sâmbătă, 25 februarie 2023

Biblioraft A5 „Conturul Zanei” - Fii creativ! (S8/52)


Buna!

Iata ca a venit si randul proiectului numarul patru, ce ne indeamna sa fim creativi, al transformărilor creative din februarie 2023. Sa ne mire cumva ca nu este deloc ce imi propusesem sa fac? Nu prea cred - observ ca este un curent sau o tendinta tot mai prezenta printre noi - una ne propunem si... alta ajungem sa facem 😂😂😂😂😅.



Ce imi propusesem eu? Asa, ca idee, voiam sa recuperez tema condurii zanei. Si pana la urma mi-am dat seama ca ce vreau eu si ce pot face eu din ce materie prima am la indemana nu... se poate materializa. Ce sa fac, ce sa fac? Deja aveam inca vreo 3 sau 4 proiecte abandonate din start din motive asemanatoare (si mie nu imi prea place sa nu gasesc solutii.. 😅). Apoi, mi-a veni ideea - am inceput un curs la Domestika, ceva nou pentru mine, despre care va voi povesti, desigur, asa cum v-am obisnuit. Ideea este ca, pana la urma, tot am reusit sa recuperez o tema (la  care nu gasesc momentan proiectul initial si nici poza) si anume, Conturul Zanei.






Despre procesul creativ care tine de curs, va voi povesti la momentul cand voi povesti despre respectivul curs. Dar am facut fotografii cu toate materialele folosite: pentru suportul elementului central - o bucatica de material de la un pantalon, primita de la prietena mea Micaela :D, pentru proiecte creative. La baza biblioraftului am folosit carton (reutilizat), o punga de material (albastra), o plasa decorativa din material (cred ca de la un buchet de flori (sau aranjament)si fir gri, ramas de la patura lui Ralu.






Dar cum de am ajuns sa fac un biblioraft? Sau agenda foto, de ce nu? Sa vedem - aveam una bucata material decorat. Ce facem cu el? Putea ramane ca si mini tablou / decoratiune... de sine statatoare sau.... putea fi integrat in alt proiect. Initial ma gandisem sa atac alta tema - cea cu buzunare (ce stiti voi, am multe de recuoerat, hahahaha). Dar nu prea mergea sa fac buzunar din ceea  ce am lucrat (pentru ca am schimbat desenul original, urmand ca pentru buzunare sa atac niste.... buzunare, la propriu).





Pentru inceput am masurat cartonul - pentru ca suporturile A5 de plastic sa incapa asa cum trebuie si am taiat 3 bucati - laterale si „cotor”(? - parca la carte asa se numeste). Am folosit infama banda dubla adeziva (infama pentru ca nu stiu de ce, dar de la o vreme asa urat miroase lipiciul folosit la ea... - daca dati peste vreo marca mai prietenoasa, sa imi spuneti si mie sa merg la sigur). Am folosit materialul de la traistuta (un fel de material sintetic, ar care seamana putin si cu hartia, nu e plasticos) pentru a imbraca copertele, apoi am pus plasa aceasta pentru ca mi se pare ca ii da o textura interesanta si, in plus, nu se mai vede scrisul care era pe punga si care altfel putea fi observat (chiar daca era orientat spre interior). Si am finalizat folosind hartie de impachetat natur.


In acest moment, eram destul de incantat de idee - obiectul decorativ incepea sa isi gaseasca locul pe coperta/ biblioraft. 
Problea era la interior - plasa aceasta decorativa, avea tendinta de a impinge hartia si, in timp, de a desprinde finisajul de pe interior. Asa ca mi-a venit ideea sa fac o margine cusuta.  Asa ca am facut acea banda cusuta - totusi, marginile ramaneau vulnerabile. asa ca.. de ce sa nu ma complic eu si sa pierd juma de zi crosetand marginea?



