duminică, 17 iulie 2011

Cum ne jucam cand suntem mici (1-2 ani)


Laurita mi-a sugerat un subiect de articol foarte interesant si generos : "activitati creative si idei de jocuri pt pitici 1-2 anisori". 
M-am gandit astazi sa fac un articol general, pentru ca exista un volum informational destul de mare... si nu as vrea sa incarc prea mult. Mai precis voi prezenta pe scurt cateva site-uri pe care le-am gasit si mi s-au parut utile. Majoritatea sunt in limba engleza, dar exista si unul in limba romana pe care l-am descoperit foarte curand si despre care va voi povesti mai pe larg zilele urmatoare. 
La final voi scrie cateva cuvinte despre jocurile si activitatile copilariei noastre ... fragede, asa ca idee. Si pe viitor voi incerca sa nu mai neglijez rubrica de jocuri (problema este timpul, pentru ca daca ar fi dupa mine....).




Clever Toddler Activities
- un site realizat de o mamica cadru didactic si o bona calificata, asa cum se precizeaza inca de la inceput. Se gasesc tot felul de informatii utile despre jocuri, activitati, educatie etc. Site-ul este in engleza. Mie mi-a placut site-ul, are si sectiune referitoare la carti pentru copilasi (pe varste).
Little Kids Games Online 
- o lista cu sugestii de .. jocuri. Mi s-a parut interesant pentru ca este interactiv si vin idei din mai multe parti. Tot in engleza.
Fisher Price Games (18-24 luni)
- tot in engleza cateva idei de jocuri si jucarii de data aceasta de la un producator de jucarii. 

Am descoperit de curand un site romanesc implicat in educatia copiilor care efectiv pentru mine a fost o surpriza deosebit de placuta. Se numeste Meki si are o oferta extrem de interesanta. Exista posibilitatea unui abonament pentru a avea acces gartuit la toate articolele de pe net si un alt abonament care presupune si primirea revistei in format tiparit. Bineinteles va puteti face o idee despre cum arata si ce propune revista abonandu-va la newsletter (pe mail - gratuit). Voi incerca in viitorul apropiat sa aflu si mai multe despre acest proiect frumos.. poate aveti si voi intrebari (mi le puteti scrie pe mail, sau aici in comentariu) si eu ii voi contacta sa ii rog sa ne acorde un mic interviu, ce parere aveti?:). Pana atunci puteti vizita site-ul fie din linkul lasat ceva mai sus, fie accesandu-l de pe bannerele pe care le-am adaugat pe blog si care mie una mi se pare ca se potrivesc de minune :D.


La final m-am gandit sa scriu cateva cuvinte din proprie experienta:). Imi amintesc ca eu adoram sa mi se citeasca povesti si/sau benzi desenate (Pif Et Hercule - spre amuzamentul tuturor incepusem sa vorbesc in franco-romana). Aveam o carticica din material plastic cu animalute si cuburi din hartie tot asa, cu animalute. E importanta comunicarea si interactiunea... imi amintesc ca eu comunicam foarte mult cu familia mea;)) - si imi placea sa ma uit la poze/diapozitive si sa recunosc personajele. Deasemenea eram foarte receptiva la tot ce inseamna activitate... in casa. Lol. Asta asa pe scurt. Cand s-a nascut surioara mea, imi placea sa adun toate jucarele si sa i le dau ca si cand as fi fost la magazin. Si ea trebuia sa imi ceara (deci iar joc cu interactiune si recunoasterea lucrurilor). 
Am vazut ca multi incurajeaza dezvoltarea spiritului artistic. Mi se pare un lucru bun, dar sunt impotriva manjirii cu tot felul de vopseluri:)) - mie imi place curatenia. Prefer creioane colorate (si sunt unele speciale pentru copii, care nu se ascut).. Cuburile le gasesc iar foarte folositoare pentru ca stimuleaza imaginatia si poti crea diverse lucruri (nu stiu insa in ce masura se gasesc si cat sunt de bune, ultima data vazusem unele oribile..lol). Muzica si dansul iar sunt activitati menite sa dezvolte armonios un bebe si se poate implica toata familia. Si desenele animate:D ! Cred ca pana la urma conteaza foarte mult sa ajungi sa petreci suficient timp cu bebe cat sa il intelegi si sa stii ce ii trebuie, pentru ca fiecare copilas este diferit si ceea ce merge de minune la unul, altuia ar putea sa ii displaca :).


Am sa revin cu o poezie frumoasa pe care inca o mai tin minte si care ii invata pe cei mici sa numere pana la 10. As vrea insa sa ii fac si ilustratii ca sa ne distram mai bine. Si promit sa o convoc si pe surioara din dotare sa reusim sa strangem material pentru mai multe jocuri din copilarie.. Timp sa avem;)!!

2 comments :

Laurita mommy, wife, woman :) spunea... [Raspunde]

super Rux..multam de site-uri....am sa le dichisesc cat pot de bine....asteptam si poezia nu de alta dar Cristian deja numara: nunu, doiii, tei,papu, cici :) suntem pe drumul cel bun.

copilarim spunea... [Raspunde]

cu placere:D! se anunta vreme mai putin caniculara asa ca voi putea deschide si laptopul meu pe care am programele de grafica, nu de alta dara cum sunt prin "vecini" ca al meu se incalzeste muuuult prea tare. Eu inca tin minte acea poezie.. sper sa ii placa si lui :D. si voi reveni asupra subiectului joc cu diverse propuneri:D

Trimiteți un comentariu