duminică, 6 octombrie 2013

La casa nella foresta (Casuta din padure)


Azi este o zi speciala - ziua lui Buni!:)
Am pregatit un filmulet sa ne uitam impreuna... si chiar ma gandeam ca tema aceasta a casutei din padure era prezenta intr-o poveste pe care eu si Rha o ascultam cu sufletul la gura ori de cate ori ne-o spunea Buni. Si credeti-ma era nevoita sa ne tot spuna povestea. Se numea Ionel si Marioara si era una dintre povestile inventate special pentru noi:P. Ne placea asa mult incat nu ne saturam ascultand-o ... singura pauza de la ea fiind luata cand era vorba de Musette si Azor - o serie de aventuri diferite in fiecare seara :D.

La multi ani Buni !!


Video via youtube
Rezumat 
Un taietor de lemne avea trei fiice. Cele mari erau mai egoiste si nu iubeau animalele, cea mica era saritoare si vesnic inconjurata de animalute.
Intr-o zi tatal ii spuse mamei sa o trimita pe fiica cea mare cu mancare in padure - urmand sa lase pe jos seminte ca sa gaseasca aceasta drumul. Fata ajunse la o rascruce de drumuri unde urma semintelor se pierdea (fusesera mancate de pasari). O lua pe o poteca si obosita se opri sa manance si sa se odihneasca. Se lasa noaptea si speriata de niste copaci ajunse intr-o poiana unde se afla un copac scorburos in care isi facusera casa un batran, o vaca, un cocos si o gaina. Ceru adapost si fu primita. Dupa ce pregati masa doar pentru ea si batran se culca fara a pregati patul si pentru gazda sa. Asa ca fu pedepsita si inchisa in scorbura.
A doua zi urma fiica mijlocie. Aceasta pierdu urma semintelor tot la rascruce, dupa care se rataci prin padure, noaptea nimerind tot la casuta din scorbura. Si aceasta fu pedepsita ca si sora sa.
In cele din urma fu randul mezinei sa plece pentru a duce mancare tatalui sau. Cand urma drumul indicat de boabele de fasole incepu ploaia si fata se sperie de un fulger, scapa cosul si lesina. Se trezi pe inserate si cauta un adapost pentr noapte. Pregati la randul ei masa pentru gazda si oferi mancare si animalelor. Pregati patul si apoi adormi si ea. 
Noaptea o stea cazatoare transforma casa intr-un palat si animalele in oameni. Batranul era de fapt un print si toti fusesera vrajiti. Prin bunatatea ei fata rupsese vraja si astfel toti redevenisera ceea ce erau.
Printul ii ceru sa ramana la palat, dar fata se gandi la parinti si in timp ce mergeau sa ii aduca la palat il ruga pe print sa le aduca inapoi si pe surorile sale - pentru ca familiei ii este bine atunci cand este unita. Si bineinteles, acesta accepta:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu