sâmbătă, 14 februarie 2015

Ilenuta (II)


Buna!!
Am pregatit pentru voi astazi a doua serie de poze cu Ilenuta. Cateva dintre fotografii sunt putin blurate - am observat abia cand le-am descarcat acest lucru, dar mie mi-au placut si asa ;). 
Am mai scris si pus fotografii cu ea aici:
- Expozitie de suflet  - o sustinem pe Ana

Incepand de maine 15 februarie si pana pe 22 februarie puteti licita pentru papusica pe Provocari Verzi. Maine este si Ziua internationala a copiilor bolnavi de cancer. Sper ca aceasta coincidenta sa fie un semn bun si sa o putem sustine pe Ana, impreuna.


In colajul de mai sus, fotografia din stanga surprinde o Ilenuta in lucru. Se pot observa destul de bine articulatiile papusicii, atat la maini, cat si la picioare.
Ilenuta este realizata dupa un model creat de Beth Webber. Am realizat un tutorial impartit in mai multe parti (cu acordul autoarei), publicat in Revista Atelierul, special pentru iubitorii de papusi handmade - pentru a vedea si intelege procesul de creatie prin care o astfel de papusa trece. 
Puteti citi articolele aici:
In aceste tutoriale veti putea deasemenea vedea mult mai detaliat cum arata corpul articulat al papusii. Iata cateva fotografii cu Ilenuta si papusa mea, Zana Padurii, imbracata tot in costum popular:







Aceasta papusa este realizata special pentru a o sustine pe Ana, fetita colegei mele. Micuta Ana trece printr-o etapa a vietii sale in care are mare nevoie de sustinere - financiar vorbind mai ales. De fapt as vrea sa precizez ca acest model de papusa si in general modelele create de Beth Webber nu sunt si nu vor fi interpretate de mine in scop comercial - de fapt nu cred ca ar fi ok sa fie folosite modelele autoarei pentru altceva decat in scop caritabil si/sau pentru a fi daruite. De aceea mi-am propus sa realizez (in limita timpului disponibil, pentru ca sunt foarte migaloase) cateva papusele urmand modelele propuse de Beth pentru a le dona. 
Aceasta este prima si probabil singura atat de mare ca dimensiuni si complexa din punct de vedere al articulatiilor.







Iata la final si cateva fotografii realizate alaturi de prietenii Ilenutei, prin Bradut (desemnat a fi "noul membru permanent al familie in perioada Craciunului" hehehehe) si nu in ultimul rand alaturi de Mos Craciun si pregatindu-se de sedinta foto:P.





Imi doresc mult ca Ilenuta sa implineasca cel putin doua misiuni: sa o sutina pe Ana si sa aduca multa bucurie acelei persoane cu suflet frumos care o va adopta. [de doua ori frumos - pentru ca iubeste lucrul de mana si pentru ca prin gestul sau ii e alaturi unei fetite mici, luptatoare]
Nu uitati: Incepand de maine 15 februarie si pana pe 22 februarie puteti licita pentru papusica pe Provocari Verzi. Maine este si Ziua internationala a copiilor bolnavi de cancer. Sper ca aceasta coincidenta sa fie un semn bun si sa o putem sustine pe Ana, impreuna.

Update: Ilenuta a fost initial rezervata. In absenta unei finalizari a rezervarii, am hotarat, din motive personale, sa retrag papusica de la donatii. Voi crea alte papusele pentru a le dona! Va multumesc pentru ca ne sunteti alaturi :)!

2 comments :

Gianina spunea... [Raspunde]

Ce frumoase sunt!Si-mi place si cusatura din spatele lor.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Gianina Merci mult draga mea :D!!
Si mie imi sunt dragi!
Cusatura am primit-o in dar si este intr-adevar foarte frumoasa si veche :P
Pupici

Trimiteți un comentariu