duminică, 4 decembrie 2022

Decoratiune Clopotel (mini) si felicitarea Clopoteilor(premiu).


Buna!

Incredibil.... cand s-a facut ora asta? Nu imi vine sa cred cum trece timpul. Din fericire, azi se pare ca stau totusi mai bine - ideal ar fi sa ajung sa public mai prin centrul zilei, asa.... 

Dar, sa va povestesc despre proiectele de azi. Veti afla desigur, ceva mai tarziu cand voi publica si pagina de Calendar Advent, ca tema de azi, a fost clopotei. Nu are rost sa mentionez faptul ca, am tot clopotit azi idei, in timp ce incercam sa scap de treburile casnice ... cred ca in perioada asta ar trebui cumva abolite :)))). Glumesc. Doar ca nu prea mai am stare in bucatarie - de fapt, am tot jonglat cu o placinta cu mar (pentru parinti si Buni - sorry nu am poze), alte mici treburi (tot in bucatarie, ca deh) si laptop ca sa vad cateva tutoriale, cautat febril prin casa dupa diverse materiale :))).


Dupa cum deja ati putut observa - azi am creat doua proiecte. Pentru ca tema era clopotei, la plural. Si pentru ca mi s-a nazarit mie sa fac si decoratiune (in miniatura) si o felicitare - pe care o voi trimite ca parte din premiul de la  Impodobim Bradul XIII. Mi s-a parut ca se potriveste cu tema dragalas - pentru ca asa sunt clopoteii, dragalasi.

Zis si facut, o idee aveam, asa ca am cautat modele de clopotei origami. Cel mai mult mi-au placut cei din tutorialul de mai jos. dupa care am si realizat cei doi clopotei dragutei:

Ai mei sunt mai micuti ca cei din fotografie. Am folosit culorile mele de la strigo (am povestit despre unele dintre ele aici: Bucurie pastelata) si mi-a placut foarte mult ce pot face. Pentru expresia chipurilor  am folosit pastelurile, pentru alte decoratiuni, culorile metalizate. In afara de culori am folosit niste pixuri cu gel usor sclipicioase si fulgisori adezivi argintii (de toate marimile - de la puncticele minuscule pe care inca nu stiu cum am reusit sa le lipesc pe clopotei, la fulgusorii mai mari lipiti pe globuletul din brad - da acela alb e un globulet- sau din interiorul felicitarii).

 


Cele doua fundite le-am realizat pornind de la un alt tutorial. Mi se par adorabile! Prima pe care am facut-o a fost cea de pe felicitare, cea de-a doua - cea de pe plic. Ah, am facut plicul fara vreun model, inspiratie de moment, ca sa zic asa. Am mai folosit si o foarfeca din aceea cu model, pe care o primise in dar de la Ralu, mai demult... (pe cand imi mai alimenta si mie atelierul de creatie cu tot felul de lucrusoare simpatice si utile, hahaha).


Sper sa va placa si voua felicitarea realizata. Cel mai tare ma entuziasmeaza cum am facut bradul... adica tepii aceia verzi care se vad sub globulet... Nici nu stiu cum de mi-a venit ideea, pur si simplu m-am trezit taind o fasie de hartie colorata verde, apoi franjurand-o, apoi colorand cu diverse nuante metalice de verde si gri... m-am jucat si eu cu foarfeca - ca nu am alte ustensile speciale ca sa o ii dau volum... Si uite-asa am pus si un strop de brad pe felicitare.




Si acum sa va povestesc si despre micutul clopotel, cel pe care Rukkusu il tine in mana.  Este o mica decoratiune realizata dintr-o combinatie de accesorii de bijuterii plus.. ceva 3R... sa va zic, sa nu va zic... sa va las sa ghiciti si apoi sa scriu despre ce e vorba ca o actualizare la articol. Cred ca da! Ar fi tare amuzant sa ne si jucam putin!

Adaugare: da, este vorba de varful de la un pix dezafectat :D. 

De clopotit, clopoteste! Pe cuvant (si nu stiu daca se observa dar are o margeluta albastra mica de tot !) Si de stat in bradut... sa facem proba:



Perfect! Si in poza de mai sus se poate vedea mai bine si margeluta. Lui Rukkusu ii place foarte mult (si mie la fel - sunt foaaaarte fericita ca am gasit ce imi trebuia, ca sa il fac - varianta doi era sa fac un clopotel quilling, asa ca m-am bucurat ca a mers prima varianta; imi place quilling, dar stickul meu de lipici e parfumat si il evit).



