duminică, 3 noiembrie 2013

Pelle di foca (Piele de foca)

Buna!
Prima duminica din noiembrie este una foarte frumoasa! La noi a fost caldut, soare - acum este putin innorat si ne odihnim putin la o poveste animata. Il tund pe Dodo - :D si dureaza destul de mult. Sper sa reusim sa ne prezentam onorabil pe seara. Apoi, pana la iarna, nu il mai tund si de sarbatori va avea un par carliontat (snurulete) tare frumos. Imi place sa il tund - fac lucrul asta de aproape 11 ani :D. Unoeri coopereaza, altoeri mai putin - nu stie pe unde sa ma "scape". Prefer insa sa il tund eu si cred ca si lui ii convine. Hehe.
Dar sa revenim la filmulet! Rezumatul il gasiti la final.

Video via youtube
Rezumat 
Calatorim in Islanda. Acolo traia un tanar pescar care in fiecare zi alerga pana pe tarmul marii, bucurandu-se de natura.
Intr-o zi insa, cum se odihnea pe malul marii, a fost atras de o muzica frumoasa si, luandu-se dupa melodie, a ajuns langa o pestera. In pestera se vedeau siluete proiectate pe ziduri de lumina unui foc, siluete care dansau, iar la intrare erau o multime de piei de foca. Tanarul proba una dintre piei si, placut surprins de cat era de fina, o lua cu el. 
Ajuns acasa o puse in lada cu haine groase insa de indata ce facu acest lucru, fu cuprins de remuscari. \Intors la pestera, tanarul auzi un planset si descoperi o tanara care ii spuse ca i-a fost furata pielea de foca. Aceasta era de fapt o foca - in fiecarea an focile venind in acel loc se transformau in oameni si sarbatoreau dansand si cantand. Acum tanara nu se mai putea intoarce acasa, la familia ei.
Pescarul o duse acasa si avea intentia sa ii dea pielea de foca. Dar se indragosti de ea si cu timpul ajunse sa uite si de pielea de foca si de remuscari... Cei doi se casatorira si familia se mari in curand cu un nou membru: un baietel.
Timpul trecea si ei duceau o viata frumoasa. Totusi mama era mereu atrasa de mare, prin natura sa. Ii povestea fiului cum poate auzi marea in scoica si intr-o zi isi vazu familia venita aproape de mal sa o caute. Isi dori sa li se alature dar fu intoarsa din drum de fiul sau.
Intr-o zi cand tanarul pescar pleca la munca, cheia pe care o purta mereu la gat si care deschidea cufarul cazu. Tanara o gasi in timp ce facea curat si deschizand cufarul descoperi pielea de foca. In sufletul ei a inceput o mare batalie. Era imposibil sa alegi intre adevarata ta natura si copil. Pana la urma redeveni ce era ea - o foca. 
Tatal se intoarse de la munca si isi gasi fiul in fata usii. Il astepta sa ii spuna ca mama lui plecase. In acel moment pescarul se duse la cufar si intelese ce s-a intamplat. O cautara in zadar pe mama foca... Aceasta insa venea de cate ori putea in preajma lor.

2 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

ce trist... :(

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet da... dar are un mesaj important :). sau chiar mai multe..
referitoare la alegerile pe care le facem si ce implica ele.
:)

Trimiteți un comentariu