu vor ca el sa plece, insa cei doi baieti mai mari se gandesc ca desi fratele lor vrea sa mearga in America nu o va face.
Intre timp, Tarou era la un serviciu part-time.
Pana la urma si fetele se gandesc ca ar vrea sa il lase sa mearga in America. Se gandesc ca daca ar avea bani, l-ar putea ajuta. Se hotarasc sa isi sparga pusculitele. Cei mari se uita la maruntis, in timp ce cei mai mici "suplimenteaza" suma cu niste piese de la un joc. Jirou, ca un frate mai mare ii priveste, se ridica zambind si le multumeste, mangaindu-i pe par. Saburo observa ceva pe afis si toti copiii sunt entuiasmati.

Dupa ce termina de facut curat in holul cladirii in care se afla, lui Tarou ii vine o idee, inspirat de un mop si incepe sa exerseze. A doua zi la scoala, le impartaseste si prietenilor sai ideea si incep sa exerseze impreuna. Fiecare dintre ei continua sa exerseze:
Tarou la munca, ajutandu-se de mop,
Takako la ea in camera cu ajutorul unui ursulet de plus, in timp ce asculta muzica in casti, sub privirile uimite ale parintilor sai,
Takuya in camera sa, in apropierea aranjamentelui floral, acompaniat din umbra de simpaticul Isogai.
Si desigur la scoala, unde par sa se distreze de minune.
In seara dinaintea concursului, Tarou ii priveste pe cei mici dormind si le promite ca va  face tot posibilul a doua zi. Parintii, care dormeau separat il aud, si zambesc.

Cel de-al 38lea festival al districtului comercial Cer Instelat (Hoshizora) isi deschide portile. La programul de stiri (real) se transmite in direct de la fata locului, corespondenta, Mino,  fiind chiar cea care prezinta vremea, la acea televiziune. Aceasta prezinta evenimentul care urmeaza sa aiba loc in acel an - si anume concursul de Chitara in Aer.
Din studio, i se cere sa ii intrebe pe perticipanti ce parere au. In timp ce Mino se indrepta spre multime ii atrage atentia grupul format din trei elevi care se indrepta spre eveniment. Prezentatorul ii intreaba pe cei trei ce au de gand sa faca in respectiva zi. Tarou ii raspunde ca au venit sa se inscrie la campionatul de Chitara in aer. Prezentatorul ii intreaba daca cred ca vor invinge. Tarou ii raspunde ca daca vor castiga vor primi hamburgerul si il vor putea imparti . Prezentatorul il intreaba daca il vor imparti ei trei, dar Tarou spune ca familia sa este compusa din 9 membrii, asa ca se vor bucura cu totii. Prezentatorul este impresionat de acel sentiment de unitate al familiei si le ureaza celor trei sa dea ce e mai bun. Dupa ce multumesc, acestia merg sa se inscrie.
Pe scena evenimentului, concurentii deja isi prezinta numerele. Tarou este impresionat. Alaturandu-se celorlalti doi in culise, recunoaste ca nu se astepta sa aiba atata concurenta. Takako incearca sa isi invinga emotiile si le spune celor doi baieti sa faca asa cum repetasera. Mimura se uita in jur si la un moment dat ii arata lui Tarou pe cineva. Echipat ca la carte, isi face aparitia directorul. Acesta are o costumatie haioasa si este chiar si vopsit asortat cu geaca. Cei trei vor sa stie ce sa intampla si acesta le spune ca s-a inscris si el. Pe masa din fata lor, se afla o cutie, iar directorul o deschide, in timp ce le spune elevilor ca a fost chitaristul unei formatii de rock, numita Red Vegetable. Scoate din cutie o chitara invizibila si ii uimeste pe cei trei cu maiestria sa.
In sala, mama lui Takako a pastrat locuri pentru familia Yamada. Nu lipsesc nici colegii lor, Sugiura avand un aparat foto cu un obiectiv puternic, pentru a putea fotografia de la distanta. Cand se uita mai bine, Masami si Sugiura il recunosc chiar pe directtorul lor, in persoana concurentului cu numarul 3. Familiile  Yamada si Ikegami ii aplauda prestatia demna de admirat. Trupa celor trei T este fascinata de interpretarea directorului. Dintr-o data, ceva ii distrage atentia lui Tarou. Prin culise, se plimba nimeni altul decat ravnitul hamburger jumbo. Tarou inspira cu nesat.
Pe scena este prezentat premiul... Toata lumea este incantata iar cei mici se duc langa scena, incantati. Tarou si colegii lui sunt decisi sa castige. Parintii lui Takakai sunt incantati. Iar tatal si mama lui Tarou spun ca vor castiga cu siguranta, pentru ca fiul lor nu si-ar dezamagii fratii.  Cand directorul se apropie de elevi, Tarou ii spune ca acesta este visul sau acum si cu siguranta nu va pierde. 

In timp ce isi asteapta randul, Tarou si Mimura stau de vorba pe acoperisul cladirii, unde sunt amenajate niste bani. Tarou ii multumeste lui Mimura ca l-a insotit in aceasta aventura. Si acesta ii multumeste, la randul sau. Pentru prima data a lucrat din rasputeri. 

Sa iti dai silinta pentru lucruri neinsemnate, sa razi din toata fiinta, sa plangi in voie - intr-un fel lucrurile acestea nu i se parusera foarte cool pana atunci. Dar privindu-l pe Tariu, se gandeste ca poate, sa faci aceste lucruri intr-un mod placut, este posibil. Isi doreste sa fie si el asa, datorita lui Tarou. Si ii spune ca se bucura ca l-a intalnit. Takako li se alatura si le spune ca este timpul sa intre pe scena. Cei trei isi propun sa isi prezinte numarul asa  cum au repetat, sa se amuze si sa tinteasca hamburgerul.
Si, ultimii inscrisi, cu numarul 16, isi fac aparitia: cei trei elevi urca pe scena. Sunt incurajati de familie si prieteni in timp ce isi prezinta numarul pe scena. Piesa pe care o interpreteaza este chiar Happiness - pe care o puteti asculta in articolul sursa - linkul la sfarsit. In timp ce ei se afla pe scena, ne reamintim de intamplarile trecute. Zambetele celor trei lumineaza scena si ii fac pe toti cei prezenti sa se ridice in picioare, aplaudandu-i.
In mod miraculos, apare cate o chitara pentru fiecare, chiar si asa desenata cu puterea imaginatiei.
Toti aplauda si ii felicita, chiar si ceilalti concurenti. Profitand de moment, fratii lui Tarou se strecoara pe usa.
Urmeaza sa se afle cine a castigat. Mama lui Tarou observa ca cei mici lipsesc. Toti concurentii sunt pe scena, asteptand rezultatul.  Castigatorii sunt cei cei trei elevi, insa in tot acest timp, ceva se intampla si familia lui Tarou, cu care acesta abia astepta sa imparta premiul, a  disparut.
Pe strazile intesate de oameni, incepe o cursa pe urmele celor mici. Toti ii cauta:: Tarou, Mimura si Takako, parintii.. fara succes. Lui Tarou i se pare ca este strigat si priveste inspre strada.

In sectiunea unde avea loc loteria, o coada lunga de oameni se formase. Cei mici isi propusesera sa castige, dar cineva care se ocupase de organizare, le spune ca fara bilete, nu pot participa la tragerea la sorti. premiul cel mare era de 100 000 de yeni, iar cei mici sperau sa reuseasca sa il castige. le trebuiau 5 tichete, ca sa poata sa isi incerce norocul macad o data. Cei mici nu stiu ce sa faca. Daca nu aveau bani, fratele lor nu isi putea continua studiile. Itsuko zareste un bilet pe jos - atunci le vine ideea sa caute bilete: in cosurile de cumparaturi, in cosul de gunoi, de la persoane care faceau cumparaturi...
Cei mici isi dau silinta, pentru a-l ajuta pe fratele lor, in timp ce acesta ii cauta, la randul lui.
la loterie isi fac aparitia parintii lui Takako - doamna Ikegami strangand o multime de bilete, pentru acest eveniment. Cand se aseaza la rand, doamna Ikegami le observa pe Itsuko si pe Yoshiko, in timp ce intrebau pe cei care stateau la coada daca nu au cumva un bilet in plus. Se indreapta spre ele, intrebandu-le ce s-a intamplat. Fetele vor sa stie daca au cumva bilete in plus. Doamna le intreaba daca vor sa participe si ele la ruleta si sa invarta roata. Fetele ii raspund ca isi doresc ca fratele lor sa isi continue studiile si sa mearga la colegiu. Doamna vrea sa afle amanunte iar Itsuko ii spune ca au nevoie de bani pentru a-l sustine. Tatal lui Takako le spune ca intelege, dar cu doar 100 000 de yeni nu se poate sa... Dar sotia sa il opreste (foarte dragut.. lol). Le spune ca intelege si ca pot folosi tichetele stranse de ea iar fetele sunt foarte fericite. Doamna se straduise sa stranga multe bilete, pentru ca si ei sperau ca anul acesta sa castige. Desi la inceput vrea sa imparta tichetele, pana la urma le da pe toate celor doua fetite, care ii multumesc mult si fug spre celalti copii, nu inainte ca cea mai mare sa le spuna ca este un secret si ca ii roaga sa nu ii spuna fratelui lor mai mare. Doamna Ikegami le promite si fetele se reunesc cu ceilalti bucuroase.