Cadrul minunat ne poarta la Rapcini, in judetul Neamt. 
Clinc Clinc :)!


8 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Felicitarea este absolut fabuloasa! Castigatorul cu siguranta va fi încântat de acest premiu. Mulțumesc pentru tutoriale. O sa le salvez și eu.
La fel fac și eu ramuri de brăduți. Am făcut un brăduț asa în adventul de anul trecut.
Clopoțelul care clopoțește e realizat dintr-un vârf de pix? Din acela cu filet? Ești geniala! Dacă nu menționat cei 3 R nu m-as fi gândit.
Decorul e superb. Pe un calendar?
O zi frumoasa!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ai folosit varful unui pix pentru clopotelul lui Rukkusu! Si eu cautam idei pentru varfurile alea argintii, ca prea arata bine sa le arunc! Imi place cum folosesti calendarul ca fundal, am mai invatat ceva de la tine.

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Minunate idei pentru felicitare 👍 clopoțelul cu care s-a tot jucat și clopoțit Rukkusu este drăgălaș ! Drăgălașă este și Rukkusu căreia îi stă bine în decorul de iarnă...zici că a fost tot timpul pe acolo !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko iti multumesc! Ma bucur mult ca iti place :)
Cu drag! :) Sa fie cu folos.
Ah ce tare!! Un bradut intreg, hihih. Sa stii ca de ieri, de dupa ce am scris articolul, ma tot intreb daca nu am mai facut eu intr-un proiect asa ceva - am ajuns la concluzia ca e musai sa ma ocup de origanizarea articolelelor cu poze pe ani la rubricile neglijate (la anul, nu acum.. ca totusi... hahaha).

Daaaaaa dim asta e facut :)))). Dar cel care se infileteaza inauntru - stii ca sunt si unele care au filetul in continuare, ar fi trebuit sa il tai, deci mai complicat putin.

Am un calendar de acum cativa ani, da. Am taiat partea de jos si l-am pastrat pe suport, imi e mai usor asa si sta si mai bine. Si in partea de jos, folosesc o paturica micuta de tot de muselina, pe care o luasem pentru primul meu nepotel si care a ramas la mine :D Zici ca e zapada. Asa un efect realist da.

Iti multumesc! Sa avem azi o zi minunata, de Sf Nicolae ( banuiesc ca te sarbatoresti si onomastic, nu? desi uneori am senzatia ca parca ai fi berbec, ca zodie... :)))

Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da, da da :D hihihi.
ei, daca ai mai multi, poti face clopotei argintii (apropo asta mic clopoteste).
Daca ai colorati, ii poti prinde de beteala - cum erau pe vremuri prin magazine agatate acele snururi de beteala cu mici clopotei din loc in loc (parca aveam si eu... :O ). Ce mult imi placeau. Mai poti sa faci o veioza sau aplice pentru casuta papusii :D. Hmmm si eu vreau sa fac organizare la chestiile astea pentru ca desi in principiu le aveam puse pe categorii s-au zapacit in ultima vreme..

Sa iti zic un secret, si mie imi place mult calendarul asta ca fundal si cum se vede de cand folosesc si pleduletul.. :))))). Pacat ca nu am decat 3 imagini de iarna.... dar sunt frumoase.

Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ma bcur tare mult ca iti place!!!
O invidiez putin ca incape in decor... :))) Presupun ca daca as fi avut programul de photoshop de pe laptop m-as fi bagat si eu in decor putin, hahaha(ca sa stric poza, lol).
Lasand insa gluma, mi-a placut mult si sesiunea aceasta - si azi chiar am mai clopotit putin, sa ii arat si lui tati ca e functional... clopotelul :))))

Pup!

Diana spunea... [Raspunde]

Felicitarea si plicul sunt superbe!
Clopotelul... Nu mi-ar fi dat prin minte asa ceva! Ia sa dau iama in cutia unde colectionez pixuri! :))) E foarte fain si clopotelul!
Spor la toate si liniste in noapte! Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana iti multumesc mult!
Ma bucur ca iti plac :). Sigur au mult drag in ele - mi-a lipsit mult sa lucrez si mi-au lipsit bucuriile - atunci cand poti imparti bucuria e cumva, intreaga.
Eu am recuperat celelalte componente ale pixului respectiv si le tot studiez :))) - cautam potential .. Haha.
Pup cu drag :D

Trimiteți un comentariu