marți, 28 februarie 2023

Raza de Soare - mesager al Provocarilor Verzi


Buna!

Dupa mai multe rateuri spectaculoase, am reusit. Asa ca astazi am bucuria sa v-o prezint pe Rază de Soare. Ea este mesagerul meu, pentru editia de primavara a Salvam Papusi / Save the Dolls ( #00 Salvam Papusi // Save the Dolls: Creeaza-ti Mesagerul! ).


Mi-am luat-o pe domnisoara din imagine prin 2019 toamna. A ajuns la mine... anul trecut  (😅). Desculta, cu niste pantaloni neincapatori (nu se vede, dar la spate mai era nevoie de vreun cm pe putin ca sa se poata inchide pantalonii), cu parul incurcat, dar extrem de dornica de joaca. Si cu un zambet.... care sa ne incarce de energie pozitiva.


Rukkusu ne-a sarit in ajutor si am inceput sa cautam solutii pentru par. Ne-a oferit banderola ei si... pentru inceput am descalcit fostele bucle, dupa care am incercat sa uniformizez putin aspectul de bucle rebele, fara a ma atinge insa de vreo doua, prinse intr-o parte (si care arata f bine). Initial ma gandeam sa ii prind doar un mot. dar mai apoi, am facut un fel de coc rebel ( a se vedea ceva mai jos).


Am pastrat top-ul  - pentru ca mi s-a parut foarte potrivit pentru misiunea ei si i-am facut incaltari si o fustita. 
Stiti ca eu sunt foarte priceputa la capitolul croitorie (😂😂😂😂😂😅). In fine... am mai avansat - am acum ace cu gamalie ca sa imi fac mai bine o idee despre ce incerc sa mesteresc eu acolo. Am recuperat o bucatica de blug (sigur este de la o pereche de blugi foarte frumosi ai lui Mami) si ideea era ca partea de sus sa o fac tot din blug - gasisem o fasie potrivita.


Am cusut cu mare atentie, dupa care s-a intamplat ... ce veti vedea mai jos. Iesea materialul de sub marginea de sus. Ador sa desfac lucrul.... 😷. Oh...N-am avut ce-i face. Doar ce-i... desface. Hahaha. 


Zis si facut.... am gasit alt material in punguta cu resturi de materiale ramase de la proiecte si am cusut marginea de sus, un fel de suport care ajuta fusta sa stea pe pozitie si capsa:


Fustita este simpla, dar imi place tare mult cum ii sta si.... intre timp m-a vizitat un torticolis, asa ca m-am bucurat ca am reusit sa termin de cusut si am trecut la urmatoarea etapa. Pozele:


Despre incaltari - am sa fac un alt articol (si sunt foarte fericita pentru ca astfel am mai recuperat o tema - condurii zanei). Nu de alta dar... nu cred ca mai rezist mult la laptop in seara asta si as vrea sa va raspund si la ganduri :D.


Ne-am scos decorul de Martie (din calendarul acela frumos, care ne-a insotit in decembrie) si am chemat-o si pe Rukkusu ca sa facem poze. Si-a adus si ea mesagera :))))). 


Si suntem gata sa pornim in aventura!! 

As vrea sa va reamintesc - celor care nu au reusit sa aduca mesagerul la start, sau celor care afla mai tarziu despre el, ca si dupa inchidera oficiala a inscrierilor, se vor mai putea inscrie pana la toamna (doar ca cei inscrisi pana diseara la 23:55 vor participa si la tragerea la sorti).


Ja ne!!

10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

fusta e tare faina! Raza de soare este calda si vesela si... bloda ♥ tare frumusica!
Imi plac si pantofii verzi. Dar si Rukkusu este foarte sic îmbracata!
O seara placuta, pupici si imbratisari ♥

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Îmi plac încăltările foarte mult! Abia astept să ne povestesti despre ele! Si fusta a iesit bine....
Raza de Soare are o tinuta cool!
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si mie imi place :) Si sunt incantata ca am reusit sa ii fac acel opritor, ca s ao poata tine pe loc. :)
Mi s-a parut perfecta pentru aceasta misiune de Mesager. Acum ca stau si ma gandesc - cred ca se potriveste cel mai bine dintre cele trei candidate pe care le aveam.

Uite vezi - pantofiorii, alta poveste! Pentru ea chiar nu aveam nimic potrivit. Si trebuia sa fac pentru tema condurii zanei niste pantofiori. Cum s-a nimerit iar :).

Rukkusu a scapat de hainuta groasa (dar o are la indemana in caz ca... sa nu uitam, in Martie mai sunt si niste Babe pe acolo si niste vremuri schimbatoare, hehe) si acum se bucura de Primavara.

Pupici cu drag :* Imbratisari :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă si mie imi plac - inca nu imi vine sa cred cate am reusit sa fac ieri :O - proiecte micute, dar care erau nefacute si trebuiau recuperate. Tare mult m-a incarcat cu energie pozitiva lucrul acesta :). M-am despartit de iarna frumos.