Cand cei mici se pregatesc sa isi incerce norocul, doamna isi cere scuze, spunand ca este cam bagacioasa si nu poate sa taca si o suna pe Takako, chemand-o la loterie. In timp ce se uita la copii de la distanta, parintii lui Takako  il vad pe Tarou si pe ceilalti venind in fuga. Doamna Ikegami ii spune ca promisese sa tina secretul, dar cei mici vor sa castige banii ca el sa poata merge la colegiu. Cei doi sunt impresionati si printre lacrimi spun ca isi doresc ca cei mici sa castige. Tarou vrea sa mearga spre ei dar este oprit de tatal sau, care ii spune sa stea acolo, in liniste si sa ii priveasca pana la sfarsit. La fel ii spune si mama sa. Astfel parintii, si cei trei colegi se uita din departare la cei mici. Aveau 30 de bilete - fix 6 incercari, cate una de fiecare. Primul este Saburou. Invarte maneta si primeste un servetel, ca premiu de consolare. Urmeaza Yoshiko - dar nici ea nu are mai mult noroc. La fel si Itsuko. Nici micutii nu sunt mai norocosi. Mai ramane o sansa - Jirou este ultimul. Toti isi pun speranta in el. Invarte maneta si.... o noua bila alba cade in tavita. Cei mici se uita la premiile de consolare, in timp ce Tarou vibe spre ei si le vorbeste. Cei mici plang si isi cer iertare. Ei ii spun ca e vina lor ca el nu isi poate continua studiile. El le multumeste si le spune ca este fericit, pentru ca toti au muncit din rasputeri sa faca ceva pentru el. Dar le spune ca nu el nu mergea in America pentru ca isi dorea sa fie cu toti al lui. Nu renuntase la nimic din cauza lor. copii il intreaba daca este adevarat si el le raspunde ca da. Nu va pleca si va fi mereu cu ei. 


Banuiesc ca pentru unii poate parea intr-un anumit fel deznodamandul. Dar, oare nu este o varianta foarte fericita? Va... asteptati?


Tarou le spune sa nu mai planga si sa mearga acasa, sa manance hamburger. Toata lumea se strange laolalta, si iata-ne in casuta familiei Yamada, in jurul unui hamburger urias, de care se bucura cu totii, impreuna.

11 noiembrie, la liceu, directorul, insotit de Nagahara, il cheama pe Tarou in biroul sau pentru a-l rasplati pentru faptul ca a castigat jocul. Premiul este o bursa de student la universitatea Jounan. Tarou este uimit. Urmeaza sa fie scutit de taxele scolare, dar... va trebui sa isi ia in continuare mici slujbe part time, pentru a acoperi cheltuielile celelate. Cand directorul il intreaba daca ii convine aceasta oferta, Tarou ii multumeste din suflet.

Apoi ii povesteste colegului sau Takuya ce urmeaza sa faca in viitor, intrebandu-l ce planuri are el. Acesta ii raspunde usor evaziv ... Cine stie? Si apoi adauga: Oare ce ar trebui sa fac?
Takako se inarmeaza cu multa vointa si studiaza din greu, in timp ce parintii sau o sustin de pe margini.


Torii primeste inelul de la Nagahara, Sugiura nu vrea sa ii arate lui Masami fotografiile facute si din greseala le sterge pe toate, profesorul de sport care tocmai venise sa o invite pe Torii duminica primeste o fotografie de la nunta acesteia :)).

In gradina scolii, Tarou si Takako lucreaza la gradinile lor. Directorul constata ca in acel an, au inflorit niste flori mari, devenind fructe splendide. Si se intreaba oare in anul viitor, ce flori vor imboboci. Dupa care le face celor doi "dovlecei" care il privesc zambind o fotografie.

In gradina de legume a familiei Yamada au mai aparut doua plantute - apartinand celor mai mici. Imbracat intr-un costum negru, Tarou le uda cu stropitoarea. Ne aflam in aprilie, cand incep scolile si cei mici se pregatesc de cursuri, in timp ce parintii ii petrec din prag, urandu-le o zi buna. Si iata-i pe cei 9 frati Yamada, pornind spre scoala.


Intrarea in Universitatea Jounan este impunatoare. Tarou se pregateste sa paseasca pe poarta. Isogai ii doreste lui Mimura o zi buna. Acesta ii multumeste si, imbracat intr-un costum elegant, iese din masina. Ceva mai in spate, Tarou mergea linistit. Cand il zareste pe prietenul sau, vine spre acesta razand. Cei doi pornesc impreuna intr-o noua aventura. Efectul pe care il au asupra celor din jur insa, nu s-a schimbat, cei prezenti facandu-le loc sa treaca, uimiti de aura lor de aristocrat ieuropeni, ce-i facea sa para... bogati. De undeva din spate, o tanara cu parul lung alearga spre ei si le se alatura. Este chiar Takako. Si iata-i pe cei trei mergand increzatori si zambind catre... viitor? :) sau poate vreo competitie de chitara in aer.

:)

 

________

Nota: 

Veti putea gasi toarte episoadele stranse la un loc, in articolul sursa.

 

 

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Ma asteptam sa nu plece. In comentariul la ep 9 scriam ca sper sa plece.
In fond, s-a rezolvat, temporar: primeste bursa de studii, are timp sa si munceasca, sta cu familia. Practic, el pare a fi ajutorul, avand in vedere ca tatal lui e mai mult decor in familie.

Sper ca ti-a trecut "scarpiniciul". Compresa cu gheatza amelioreaza mancarimea; si frunza proaspata de busuioc, frecata pe locul in cauza, dar si mierea.

Duminica frumoasa iti doresc! Pupici! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana am vrut sa fac acum articolul pe Provocari dar nu pot lega doua cuvinte :))))
Am dormit vreo 2 ore jumatate si apoi am fost in activitate pana acum.

Mai am de schimbat apa la testoase si sa le hranesc, asa ca voi lasa pe maine.
Uite acum m-a mai lasat un pic, desi daca ating locul sau vine un curent de aer atat ii trebuie. La baza gatului... zi si tu :)))).
Am incercat sa pun rece cu mana - dar de la clorul din apa se inroseste pielea oricum :)))). Busuiocu nu am (si nici nu as suporta mirosul. Stiam si de patrunjel (idem mai sus)... De miere mi-a zis si Tati, insa am rabdat stoic. Acum ma simt chiar bine. Cred ca o sa imi serbez si ziua de astere anul acesta! :))))) Ce face o piscatura din om. :)))

____
Daaaaaa, am citit azi noapte :P. Nu stiu cata logica si cata coerenta aveam atunci, acum ici atat.. ma concentrez greu :))) de somn. Era sa adorm mai devreme cu micul N pe whatsapp. :P

Ziceam ieri (cred, sper ca nu am visat) ca sunt multe exagerari puse intentionat prin serialelele lor. Mie Kazuo mi-a fost antipatic la inceput :))). Apoi mi-am dat seama de ceva (dar trebuie sa te uiti la film relaxat ca sunt multe chestii pe care le prinzi din fizionomia lor, din care era cuvantul?....mimica, vorbesc cu ochii, tinuta, fata, cuvintele uneori sunt foarte putine, comunicare non-verbala). Chiar este Kazuo un pierde vara? Adica, e drept ca Tarou pare ca duce greul, dar nu o fi avut el part -time-uri de cand era bebelus. Si cum de a invatat Kazuo la acel liceu si a fost printre cei mai apreciati. Cum de a primit. In plus, nu stiu daca ai observat, dar in momentele cheie, omul stie ce trebuie facut. Cred ca si atunci cand a revenit si a umplut casa de oameni a facut-o cu un scop - toate acele incercari l-au facut cumva pe Tarou sa evolueze.
Parintii lui par niste momai... dar ma intreb daca nu sunt doar aparente, menite sa amuze, sau sa creeze un contrast. Hmmm ce chestie. Am mai descoperit niste lucruri de data asta cand ma uitam.

Nu mai stiu daca ma asteptam sa nu plece sau sa plece cand am vazut prima data serialul. Cred ca mai degraba imi doream sa nu se termine sau macar sa nu ma dezamageasca finalul :))). Prima chestie nu a fost sa fie, dar de dezamagit nu m-a dezamagit.

Cred ca Tarou o sa isi ajute mereu familia, dar in timp toti vor prelua din acest lucru. Deja ceilalti copii au inceput sa preia din sarcini.

Recunosc ca ar fi fost interesant sa vedem si cum ar fi fost in State. Stii ce e amuzant? Cumva nu mi-i puteam inchipui pe Tarou, Takako si Takuya despartiti :)).

Cred ca la vara o sa il vad din nou. :)))))))
Si acum fug sa amgrija de testoase. :))))
:*

Puuuuup sa avem o saptamana noua buna buna buna <3

Trimiteți un comentariu