luni, 12 decembrie 2022

Decoratiune semineu.


Buna!

Ma prezint in fata voastra astazi, cu ceea ce vrea sa fie un semineu :))). Pana cand se incarca  (descarca/ salveaza ) si pozele, o sa incerc sa povestesc cat pot de repede, cum s-a intamplat lucrurile. 

Mai intai observ ca nu mai vad atat de bine. Probabil ca si oboseala dar si faptul ca stau intr-o grota :))). Si lumina de la becuri este de-o chiorosenie (daca se poate spune asa) desavarsita. Colac peste pupaza, cat m-a  chinuit pe mine in seara asta talentul (asa, vreo 2 ore) un bec dn 3 a fost si inchis (probabil ca sa se economiseasca - nu stiu ce s-a economisit, dar sunt cam suparata pe mine ca nu am observat - bine, diferenta nu e foarte mare, dar totusi .. adica lumina e chioara si cu 2 si cu 3 becuri).

Trecem peste - vad ca au binevoit sa se descarce pozele asa ca am si eu un reper - mai ales acum ma concentram dificil, fara ele inserate in articol:


Asadar, pentru a elimina orce dubiu, semineul facut de mine, este cel din stanga, cu steluta galbena..... da, stiu, are concurenta serioasa - probabil ca daca as fi facut si eu unul de o dimensiune mai rezonabila, ar fi aratat mai... nah, a semineu. DAR!!! Tineti cont ca voiam sa il fac si mai mic :))). problema e ca voiam si lemn in vatra si nah...  la mai mic, nu prea mergea.


Pana la urma, fara agatatoarea stralucitoare (nu ma intrebati, pur si simplu eram atat de debusolata la un moment dat, intepata, zgariata si cu privirea incetosata - plus probabil vreo duzina de riduri de la concentrare, dar alea nu conteaza, incat... am simtit nevoa sa fac agatatoarea fix asa ) dar stati... sa termin ce voiam sa zic - are 5 cm. Initial voiam sa o fac de 3cm - probabil ca, daca aveam o forma traforata, asa as fi facut :))). Dar n-am.


Nu stiu cat se vede, dar aceasta mirifica decoratiune (care sta acum spasita in fata mea, rezemata de ecranul laptopului) - ok, nu e chiar asa un dezastru, mie imi e draga oricum... In fine, revenind - este formata din mai multe elemente. Are asa:
  • partea de baza (din fetru mai rigid visiniu, la fel ca partea de jos ) care practic este conturul intregului semineu
  • pe ea, jos de tot, alte trei bucati de fetru care formeaza baza de jos, cusute de baza ...da, cusute... 
  • apoi, este focul - doua bucatele de crenguta din gradutul de anul trecut si foc din fir portocaliu)
  • pe fundalul focului este o bucata de fetru portocaliu deschis care se vede doar partial
  • pe lateralele focului, doua segmente suprapuse din fetru rosu, si ele cusute cu feston intre ele pe mijloc
  • urmeaza partea cu alb, blatul acela pe care se aseaza lucruri dragute la semineu :)))))
  • partea de sus a semineului este dintr-un galben (fetru ) - si acolo doua bucati suprapuse.
  • Decoratiunile de pe blat sunt realizate dintr-o sarma pluasata mai grosuta, pe post de brad, o steluta din sidef galben, cu o perluta verde in mijloc, doua lumanarele mititele (mai mici decat celelalte - au jumatate de cm ele plus flacara 1cm si doua margele ovale aurii.


Pentru agatatoare am folosit doua sarme plusate stralucitoare.rasucite si prinse intre fetrul de baza si primul strat galben. 
Am mai folosit carioce pe partea galbena, cea rosie si aia portocalie de nu se prea vede - pentru a crea umbre, model etc. Carioce normale - da, martor sta acum degetul meu cel mare care nu a asteptat sa se usuce desenul inainte de a se repozitiona pe pozitia de sustinut la cusut...


Ah, da.Am colorat putin si crengutele de brad - apropo, am aceste carioci numite Carioca din 93 cred. Ceva de gen. Sunt vreo 36 parca in set si inca mai merg. Se faceau lucruri bune pe vremuri (bine, sunt vreo 2-3 care nu au mers bine de lainceput, asta e partea a doua, dar totusi).


Desi m-am incadrat in timp, cu fotografiile a fost o problema. Lumina proasta (stiti voi, am mai glumit eu si am zis ca or fi bagat „apa” in curent de e asa anemic), telefonul el stie ce avea in seara asta... decoratiunea luminoasa care refuza sa apara cum trebuie (are un led care isi schimba culoarea - foarte draguta, de altfel, dar ma sabota...) si, in cele din urma faptul ca nu reuseam sa descarc pozele, ca sa le stampilez, apoi sa le incarc...hm.
Dar mai bine sa va arat un close-up:



Nu este cel mai reusit, dar atat ca sa o vedeti mai bine pe ea si elementele ei. Am cusut feston in jurul focului intentionat - pentru ca ar fi fost greu sa mai adagu si acolo o alta bucata de fetru de jur imprejur - nu ar fi fost daca aveam cu ce lipi, asta e partea a doua. Am incercat sa imi usurez munca un pic cu banda dublu adeziva - esec total :)))).


Mai sus se poate vedea mai bine si fetru portocaliu din spatele focului. Privind si eu cum arata de aproape, parca mi-a mai trecut un pic supararea (sau poate unde nu ma mai ustura intepaturile si zgarieturile asa de tare .. hahahah - acum serios, fetrul asta m-a chinuit destul de rau la cusut, efectiv nu reuseam sa il strapung si uneori iesea atat de neasteptat de se oprea fix in... mana mea dreapta...). Nu e chiar atat de rau.


Am refacut cadrul inijtial si de data aceasta mi-au reusit trei poze (cate am si facut - pentru ca ma grabeam sa ajung cu ele pe laptop) in care se poate vedea semineul luminos in trei faze ale programului sau.  Mi se pare ca a creat o ambianta placuta - e un semineu care sta afara, pe zapada.. hahahahah.


Daca va intrebati ce face Kouki, face bine... se plimba prin casa si ma face sa imi mut dintr-o parte in alta decorul pe care l-am lasat langa mine ca sa pot face pozele pentru seria 2 de decoratiuni - pentru miercuri.
Maine e o zi plina (si azi am facut paine cozonac, printre altele) si vreau sa ma asigur ca le am facute - am observat cand am inscris deja fila de advent (pentru ca am terminat mai repede - acolo aveam de inserat doar o poza) ca ma asteapta o tema superba: trenulet. Si ....


..... si deja am in gand cateva posibilitati, mai ales ca maine ii vine lui Rukkusu bradutul cel mare de 25 de cm inaltime (sper sa fie totul ok si sa il putem folosi de indata :D).

Ja ne!!



8 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

E frumos semineul micut si chiar arata ca un semineu. Vad ca Rukusu are acum la ce sa se incalzeasca!
Bravo! Ma simt cam depasita de subiecte. Pser sa mai imi vina cateva idei!
Pupici, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place. in realitate e chiar dragut, acum ca m-am detasat putin si nu ma mai sacaie tot ce nu a iesit cum vroiam eu :))).
Are la ce sa se incalzeasca si la ce sa se uite :)) Ca celalalt are o imagine draguta cu un om de zapada si Mos Craciun cu saniuta si renii zburand spre munti :))).
Mie imi plac tare mult - sunt foarte provocatoare si ... asa. Dar si eu ma simt depasita de faptul ca nu am materiale si si lbertate de miscare... sa fac ce mi-as dori :)).
Tin pumnii sa vina idei faine si sa fie si realizabile :*
pup cu drag !!!

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Oooo... Rukkusu se cam joacă cu focul...hi, hi ! Îi este atât de drag șemineul că l-a luat în brațe - până faceți focul mai mare în el, îl încălzește ea... 👍
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Da, cred ca mai degraba se incalzea de la semineul mic, din fetru decat de la cel mare, cu lumina :))). De la fetru... vorba aceea :).
Se joaca - e un foc prietenos, ca cel din Castelul umblator (Sau miscator) al lui Howl :)).

Pupici!!

Diana spunea... [Raspunde]

Acum il vad in detaliu... E foaaaarte reusit! L-ai realizat cu sacrificii, s-ar putea spune. 😊 Parerea mea: a meritat - e o miniatura unicat.
(nu poti folosi degetar/e?)
Spor la ce vrei sa faci! Pupici! ❤

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar nu e rău deloc micul șemineu. Îmi dau seama dinn descriere că ai muncit serios. la această miniatură, și cu acul! Eu am folosit pistolul de lipit pe lumânarea din fetru pe care am făcut-o. Am o mică problemă cu acul de la un timp. îmi amorțesc degetele pe el cand cos.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur mult ca iti place si iti multumesc pentru rabdare - imi imaginez ca la cat am scris ditamai romanul si poze o gramada, ti-a cam dat de furca, sau poate am avut noroc si laptopul a avut o dispozitie de cooperare? :D
Sa stii ca stiu cum e cu degetarele - adica ma jucam cu ele prin copilarie, dar de cusut nu am cusut nicioadata cu ele. La cat sunt chestiile astea de mici, degetarul cred ca mi-ar lipsi :)). Dar, probabil ca m-ar si pazi, asa ca un scut, in fata sulitelor (acul) vrajmase.. haha.
Pupici cu mult drag si mult spor sa avem!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult ca iti place! Am vrut sa folosesc banda dublu adeziva (initial voiam sa adaug si un strat de carton - dar banda aia mmi-a scos sufletul si m-a umplut de nervi, ca sa dau din casa - efectiv nu reuseam sa deslipesc partea cealalta si apoi nu mai statea. Asa ca.. nu prea am avut de ales. Totusi, daca ai pistolul aliat poti obtine un rezultat frumos la ceva foarte mic. Daca il faceam mai mare ca dimensiune, nu atat, atunci as fi putut sa il fac ca voi, dar la cat este de mic, mi-ar fi trebuit probabil mult mai mult timp si nici nu aveam certitudinea ca imi va reusi (sa cos laturile la ceva atat de mic). Si atunci am incercat sa il fac 3$ suprapunand layere. Cred ca ar fi fost mai defint cu inca unul. ins efectiv nu am mai avut eu cand sa „testez”.

iese foarte curat cu pistolul, rezultatul final - am vazut si am admirat de atunic :D. Si eu am problema asta cu acul, dar si cu croseta - obisnuiesc sa apas degetul de ele si atunci na, dupa o perioada de apasat se intampla - cel mai nostm a fost ca (daca tot ai zis de asta) cand coseam la semineu, mi s-a strambat cealalta mana de la felul cum o tineam ca sa sustin lucrul :))). Ca un fel de carcel. Acum ma amuz dar atunci numai amuzant nu a fost :)).
Pupici!

Trimiteți un comentariu