marți, 1 iunie 2010

La multi ani, copilarie!

Republicat: Acest articol a aparut in data de 1 iunie 2008, la ora 09:00 a.m. in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.

Modificari - linkul catre filmuletul despre "generatia desenelor animate", update necesar datorita stergerii filmuletului original.
Autor: baby.rux, publicat de rha.

La multi ani!! La multi ani copii (fie ca varsta biologica va tradeaza, sau din contra), la multi ani copilarie.. pastreaza-ne sufletul curat si fa-ne sa visam si sa simtim macar o data pe an ca atunci cand eram mici :) .
Pentru ca 1 iunie este ziua noastra m-am gandit sa va oferim ceva mai special, ceva care sa faca pielea gaina celor mai maricei (de grupa mare) asa ca mine si care sa le arate celor mai mici o frantura din copilaria altor copii....
Stiam de ceva vreme ca au aparut pe net genericele de la Gala Desenului Animat (o emisiune realizata si prezentata de Doamna Viorica Bucur), asa ca am sa vi le pun si voua mai jos ca sa va bucurati de ele (nostalgic), sau sa va amuzati - poate, voi cei care nu va uitati la desene "ciopartite".

Genericul de inceput, credit eldorabo.

Genericul de final, credit ekisest.
Trebuie sa recunosc ca eu cel putin, abia asteptam aceste generice... si eram asa de prinsa de farmecul lor si a scurtelor desene pe care le vedeam in emisiune, ca ma trezeam ca ramaneam si prindeam si genericul la Tezaur Folcloric, sau alte emisiuni care se difuzau dupa.
Daca vreti sa va amintiti mai multe despre aceasta emisiune, sau sa o vedeti pe Doamna Viorica Bucur - doamna cu desenele, si nu numai va invit sa urmariti si filmuletul de mai jos, facut de niste tineri cu initiativa si cu drag de desene, copilarie, amintiri... trecut. Credit ekisest. Puteti citi mai multe despre initiativa lor aici (trebuie sa recunosc ca am fost extrem de bucuroasa cand am gasit in lista celor amintiti de ei un nume: Mihai Cabel - e "vocea" desenelor copilariei mele, "vocea" pe care o asteptam seara sa ne aduca zambete pe buze si sa ne transpuna in lumea magica a desenului, un nume pe care eu il scrisesem in agenda mea cu desene la loc de cinste :) ).
 
Daca de aceste generice si de filmulet stiam de ceva vreme, si le aveam in plan, nu acelasi lucru pot spune de urmatoarele doua generice care au constituit si pentru mine o mare surpriza. In primul rand am gasit genericul de la emisiunea Lumea Copiilor - o emisiune foarte draguta care se difuza duminica. Credit scutierii. (momentan indisponibil).


Am lasat la sfarsit cum sa ii zic... "cireasa de pe tort". Nu credeam ca o sa mai aud/vad vreodata acest generic... acum am inceput sa sper ca o sa vad ceva din serial... :z .... Racheta Alba!!!!! -a fost, orice s-ar spune, unul dintre cele mai dragute seriale produse in Romania. A fost produs in 1984 (hehehehe - e de-o varsta cu surioara mea :) ) si puteti citi mai multe despre serial aici. Nu va mai zic decat ca piesa, pe care o fredonam inca dupa atatia ani (ce e drept o combinatie de lalalala si cateva versuri pe ici pe colo) a fost compusa de compozitorul Marius Țeicu . Pentru mine a fost un cadou neasteptat, si vreau sa il impart cu voi... LA MULTI ANI!!!
Credit venitbusteni.

2 comments :

Alex spunea... [Raspunde]

Waw. primele 2 filmulete chiar m-au trimis putin in timp ce... ce vremuri... Oare de ce cand suntem copii vrem sa fim mari si cand suntem mari vrem sa fim copii?:))

copilarim spunea... [Raspunde]

natura umana?:P
secretul e ca mari fiind putem fi orice, numai sa vrem si sa nu ii lasam pe altii sa ne dicteze cum si ce sa fim. nu e nimic rau in a copilari.. la orice varsta. sa copilaresti e ceva firesc si frumos si care te mentine tanar.
(evident a nu se confunda cu infantilismul:P)

Trimiteți un comentariu