duminică, 13 octombrie 2013

L'acciarino magico (Aprinzatorul magic)

Am descoperit cu placere povestea de astazi. Este scrisa de H.C. Andersen si ecranizata de japonezi. ;) Mi s-a parut foarte amuzant detaliul de la obrajii personajelor =)).
Stiti ca si dodo stie sa zboare? Oh, da! Eram odata pe teren unde sunt niste terase (vreo 3 parca .. nu am mai fost de mult timp) si il las fara ham (terenul e imprejmuit va dati seama..:P) si in secunda doi dispare.. i se mai vedeau urechile falfaind cand sarea ajungea pe alta terasa... si uite asa m-a alergat de mi-a iesit sufletul din mine (vorba aceea)... incat atunci cand in sfarsit am reusit sa il "inham" din nou, am fost cea mai fericita persoana. dar nu am sa uit cum zbura nazdravanul:D. Sper sa reusim sa mai repetam figura.


Video via youtube
Rezumat 
Un soldat se intorcea obosit de pe front. Fiindu-i foarte sete se opri sa bea din sticla pe care o avea, cand o batranica aparu de niciunde si ii ceru putina apa, pentru ca ii era foarte sete. Soldatul ii oferi apa pe care o avea si primi in schimb o cutie cu un fel de aprinzator in ea. Cand o deschise aparu un caine mare care urma sa faca tot ce ii poruncea soldatul. Acesta ii ceru sa ii aduca bani si catelul il asculta si soldatul primi un saculet cu galbeni.
Devenit instarit, soldatul traia bine si se plimba deseori cu o trasura. Trecand pe langa zidurile palatului afla ca inauntru locuia printesa care era pazita de parintii sai din cauza unei vrajitoare care ii spusese ca se va marita cu un soldat.
De cand afla povestea printesei, soldatul se gandea tot mereu la ea. Ii ceru cainelui sa o aduca intr-o seara si fu rapit de frumusetea printesei, care dormea pe spatele catelului. O saruta pe frunte si catelul o duse inapoi la palat. 
A doua zi printesa povesti parintilor ce credea ea ca visase si acestia ii pusera ca pasnic o doica. Aceasta il urmari pe catelul care o lua din nou pe printesa si insemna usa soldatului cu un X. Fu zarita insa de catel care insemna si restul usilor din oras, si, astfel, a doua zi cand regele, regina si suita venira sa il aresteze pe soldat nu stiura unde sa mearga.
Doica sa gandi insa la alt plan si agata de mana printesei un saculet cu faina pe care il gauri. Astfel se lasa o dara de faina pe care catelul nu o observa si soldatul fu arestat, urmand sa fie executat in piata publica.
Acesta ceru dreptul la o ultima dorinta, deschise cutia si catelul il salva, zburand si luand-o si pe printesa cu ei :P.

0 comments :

Trimiteți un comentariu