joi, 8 decembrie 2022

Doua stele... paralele.


Se aude?... Pianul... Scriu cu piesa aceasta pe repeat. Oare s-au facut zece ascultari? Pe aproape. Nu o mai ascultasem cam din 2005, probabil. Ma leaga de ea o amintire: biroul unde lucram, la Casa de discuri - colegii, calculatorul meu care era pe safe mode... si albumul la care scriam versurile pentru a putea fi publicate in materialul grafic ce insotea cd-ul/caseta - oh da, pe atunci inca mai erau casetele destul de la moda, ca sa zic asa.

Dar cum de? Ma-ntreb si eu. De la ... stele. Ma gandesc cum spunea zilele trecute Suzana despre ciclicitati. Cum si eu constat cum se repeta lucruri... Si iata, eu care nu mai ascultasem piesa de atata timp (efectiv sunt piese pe care nu le mai puteam asculta, pentru ca imi aminteau de ceva trist, sau oricum, era ceva fizic - ca un blocaj) ma pierd printre acordurile acelea de pian, atat de .... de vii.


Si atunci, imi e cumva imposibil sa ma impotrivesc si sa nu cant si eu, dupa atata timp, revazand versuri pe care, parca in alta lume, le-am scris pe un calculator, aflat in safe mode. Mai bine le adaug, subliniindu-le pe cele care au declansat amintiri:

Zece întâmplări ciudate şi-o minune Te-au adus în casă ... zece Zece pictori se tot miră Cât eşti de frumoasă !... Zece zile trec absurde Nu ştiu cum, nu ştiu pe unde...nu ştiu Zece vieţi de-aş sta cu tine Tot ar fi puține Două stele paralele Stele, ... lacrimi înnodate şi Lumina de la ele Pentru tine toate. Patru prinţi cu trei castele Ape... lanţuri fermecate şi Tot cerul peste ele Pentru tine toate. Zece întâmplări ciudate şi-o minune Te-au adus în casă ... zece Zece pictori se tot miră Cât eşti de frumoasă !... Zece zile trec absurde Nu ştiu cum, nu ştiu pe unde...nu ştiu Zece vieţi de-aş sta cu tine Tot ar fi puține Şapte zâne, toate bune Licurici speranţe-n noapte şi... Piticii din poveste Pentru tine toate. Nouă magi în faptul serii O potcoavă sus departe şi Comorile din suflet Pentru tine toate. Zece întâmplări ciudate şi-o minune Te-au adus în casă ... zece Zece pictori se tot miră Cât eşti de frumoasă !... Zece zile trec absurde Nu ştiu cum, nu ştiu pe unde...nu ştiu Zece vieţi de-aş sta cu tine

Dar cum s-a ajuns la asa ceva? Totusi... ei bine, aseara, dupa ce am terminat cu articole si ce mai era de facut (a se citi dupa miezul noptii), m-am uitat pe tema pentru azi, care este stea. Si m-am tot gandit la ea. La tema.. :)). Cum sa o fac, din ce. Stiam ca am niste charmuri, ca sa le zic asa - si o stea verde, dar voiam sa fac eu ceva. Fetru era pe ultimul loc (am stea, mi se pare, chiar predecupata, haha - si, acum ca ma gandesc bine, cred ca am si de lemn ceva). Margelute am zis ca sar de data aceasta.... si atunci? 


Cum stateam eu si ma uitam asa, „in zare”, la ecran, nu stiu cum, nu stiu de unde, vorba cantecului mi-a aparut un tutorial cu o stea realizata in tehnnica innodata - macrame (pe atunci nu imi mai aminteam versurile cu lacrimi innodate, ca idee).... Si mi s-a parut tare frumos. Si complicat.. Haha. 
Dar cumva, ideea aceea nu imi dadea pace si azi, toata ziua, m-am tot gandit de unde sa fac eu rost de un cerc pe care sa montez o stea micuta si ...cu ce fir sa lucrez. am mai facut o singura data ceva in genul acesta (Miercurea fara cuvinte " Bufnita Inteleapta") - si atunci improvizasem, evident (la capitolul materie prima). 