Procesul in sine nu a fost extrem de complicat - am crosetat intai intrecand firul prin cusatura de interior, apoi prin cea de exterior, apoi un piciorus simplu in plasa care inveleste materialul albastru.. si tot asa.....

Dupa care am facut o margine crosetata si pentru decoratiune - motivele au fost doua mari si late: sa aiba o terminatie si sa o pot atasa de biblioraft. Aceasta a fost solutia.


Si la acest moment, lucrarea era aproape gata! Aveam biblioraftul, sau mai bine zis o coperta cu doua sisteme de prindere pe ceea ce am numit eu cotor, realizate din doua fire mai lungi.




Dar... lipsea ceva esential. Sistemul de prindere al foliilor A5. Haha. Cum sa il fac? Am deposedat un dosar vechi de partea metalica (initial voiam sa iau de la o masca, dar nu am gasit ce cautam -cea pe care o aveam il avea prea subtire si nu mergea folosit la asa ceva). si cautam cum sa o prind. Aici, a intervenit colaborarea mea cu Buni. Care a fost mai mult decat incantata sa imi tricoteze doua dreptunghiuri din acelasi fir gri, ramas de la proiectul paturicii: unul pentru interior (el practic tine sistemul de prindere) si unul pentru spatele biblioraftului.



Pentru ca partea de plastic care urma sa fie folosita dupa ce adaugam foliile A5 (de la dosarul mai vechi) era defecta, am folosit in locul ei o mica eticheta simpatica, pastrata de la o pereche de pantaloni colorati 😂😁 - m-am felicitat pe aceasta cale, pentru ideea de a o pastra 😅.


Si gata! Acesta este proiectul meu incadrat la tema fii creativ!, in care am folosit ca element central o decoratiune avand conturul zanei. Am rugat-o pe Rukkusu sa fie draguta si sa mi se alature pentru a realiza o mica sesiune foto:




Va multumesc daca ati avut rabdare sa rezistati pana la sfarsit - am realizat ca am facut destul de multe fotografii (desi, sincer, nu credeam ca sunt chiar atatea - dar tinand cont ca am lucrat destul de mult la acest proiect.... nu e de mirare).

Lui Buni i-a placut mult, asa ca i l-am daruit - urmeaza sa il folosim pentru a pune in el poze mai mari (dimensiune A5) si alte amintiri de la baieti :D.


Ja ne!!

12 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

E minunat ce ai lucrat tu aici! ❤ Imi place tare mult si ideea cu plasa aceea de la flori!
Imi dau seama ca ai avut de lucru, nu gluma, dar a iesit ceva foarte frumos si util! Tare mult imi place! Felicitari, Rux! Spor la toate!
Pupici! ❤

Suzana spunea... [Raspunde]

Fain foarte proiectul tau! Am crezut initial ca este mai marisor, dar am vazut prin comparatie cu Rukkusu!
Iar plasa aceea este minunata. Am putin metraj plasa, folosit foarte rar. Poate in lunile urmatoare!
Bravo Rux! Chiar ti-a iesit minunat!
Pupici si o seara de duminica placuta! 😘❤️

MNiko spunea... [Raspunde]

Superb. Îmi place mult ideea cu plasa aceea. Dă un farmec deosebit coperții.
Scriai la mie de acul persan. În lucrul pe față cu acul persan se poate face o broderie acum este cea făcută de tine pentru zână. Nu e tocmai ușăară acest tip de broderie, trebuie multă atenție la mânuirea acului.
Eu îmi iau banda dublu adezivă din Jumbo sau din Leroy Merlin. Nu simt vreun miros deosebit la ea.

CARMEN spunea... [Raspunde]

foarte dragut! wow. Ce bine arata plasa! Si broderia ta e foarte faina! Felicitari Rux draga! Este o "plasa pentru vise" ♥
Noapte buna. Somn usor ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur tare mult ca iti place.
Plasa m-a salvat. Nu este din material plasticos, ci, mai degraba, ceva usor textil (putin apretat).
Sa stii ca a durat foarte mult (noroc ca a venit Mami pe la noi in ziua respectiva si a facut ea ceva de mancare). Dar si mie imi place si ma bucur ca am finalizat proiectul. Acum i l-am oferit lui Buni si mai ramane sa facem cateva poze sa le punem in el :D. Si probabil amintiri cand vor veni Baietii - vreau sa le fac ceva planse pe dimensiunea A5 ca sa i le oferim lui Buni :)

Pupici cu drag 😘❤

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana este putin mai mare decat suportelele A5. :) Chiar aveam nevoie de un biblioraft pentru ele - ca nu am gasit dimensiunea potrivita.

Ma bucur mult ca iti place. Cred ca am mai folosit plasa la un decor cand am participat la un concurs foto cu papusi.. si cred ca a fost la Striptease glam sau ceva de genul :))).
OOOh sunt tare curioasa cum este si la ce il vei folosi :*!! sa fie cu spor 😘
Pupici cu drag!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ma bucur mult si iti multumesc!
Da - acea plasa m-a ajutat mult sa integrez elementele - fara ea nu ar fi fost acelasi lucru. M-ar mai fi ajutat un material texturat si cu ceva model (picatele mici) dar nu aveam nimic de genul.

Ohhh.. foarte interesant - cu acul persan! Broderia facuta de mine, oricat de mult m-am chinuit eu sa o fac cat mai bine, e cam chinuita - si din cauza luminii, dar voi povesti mai multe cand scriu despre curs, dar si din cauza materialelor folosit :).

Stai... acul persan e punch needle????? Nu se poate :)))))) Am unul... nu as fi facut legatura nici in o mie de ani. Eu il asociez mai degraba cu lucratura gen tapiserie... :))))))). Oh si am si un curs cu asa ceva, luat de acum 2 ani cred, dar de care nu am reusit inca sa ma apuc. Bun asa..... 😂

Iti multumesc mult - in caz ca ajung ai mei pe acolo, am sa le atrag atentia. Deocamdata mai am ceva ramas - primul pe care l-am avut nu a mirosit a nimic. Dar efectiv a nimic... numai ca habar nu am ce firma era, pentru ca nu scria nimic pe el.

Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN iti multumesc mult si ma bucur ca iti place. M-am straduit cu broderia - am avut peripetii dar pentru prima incercare, incerc sa fiu ingaduitoare cu mine :)))).
Ce frumos ai denumit-o !! I l-am daruit lui Buni ! sper sa adune in foliile din ea cat mai multe amintiri frumoase!! pupici!!

😘

MNiko spunea... [Raspunde]

Da, ac persan = punct needle. Interesant cursul, cred ca ai putea învață multe din el.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko bine ar fi - am acul acela de ceva timp, il incercasem la inceput (probabil pe material nepotrivit, ca imi ieseau firul.. hahaha) si, desi in curs ne spunea ca e nevoie de vreo doua marimi, m-am riscat (tocmai pt ca ce am eu, ar avea doua ace si deci, am zis eu ca ar fi 2 marimi). Povestim cand ii vine randul.
Pup

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

O lucrare și interesantă (ca realizare - ai muncit creativ destul...👍), în care se împletește utilul cu frumosul - plus colaborarea cu Buni ❤️ !
Dar cred că nu vrei să recunoști că te-a ajutat "praful magic" al lui Rukkusu (te-a ajutat să reușești în căutările de început...) care zâmbește mulțumită 😇
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza iti multumesc mult (chiar mi-a luat destul de mult, noroc ca a fost Mami la noi si am putut sa lucrez, ca altfel cred ca nu era terminat prea curand). Ai perfecta dreptate - Rukkusu ma ajuta mereu - dar urmeaza sa povestesc maine mai multe lucruri, despre acest lucru :)
Pupici 🌸

Trimiteți un comentariu