marți, 8 iunie 2010

Le Tour du Monde de Lydie - episodul 2

Republicat: Acest articol a aparut in data de 08 aprilie 2008, la 20:00 in cadrul proiectului desenelecopilariei.blogspot.com.
Modificari - video episod. Necesar datorita stergerii linkului din postul original, dar si al expirarii celui din update-ul mentionat in articol. Via: DragonBallZ1981.Update 9 mai 2011 credit video si adaugat functia more.
Autor: baby.rux, publicat de baby.rux.
Important: rezumatele, traducerea titlurilor episoadelor, explicatiile numelor de flori apartin autoarei - daca doriti sa preluati integral/fragmente ne puteti scrie la copilarim[at]gmail[.]com

EPISODUL 2 -L'Agriculteur (Agricultorul)


Lydie isi continua calatoria insotita de Cador si Cathy, dar si cu Boris, mereu pe urmele lor. Ajunsa intr-o localitate draguta,
Lidia hotaraste sa schimbe mijlocul de transport. In statia de autobuz o fata o imbranceste, in timp ce un baiat ii fura valiza. Pe urmele hotului, eroina noastra isi da seama ca i-a fost furat si portofelul. Cum fara bani nu te poti descurca cei trei prieteni fac rost de acestia printr-un spectacol de circ. Lidia se costumeaza cu ajutorul cheii magice intr-o tiganca, iar cei doi fac acrobatii. In acest timp Boris ii povesteste Sabrinei ce se intampla. Pe parcursul reprezentatiei cei trei circari sunt atacati de un betiv care ii fugareste prin piata. Ei sunt salvati de un tanar care a asistat la spectacolul lor, timp in care a facut niste schite. Pe numele sau Joseph, tanarul era fiul unui agricultor.
Ajunsa la ferma, Lidia afla ca tatal si fiul nu se intelegeau foarte bine, primul dorind ca Joseph sa il urmeze in profesie, in timp ce acesta isi dorea sa studieze pictura la Paris. Eroina noastra viziteaza atelierul lui Joseph si hotaraste sa ii vorbeasca tatalui acestuia despre talentul pe care fiul sau l-ar risipi fara studiile de specialitate.Incercand sa ajute in gospodarie Lidia sfarseste prin a fi fugarita de un taur, dar este salvata de Florent care apare la timp pentru a o sfatui sa schimbe culoarea bluzei (aceasta fiind rosie intarata animalul) - lucru pe care ea il face cu ajutorul cheii magice. Intalnindu-se cu agricultorul acesta ii povesteste cum si-a facut ferma si cat si-ar dori ca fiul sau sa il urmeze, iar ea ii sugereaza sa compare cele doua puncte de vedere, al lui si al fiului.
Intre timp Boris recupereaza valiza si portofelul Lidiei pentru ca aceasta sa isi poata continua calatoria. Se preschimba cu ajutorul unei umbrele in diverse personaje si in final costumat in politist ii returneaza eroinei lucrurile furate. Desi afara era o furtuna teribila Lidia pleaca mai departe pentru a-si indeplini visul, cel de a gasi floarea cu 7 culori si prin aceasta fericirea.
A doua zi furtuna a trecut, agricultorul priveste pomul pe care il plantase impreuna cu sotia sa cand si-au construit ferma si hotaraste ca fiul sau trebuie sa isi urmeze chemarea, pentru ca fiecare trebuie sa incerce sa isi realizeze visul, fara sa il distruga pe al altuia.
Pentru a le aminti de Lidia, Florent le daruieste agricultorului si familiei sale o punguta de seminte de ciulini - acestia fiind simbolul independentei.


Le tour du Monde de Lydie - L'agriculteur



Update (14 iunie 2008) - tnx Monica pentru ajutor.
Puteti downloada episodul de aici: Episodul 2 - L'agriculteur .

Update iulie 2017: video credit Wagner Lunes
Update mai 2018: video

4 comments :

Amy spunea... [Raspunde]

si sa inteleg ca veti scrie despre fiecare episod?
nu-i prea mult?

copilarim spunea... [Raspunde]

Sunt 50 de episoade!!!:) Deja articolele sunt realizate, trebuie revazute (pentru ca linkurile video sunt depasite si trebuie inlocuite). Luni-vineri de la ora 8 seara.
La final publicam intreaga lista cu episoade, ca sa fie mai usor de gasit si bonus vom face un concurs... cu premii evident ;)) si vom publica (inca nu stiu daca la final sau pe parcurs) intr-o duminica- zi de film animat, si filmul cu Lidia care nu a fost difuzat la tv. (postare noua 100%pentru copilarim:D)

copilarim spunea... [Raspunde]

ps: tot la finalul serialului lasam si link catre torenti care au si subtitrare.. asta pentru copii cuminti care urmaresc serialul;)). suntem dragute nu?:):P

Amy spunea... [Raspunde]

go go go copilarim :)

Trimiteți un comentariu