vineri, 28 ianuarie 2011

Secret garden



Afara e soare - cu dinti- si inca zapada -din fericire- iar eu ma gandesc nu la floricele pe campii, cum ar sugera desenul de mai sus, ci cand va mai ninge:)). Oh, da... iubesc zapada!! Mi se pare ca totul este mai curat dintr-odata si aerul acela curat - ah ce desfatare!! Azi am zis sa "aberez" putin:D. Si desenul de mai sus mi-a fost punct de plecare. L-am facut acum .... hmm nici nu mai stiu, hehe, vreo 4-5 ani, cam asa (as putea verifica dar mi-e o leeeeneeee). Cred ca ma rodea inspiratia si m-am jucat un pic prin Adobe Illustrator - in ideea de a realiza ceva pentru blogul meu. Si cum functionam (si inca mai este valabil) cu motto-ul "Some flowers bloom only in my imagination", asa s-a nascut un "camp" de violete si curcubeul aferent.

Revenind insa la zapada... imi va lipsi. Cu siguranta! Nu ca mi-ar placea frigul - in nici un caz- dar ador aerul curat!! Si .... nu suport prostiile astea care se pulverizeaza in aer, pentru ca imi fac rau si chiar daca nu mi-ar face, tot niste chestii inutile si sursa de imbolnavire sunt. Oh, da!!! Si cand va veni caldura... toate mirosurile astea or sa se amplifice ca niste brate invizibile ce strang de gat pe amaratii care nu le suporta. Ca intr-un desen animat in care padurea fermecata isi intinde crengile si incearca sa te prinda in capcana -metaforic eh?:)) Nu prea ma ajuta metaforele astea.

Asa ca ma intreb?
1. De ce ar trebui sa cumparam spray-uri parfumate? Aerul nu se improspateaza, aerisind?
2. De ce ar trebui sa credem o reclama stupida conform careia viata ar fi mai frumoasa si am respira mai bine daca ajunsi acasa ne-am trezi improscati cu nu stiu ce parfumuri (care sunt mai mult decat toxice si alergizante)?
3. De cand aerul are miros?:)) Si a ce miros anotimpurile? Si pana la urma ce rost are sa miroasa in casa a "mare" chipurile, sau a "primavara", iar chipurile... cand afara e iarna?
4. DE CE avem nevoie de STIMULENTE ca sa ne simtim ca acasa? Pentru ca asa ne zic niste domni care au facut o afacere banoasa?

Neah... sunt intrebari retorice... nu va chinuiti sa imi raspundeti. Sincer.. nici nu ma intereseaza cine de ce cumpara asa ceva. Problema mea este ca eu m-am nascut avand dreptul de a respira aer curat, la fel ca toate vietuitoarele de pe acest pamant. Si acum acest drept imi este incalcat in mod constant si in plus mi se mai rade si in nas, daca indraznesc sa aduc vorba. Amuzant nu? Asa ca nu imi ramane decat sa scriu si sa impartasesc si altora problema mea arzatoare: unde ne va duce toata "parfumareala asta"? Si pe cand vom cumpara aer la cutie ca sa putem avea in casa, in sfarsit ..... aer curat =)). Ca momentan vad ca toata lumea se chinuie sa il parfumeze.

Ah, si pentru cei ce se vor simti atacati de acest articol... relax!!! Stiu ca aceste "fantezii" creaza dependenta ("vai cum sa ies fara tona de parfum pe mine", "cum sa folosesc doar detergent -parfumat ce e drept- fara balsam, ce se va evapora la fiecare miscare pe care o fac?", "ce magazin nasol, fara odorizant").... hahahahahaha - da fac haz de necaz.

Ce e mai rau, ce regret cu adevarat este ca ... datorita acestor chimicale nenorocite, am ajuns sa fiu alergica la flori.. la florile pe care le iubesc din tot sufletul, eu, care nu am avut in viata mea nici o problema (poate doar cu crinii)... si de ce? Si cum? Dintr-odata... de la nenorocitele astea de chimicale. Asa ca .. folositi-le in continuare, abuzati de ele, in ideea ca veti parea mai curati (what a joke) si veti fi mai "acasa".... nu se stie insa, cine, cand, unde, cum si de ce se va trezi ca si mine (chiar daca nu folosesc direct sau in exces astfel de produse, e de ajuns sa stai langa cineva care o face)... cu o sensibilitate exagerata la astfel de produse, marginalizat de ceilalti si exclus fara vina.

Am sa inchei aici... si ma intorc din lumea reala in cea a copilariei fanteziste, in care poti fi oricine si poti face orice, in care binele invinge raul, in care exista eroi care apara lumea si o fereste de rele - Captain Planet de exemplu. O lume unde exista DREPTATE. Sa fii adult e doar un rol social, impus de apartenenta la o categorie de varsta. Sa fii tu, sa gandesti independent de ceea ce ti se baga pe gat e mai greu... Eu prefer si am ales sa fiu "inocenta" si sa cred ca la un moment dat, cat mai curand (mi-as dori) sa se intample o minune si sa dispara, sau macar sa se diminueze acest asalt chimic si nu numai de parfumuri si uleiuri parfumate si asa mai departe. As vrea sa ne intoarcem cu adevarat catre natura... si sa intelegem ca toate aceste "falsuri" se intorc impotriva noastra. Ca ne otravim aerul, apa si pamantul... si pe noi insine, si mai si.... platim pentru asta:)).

Imi doresc: produse fara parfum (incepand cu.. sa zicem hartia igienica si terminand cu servetele de unica folosinta), magazine fara odorizante, supermarket in care nu orice cumperi, (inclusiv alimente) miroase a detergent sau alt odorizant, detergenti cat mai naturali (mai putin concentrati in chimicale care ajung in apa.. apa care ajunge in rauri... intelegeti voi), flori naturale (neparfumate si NU radeti pentru ca este o traditie si ceva normal acum tratarea florilor), o lume mai curata si neparfumata si nechimizata si constienta de lucrurile cu adevarat importante.

0 comments :

Trimiteți un comentariu