duminică, 10 noiembrie 2013

Perché cani e gatti litigano (De ce se cearta cainii si pisicile)

Buna!
Duminica aceasta calatorim in China! Aflam unul dintre motivele pentru care se cearta cainii si pisicile ;)). De maine intru in linie dreapta cu pregatirile pentru concurs. Lucrez si daruri frumoase pentru sarbatori. Am cateva idei si de cadouri pe care sa le pregatesc in perioada 15-1 decembrie (maxim 6 decembrie). Dar va povestesc mai multe pe Provocari Verzi despre acest lucru pe 15.
Deci pe 15 avem dubla intalnire - concurs pe Copilarim si o surpriza pe Provocari Verzi. Dar pana atunci....

Video via youtube
Rezumat 
Intr-o casuta saracacioasa din China traiau un batranel si o batranica. Nu aveau copii si cresteau un catelus si o pisicuta.
Batranelul pleca la munca insotit de cele doua animalute. Catelul ducea cosul si pisicuta merindele. Smechera din fire, pisica facea cum facea si ajungea cainele sa duca si pachetul de mancare.
Intr-o zi pisica vazu un sarpe bolnav. Catelul il chema pe stapan si acesta duse sarpele acasa unde fu vindecat. Drept recompensa, acesta le darui celor doi batranei  coada care era fermecata. De cate miscau batraneii din coada sarpelui din aceasta cadeau bani. 
Viata celor patru se imbunatati si traiau fericiti in casuta lor. Intr-o zi insa, un drumet ceru adapost peste seara. Acesta era un hot care auzise de coada de sarpe si, in timpul noptii, fura cutia in care era tinuta comoara si fugi.
Catelul ii spuse pisicii sa plece in cautarea cozii. Pisica se alinta pe langa stapan promitand ca ii va aduce coada de sarpe si porni apoi alaturi de catel la drum. Dupa ce au mers foarte mult si au terminat si proviziile, alungati de oameni ei cerura ajutorul unui corb. De la acesta au aflat ca exista un om imbogatit recent si astfel au plecat spre casa acestuia. Dar pana acolo trebuia traversat un rau. Si pisicii ii era frica de apa, asa ca fu purtata de catel, pe spinarea lui. 
In casa hotului a putut intra doar pisica - aceasta gasind in cele din urma coada de sarpe cu ajutorul unui soricel caruia ii cruta viata. Fugarita de hot si oamenii acestuia pisica reusi sa ajunga cu bine la rau unde fu purtata pe spate de catel. Flamanda inca aceasta scapa cutia in care se afla coada in timp ce saliva dupa un ... peste. Catelul o duse la tarm dupa care incepu sa faca scufundari si in cele din urma gasi cutia. Doborat de efort adormi iar pisica duse singura cutia acasa, unde fu recompensata si nu pomeni nimic despre ajutorul catelului.
Cand in cele din urma ajunse si catelul acasa fu dat afara - si astfel incepu "dusmania" intre catel si pisica, din nedreptatea pe care cea din urma o facuse celui dintai.

0 comments :

Trimiteți un comentariu