duminică, 20 octombrie 2013

Le orecchie del re (Urechile regelui)

Buna!!
Inca o duminica din frumoasa luna a lui octombrie. Imi place mult toamna. V-am spus ca ma face sa ma gandesc mereu la castane?:D Tare imi placea sa merg la Bunicul - era acolo un castan si stateam pe bancuta cat Buni aranja si curata mica gradinta si ma jucam cu ele.. castanele:).
Dar sa revenim la desenul de azi!


Video via ft1978
Rezumat
A fost odata un rege. Acesta nu asculta niciodata doleantele oamenilor si purta mereu o caciula sub coroana... De fapt o purta mereu si in orice ocazie.
In oras mai ramasesera doar doi frizeri. Unul era pensionat, altul abia incepuse sa practice. Intr-o zi, tanarul fu convocat la palat. Se ingrozi la gandul ca niciun alt barbier care fusese acolo nu se mai intorsese.
Cand intra la rege afla secretul - regele avea urechile mari, mari... ca de magar. Se abtinu sa nu rada si ii spuse regelui ca urechile nu sunt asa mari. Bineinteles fu instiintat ca nu are voie sa spuna ce a vazut, daca o face urmand sa ii fie taiat capul.
Intors in frizerie o gramada de oameni se asezase la rand. Nu sa fie tunsi... voiau sa afle secretul.
Bietul frizer nu stia ce sa mai faca ... si neputand spune nimanui secretul incepu sa se .. umfle. La doctor afla ca putea incerca sa sape o groapa unde nu e nimeni si sa strige in ea ce voia sa spuna... si urma sa se desumfle. Zis si facut, pleca frizerul intr-un loc desert, sapa o groapa si striga: "Regele are urechi de magar". Apoi striga intr-o scorbura de copac, in rau.. si timpul trecu.
Intr-o zi un pastor gasi o planta care crescuse in locul sapat de frizer. Rupse din ea o bucata si cand incerca sa cante la ea (ca la fluier), din aceasta se auzi "Regele are urechi de magar". Omul se duse la rege sa ii faca acestuia cadou "fluierul" inedit. Regele manios ceru ca omul sa fie inchis si trimise dupa frizer. Bietul frizer ii jura ca nu a spus nimanui secretul, dar regele ordona sa i se taie capul, pentru ca desi nu spusese niciunei fiinte, spusese pamantului, apei, aerului...
Cand calaul se apropia regele il opri. Urechile lui erau foarte sensibile si auzise ceva in aer: "Regele are urechi de magar" - apa, vantul, clopotul, planta respectiva, copacul.. toate strigau acel lucru.. si bineinteles secretul regelui fu aflat. Acesta incepu sa planga... iar frizerul se intrista si ii spuse ca probabil a fost inzestrat cu astfel de urechi pentru a putea auzi ceea ce supusii lui ii spuneau...
Atunci regele ii multumi, renunta la caciula. le spuse supusilor ca are urechi mari si ca le va asculta toate doleantele si propunerile pentru ca viata sa le fie buna:).

0 comments :

Trimiteți un comentariu