Ma bucur ca iti place :D !!

te pup cu drag :*

MNiko spunea... [Raspunde]

Citeam despre păr si vroiam să te întreb cum ai reușit să faci buclele alea frumoase. Apoi sunt interesată direc de încălțări că avem și noi nevoie și nu stim cum să facem.
La fel am pățit și eu cu fusta, ba rămanea material pe afară, ba nu era creață cum trebuie și tot desfăcând după ce ai cusut la mașină...dificil tare!
O salutăm pe Rază de soare și pe masagerul lui Rukkussu (nu stim daca și-a schimbat sau nu numele) si ne bucurăm să pornim împreună într-o nouă aventură.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko buclele supravietuitoare, vin asa din fabrica (pe celelalte le-am lasat mai lejere, trecandu-mi degetele prin ele si apoi am prins barul intr-un fel de coc ). Di cauza firelor tip tensel (parca asa se numesc) - lucioase, este mai greu de gestionat parul.
Am facut insa la o papusa bucle cu scobitori si am transformat-o in Frumusica. UIte aici.
Cred ca mai merg facute astfel de bucle cu ajutorul unor paie (vazusem la un moment dat ceva pe net). Dar nu am incercat direct. Am mai multe papusi salvate si mi-ar placea sa incerc la unele sa le transform in personaje - dar sa vedem daca reusesc ceva in editia aceasta de Salvam Papusi sau in toamna.

Incaltarile am scris cate ceva azi.. cum am procedat. Am mai facut in trecut niste sandalute cu talpa de pluta sau opinci. Si eu trebuie sa fac - daca te intelegi cu siliconul, mi se pare ca se pot face diverse lucruri cu el, sau cu pixul tip printer 3d, Mai merge si cu lutul de uscare la rece... eu sunt cam conditionata de materialele respective asa ca merg mai mult pe cusut/crosetat... si poate ceva lipit :). Dar in general fac poze cand incerc cate ceva sau macar povestesc in cazul in care sunt prea prinsa de proces si uit :))).

A fost foarte ciudat cu fusta pentru ca era prinsa si cu bolduri.. cred totusi ca era marginea aceea prea subtire si de aceea a scapat - pentru ca stiu sigur ca atunci cand terminasem de cusut era intreaga.. apoi am probat-o si probabil ca atunci a iesit :))) - imi imaginez (eu inca nu aminstalat mini masinuta :). Sper sa mearag bine si sa ma ajute .

Mesagerul lui Rukkusu nu si-a schimbat numele (pe care mereu il uit oricum, haha) :D si iti multumesc ca mi-ai atras atentie pentru ca, asa cum spuneam, desi imi placea personajul, efectiv nu reauseam sa fac legatura cu figurina :)))).

Si noi ne bucuram tare mult !! HIhi :D 🧡

Suzana spunea... [Raspunde]

Evident ca am remarcat buclele. Sunt curioasa cat de usor poti sa-i transformi frizura!
Povestile au demarat!
Succes draga Rux si un final de saptamana vesel! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ca sa fiu foarte sincera... nu m-am gandit inca la acest aspect :)))) Cel cu frizura. Dar vom vedea ce va mai fi :D.
Iti multumesc mult! Si eu iti doresc la fel :*
Sa avem spor si succes si idei faine si timp si sanatate ca sa ne jucam creativ :D, ca este bine si frumos si.. benefic .

Pupici 🌸

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Nu zic că nu este plăcută domnișorica dar parcă a fugit puțin din Hawai (bronzată, dezbrăcată, desculță, sprintenă...)...poate sunt obișnuită prea mult cu liniștea lui Rukkusu...îmi plac încălțările pe care i le-ai făcut, plus fustița...dar ai lăsat-o cam neterminată:totuși trebuia și o bluziță...
Rukkusu a rămas uimită privindu-i părul !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza haha, mai stii? Poate chiar de acolo si este! Am doua papusele din aceeasi serie, luate in cutie. Pe ea am vazut-o intamplator pe Aliepress si, cum imi plac mult papusile exotice... a trebuit sa o salvez :)))).
Am vrut atunci sa ii fac eu si bluzita, dar mi-a placut cum ii vine aceasta, a ei , pentru ca semana cu ceva facut din flori si frunze :)))). In plus ii vine foarte bine. Dar avem timp sa ii mai fac si alte costumatii - suntem abia la inceput :D

Da, Rukkusu deja si-a manifestat dorinta de a incerca peruci.. fix asta imi lipseste acum :))) I-am zis ca daca vrea s avada cum i-ar sta blonda, sa o roage pe Raza de Soare sa o ajute ... adica sa o lase sa vada cum i-ar sta blonda. La cat par detine, se poate strecura putin si Rukkusu si imprumuta, ca sa zic asa, o suvita, pentru un test (nu, nu am de gand sa o tund pe Raza ).

Pup cu drag :)

Trimiteți un comentariu