sâmbătă, 8 martie 2014

2111

LA MULTI ANI!!
Inainte de toate vreau sa va invit sa participati la giveaway-ul care se desfasoara pe Provocari Verzi: Concurs 8 Martie. :) Oana a creat brose din material textil cu chipul celor trei zane. Puteti castiga una dintre acele brose. Iar daca participati la provocarea curenta - atunci aveti sansa sa castigati unul din cele doua modele de aplicat pe traistuta (poodle sau fluture) pe care in mod normal le puteti achizitiona cu stelute. 
Apoi as vrea sa ma ajutati putin. De astazi in doua saptamani as dori sa pregatesc o surpriza. Va rog sa comentati la acest articol si sa imi spuneti care este creatia Copilarim care va place cel mai mult.. sau daca nu, un top al preferintelor:). Va multumesc!

Mami SoraIro este prima dintre cele 4 papusele in kimono pe care le-am lucrat anul acesta. Imi doream de foarte mult timp sa imi fac o papusica imbracata cu kimono. Poate va mai amintiti de Alina's Kimono Doll - prima papusica de acest gen (ma refer si ca statura).

Nu aveam nicio papusica de aceasta statura pentru ca pe toate trei pe care le-am lucrat... le-am daruit:D. Zis si facut era timpul sa caut insemnarile si sa creez. Am schimbat (a se citi imbunatatit) si modelul cu aceasta ocazie. De fapt, eu asa fac mereu :)). Mai scot, mai adaug, mai "ajustez"... sau pur si simplu schimb pentru ca... ideea este ca fiecare creatie e unica.


Imediat dupa ce am terminat-o am iesit pe balcon la o mini sedinta foto. Si ce loc mai potrivit decat printre orhidee. Dar... se mai intampla si mici accidente - asa ca micuta a alunecat si.. a avut loc un mic accident. o margica de la slapi a crapat.


Din fericire nu a fost ceva grav si am cusut alta margica in loc (bine ca am mai avut la fel :P). Am hotarat sa fac restul pozelor in .. siguranta:)). 


Mami Sorairo - inseamna "cu adevarat frumos albastrul cerului", sau cel putin asa am gasit eu ca s-ar traduce. Are aproximativ 16 cm inaltime.

Corpul este lucrat din fir de bumbac si isi poate articula mainile si picioarele. Aceasta este una dintre schimbarile pe care le-am realizat la model. Si capul are alt sistem de prindere fata de modelele mai vechi. 
Papusica are ochi negri, brodati pe fetru. Peruca este realizata din acril negru si este cusuta de cap. Am ales sa realizez un coc mai ciufului, in care am infipt un ac de par realizat pe suport de lemn imbracat in bumbac si decorat cu margelute rotunde si cilindrice cusute.

Costumul este realizat din fetru. Modelul este inspirat de cel creat de Beth Webber - un model la care am realizat si un tutorial publicat in Revista Atelierul - gasiti linkuri la rubrica tutoriale, sau accesand de pe pagina Comunitati articolul despre Revista.
Am ales sa il lucrez tot din doua parti ca si in cazul primei papusi despre care v-am reamintit la inceputul articolului, experimentand noi modalitati de atasare a partilor componente si decorare:D.


Pe kimono am ales sa brodez o pasare stilizata - un fel de Phoenix :) - eu cel putin asta am "vazut".

Sper ca v-a placut aceasta mica incursiune - voi reveni si cu alte poze, acestea le-am facut cu un telefon si cum le aveam la indemana m-am gandit ca ar fi potrivite pentru articolul ... 2111 :P.
Pe curand!


2 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

tare draguta este papusica ta! când v-a mai creste nepotica mea, voi lua modelul de la tine si vom încerca sa face si noi asa o minunatie!
La multi ani, cu ocazia zilei de 8 Martie! pupici
​¸.•°❤❤⊱º✿✿°•.¸♪♪°•.¸

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN multumesc mult!! La multi ani:)!
Cu siguranta veti gasi mare bucurie in a face o papusica! :)
Va astept cu drag:D

Pupici

Trimiteți un comentariu