Macar atunci am lucrat cu bumbac, acum am ales insa firul din care i-am crosetat rochita lui Rukkusu - un acril foarte subtire, pentru ca voiam o stea mica, potrivita pentru braduti in miniatura. Destul de riscant, ca sa zic asa - dupa prima ... era sa zic petala. Din ce e formata steaua? Colturi? Varfuri? In fine, dupa ce am facut primul element .... am avut un moment in care am lasat lucrul din mana, pentru ca parea oarecum imposibil de facut. :))) Nu stiu cum sa explic. Asa ca am lasat putin lucrul si am cautat sa ma detasez, cautand un plan B. Care a fost steluta din sarma plusata stralucitoare. Mi-a adus Mami cand a fost ultima data in vizita la cei mici un set cu cateva sarme plusate de diferite culori. Candva facusem o nota muzicala decoratiune, cu asa ceva (C.A. 04 "Craciunul colorat"). Aveam o gramada de sarme plusate si cred ca mi le-au aruncat ai mei, din prea mult zel... faceam curat si pusesem ce era aruncat la usa, intr-o punga. Dar mai aveam si punga cu chestii de creatie in camera si cum nu am mai gasit dupa aceea sarmele de plus, banuiesc ca asta a fost motivul.


Steluta mica, din sarma plusata (care, apropo, pierde sclipici la fiecare miscare, haha), nu a fost foarte dificil de facut, pur si simplu am modelat dupa forma unei stele, avand grija ca la un capat sa las mai mult material, ca sa ii fac agatatoarea pentru brad,
Odata ce am facut acea decoratiune, ma pregateam sa fac articolul, mai scurt cu o melodie, versurile de la ea, vreo 3-4 paragrafe de povesti :))). Daaaar! Fix atunci, mi-au picat ochii pe acea latura stnghera, din ce voia sa fie o stea abandonata. Si... desi parea improbabil ca in micul cerculet crosetat sa intre inca 4 laturi.... pana la urma s-a putut (si pe cand o tundeam am taiat si agatatoarea, din prea mult zel - dar nu este problema, pentru ca datorita materialul ea sta foarte bine in brad, si asa).


Inainte sa mai continui (ca mai am ceva pe lista de zis, din ce imi propusesem initial, inainte sa se reactiveze Zece), va las si voua tutorialul. Steluta mea este miniaturala - dar, in tutorial veti vedea mai bine modelul - din pacate in fotografie nu se vede prea bine detaliul. Nu mai promit ca fac si dreg - desi sunt tentata, dar sper candva sa reusesc sa mai fac o stea mai mare din bumbac, de data aceasta. poate cand voi gasi un cerculet. Ma tot gandesc insa ce as putea folosi in locul acelui spray din clip (menit sa rigidizeze firul). O alternativa bio, homemade, fara parfum.. stiti voi.


Si, odata gata stelele mele, ma pregeteam, in sfarsit sa scriu articolul.Titlul initial (Steluta lui Rukkusu), nu se mai potrivea, evident. si atunci...click a inceput sa se deruleze automat in mintea mea doua stele, paralele... stele.... Si de acolo, deja ati citit mai sus cam ce s-a intamplat. 

Sesiunea foto s-a desfasurat cu... cantec. Nu cu ce pregatisem eu initial pentru articol, evident :))). Cu toate acestea - desi rar mi se intampla sa fac asa o stufosenie gen ghiveci (si cu handmade si cu muzica si cu tutoriale, ce mai - avem di tăti ), de mult nu am mai scris cu atata usurinta, De parca as vorbi asa, live si am trece prin mai multe lucruri si ne-am uita la o piesa, apoi s-ar lega de alta, si mai ceva lucrat - ati prins ideea.


Rukkusu si-a prins steluta argintie prin par, s-a jucat cu cea macrame - era sa o piarda prin zapada si la final am reusit sa facem si pozele pentru astazi. 

Nu mai stiu daca am pus colindul Steaua sus rasare ( culmea e ca am avut colindul in varianta Cleopatra Stratan fix in 2010  Copilarim Advent - calendar 23 decembrie, dar vad ca nu mai este piesa disponibila, asa ca va trebui sa o caut candva si sa actualizez articolul) dar de cand am aflat tema, m-am gandit ca e o ocazie minunata sa mai si colindam putin:


Am gasit o varianta cu versurile incluse, sa ne fie mai usor - si ce bine, la cat s-a lungit articolul, sa mai adaug si versurile acestea in el... era deja roman :))).

Glumesc. Bine ca nu este limita de scris, ca o incurcam. :)). 
Va multumesc ca ati rabdat stoic (si va felicit daca ati avut rabdarea si curiozitatea de a parcurge ce am scris pana la final). va las si o imagine cu cele doua stelute ale lui Rukkusu. Chiar sunt... paralele :)). Nu?





📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊

12 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Melodia asta imi place tare mult. M-am bucurat de reauzire. Iar steaua este minunata. Imi plac aceste tutoriale cu macrame. Sunt destul de explicite. Si imi place ca ai un material mai pufos.
Cred ca o rigidizare s-ar putea face si cu apret. Nu stiu, ma gandesc.
Multumesc si pentru intrarea la citate, draga Rux!
Pup! Seara buna! 😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Văzusem și eu ideea cu steluța din macrame, dar tot din cauza inelului nu am făcut. Deci acum am idei cu ce să-l înlocuiesc: un inel de breloc sau inelul de la o sticlă de suc/apă. Mereu mă întrebam cum aș putea să reciclez și acel inel. Uite că mi-ai dat o ideea acum.
Stea din șârmă plușată avem și noi, nu argintie, galbenă cu măergele înșirate pe ea. Am făcut-o la primul nostru calendar de advent cu activități (https://mniko.blogspot.com/2014/12/ornamente-din-margele-insirate-pe.html). Mie mi-a ramas găndul la un tutorial cu stea din mărgele. Cred că mă duc să încerc.
Spor și inspirație la fila următoare.

MNiko spunea... [Raspunde]

Bine-enteles că am uitat să comentez de melodie. Una dintre melodiile mele preferate pe care aș asculta-o oricand, indiferent de starea de spirit. Seara bună.

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Sunt minunat de paralele !
Și Rukkusu parcă este "la oglindă"...și ce fată frumușică are mama - în loc de busuioc s-a împodobit cu o steluță !
Cred că Rhkkusu consideră că este ceva magic în modul cum ai realizat steluțele, de aceea are atâta grijă de ele ! Și bine face !
(Oare țin bine minte că și zahărul face un material să fie scorțos ?!)
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu era cat pe ce sa nu il fac - daca il faci mai maricel, sigur inelul de la sticla cu apa va merge foarte bine - eu am facut pe asa ceva (inelele de la bidiane) coronite si dreamcatchere.
Pentru ca nu gasisem ce voiam atunci, am crosetat un cerc din lant simplu. La dimensiunea aia, a mers.

Sa stii ca am mai facut niste decoratiuni - chiar m-am mirat cand am vazuut ca e doar o nota muzicala, pentru ca stiam ca am mai facut si altceva. Aici:http://www.blog.copilarim.ro/2012/12/ca-21-stele-si-un-fulg.html
Imi plac mult ornamentele pe care le-ai facut cu margelute. Cred ca mi-ar fi placut sa fac asa daca gaseam ceva margele transparente :D

iti multumesc!! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur foarte tare! Si mie mi-a placut de cand am auzit-o.
Adevarul este ca am cam riscat cu firul acesta - au vazut in tutorial cum s-a desfacut firul de frumos. Am pieptanat si eu steluta, dar nu prea aveam cum obtine acelasi eferct (alt fir, alta textura - insa mi-a placut taer mult cum a iesit - parca ar emana lumina, cumva.

Apret, da - mi se pare ca se putea face cu faina.. parca. Hmm atunci cred ca ar merge si cu lipici de orez... Nu ca as vrea neaparat sa fac lucrul acesta, ma gandesc insa ca poate o sa folosesc totusi ca masura de siguranta - mai vad cum se mentine in timp.

Multumesc mult si eu :D
Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur tare mult atunci ca am avut inspiratia sa o adaug in articol, daca tot si-a cerut dreptul, activata de stele, in mintea mea :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza ah si „la oglinda” este o amintire super draga din copilarie. Ce mult imi placea cand mi-o canta Buni - si invatasem si eu :D.
Da, cred ca si zaharul poate fi folosit ca lipici - nu am incercat, dar imi amintesc ca am vazut la un moment dat ornament facut cu zahar :O.

Iti multumesc mult!! Pup cu drag :D

MNiko spunea... [Raspunde]

@copilarim
Am fost în vizită și la fulguleț. SUperb și drăgălas.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko am vazut si iti multumesc mult!! :D - Nu doar ca imi indeplinesc unul dintre vise (mi-am dat si eu seama recent, lol) de a mai face un mic calendar adevent cu decoratiuni, ca tot ma gandeam acum vreo luna ce mult mi-ar placea, dar uite ca si redescopar articole de acum 10 ani, de exemplu si e chiar placut.
Pupici!

Diana spunea... [Raspunde]

Steluta din macrame luceste (sau sclipeste). 😊 Pentru cealalta ar fi fost de mirare sa nu sclipeasca. Sunt frumoase amandoua - cea alba e si foarte dragalasa, pufoasa. ❤
Spor la lucru! Zile frumoase! Pupici! ❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca este un fir alb fildes care da senzatia de luciu, cumva :).
ma bucur mult ca iti plac - si eu urmeaza sa le iau din cutie sa fac pozele pentru mfc - nu mai astept maine, pe zi... ca ce-i in mana, nu-i minciuna. si apoi... trenulet... :O. Si Rukkusu are niste idei... (ma rog, dau si eu vina pe ea, acum ce sa zic, vedem si daca o iesi macar una dintre ele).
sa fie. si tie. Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu