marți, 5 iulie 2011

Purple Dream

Buna!! Azi vreau sa va arat setul meu mov/purpuriu/violet... hahah cu jad violet. L-am creat special pentru un concurs tematic organizat de CDB si l-am inscris ulterior si in concursul curcubeului (pe instructables).


Am sa ii dau copy-paste descrierii pe care i-am facut-o cu ocazia participarii la concurs -unde s-au adunat niste lucrari minunate!!!!


Balerina Ultraviolet a zis ca vrea ea setul:))


"Set format din bratara si cercei.

Am folosit:
- jad violet (sub forma de perlute)
- margelute de nisip cameleonice violete
- elemente placate cu argint: sarma modelaj, margele tubulare, spacere spiralate, tortite, sistemul de incuietoare si de asigurare a bratarii, floricica de la ingeras
- sarma modelaj argintie 0.3 mm (pentru aripi)
- fir fransparent elastic (la bratara)

 

Tehnica:
- nu stiu daca are vreun nume tehnica folosita, pur si simplu am copilarit putin, am visat putin, am invartit sarma, am insirat niste margele... cand sarma s-a opus sau mi-a facut gresutati i-am spus si o poveste si pana la urma ne-am inteles.

Citind despre jadul violet, am aflat ca este piatra lunii martie (lucru care m-a amuzat putin, eu fiind nascuta in martie). Se spune ca jadul este o piatra semi-pretioasa tamaduitoare. Se pare ca cel violet, care provine mai ales din Turcia - s-ar adresa celor cu inimi frante, pentru a-i ajuta sa treaca peste momentele dificile, dar nu doar atat! El mai este recunoscut si pentru cele 5 virtuti cardinale: compasiunea, modestia, courajul, dreptatea si intelepciunea.
Dupa ce am dat denumirea setului am aflat citind putin despre jad ca acesta se mai numeste si piatra viselor - inca o coincidenta amuzanta si i se mai spune si "carne de berbec gras". Avand in vedere aceste trei lucruri: luna martie, piatra viselor si parte cu berbecul (eu sunt in zodia berbecului) cred ca aceste pietricele m-au ales sa le folosesc in acest set si nu invers."
 

2 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

Place place papusica amigurumi...tu ai facut-o?si eu sunt fan amigurumi :D.Cred ca setul ii vine perfect Balerinei .

copilarim spunea... [Raspunde]

Ma bucur ca iti place!!:D Da, e facuta de mine (in afara de vreo 2 modele de pe blog la care am si scris amigurumile imi apartin ca model :D).

ma bucur ca am mai intalnit o amigurumi lover de pe la noi!! yuppy!

Trimiteți un comentariu