joi, 29 ianuarie 2015

Ilenuta (I)


Buna!!
Iata am reusit sa descarc pozele pe care i le-am facut Ilenutei (ati cunoscut-o aici: Miercurea fara cuvinte " Franturi "). Le-am impartit in doua serii (in cea de-a doua am fotografiat-o alaturi de papusica mea, Zana Padurii).
Daca va place papusica si va doriti sa o aveti trebuie sa stiti ca va avea loc o licitatie. Toti banutii vor fi donati direct in contul deschis pentru Ana ( Expozitie de suflet  - o sustinem pe Ana). 


Ilenuta are 30 de cm (cu incaltarile si peruca). Este lucrata din fir acril culoarea pielii (un fir foarte placut la atingere) si umplutura este dintr-o perna eco (special cumparata pentru asa ceva :D). Peruca este realizata tot din fire acril (la fel si detaliile: gura si snurul la ie, sau jambierele).


Fota este realizata din fetru si dantela si prinsa cu o panglica tricolora. Si opincutele sunt realizate din fetru si prinse cu fir de bumbac pe picior.


Ia si pantalonasii sunt realizati din bumbac brodat si dantela din bumbac.Toate obiectele de imbracaminte pot fi scoase. (Pantalonasii au elastic, ia are un snur la gat).


Detalii fata si spate. Costumul este inspirat de portul ardelenesc. Peruca este deasemeni detasabila - nu este fixata de cap.


Ilenuta are detalii cusute pe fata: sprancene, contur ochi, nas, gura. Urechile sunt crosetate.Ochii sunt realizati din nasturi cusuti. Obraji sunt inviorati cu creion colorat rosu.



Ilenuta are gatul mobil, mainile si picioarele au articularii la umar, coate si genunchi. Mainile au degete, iar picioarele au talpa pe care papusica poate sa se sprijine daca o asezati in vitrina. (Este necesar si un suport care sa o tina la mijloc pentru a putea sta in picioare, sau fixata cu ajutorul obiectelor din jurul sau).


Costumul fara fota (mai multe detalii intr-un articol viitor). Aceasta papusica nu este o jucarie! Nu este destinata copilasilor mici, sau care nu stiu sa faca diferenta intre un lucru de mana, o papusa de colectie si o papusa din plastic. Trebuie tratata cu delictate. Nu se spala la masina (se poate curata cu atentie cu o laveta umeda).
Avand articulatii trebuie manevrata cu atentie (altfel se pot deplasa elementele mobile - partea inferioara a mainilor si picioarelor).
Pe curand!

0 comments :

Trimiteți un comentariu