joi, 8 ianuarie 2015

Cosulet pentru jucarii (#27"Organizare")

Buna!!
Organizare este tema cu numarul 27 care se desfasoara in aceasta luna pe provocari verzi: Tema #27 "Organizare". Mie personal mi se pare folositor sa ne organizam la inceput de an :). In plus mi-ar placea sa scriem o mica poveste anul acesta la provocari. La finalul anului sa tragem linie si sa vedem prin ce am creat povestea "scrisa" de fiecare dintre noi.
Pentru aceasta tema (organizare) eu am lucrat la un proiect pe care il aveam in vedere de ceva timp: un cos de depozitare a jucariilor lui Dodo. Aveam un lighean de platic verde destul de mare care a suferit un.. accident, sa zicem. Ok.. L-am lasat pe balcon si probabil ca de la soare (desi nu era direct in soare) s-a "copt" plasticul si mi-a plesnit in vreo 2 parti. :D
Partea buna este ca l-am putut recicla. Am folosit banda dublu adeziva pentru a prinde si intari fisurile. Pe banda exterioara am lipit fasii de material [ in ultima fotografie in partea dreapta langa jucaria mov cu inimioara se vede o dunga alba - cam asa arata "pansamentele" aplicate ]. 
Dupa ce am creat folosind carton "piciorul" cosuletului - adica supotul de jos, am inceput sa lipesc sfoara. Mi-a intrat un ghem de sfoara subtire si am mai avut putina sfoara mai groasa pe care am folosit-o pentru a umple partea de sub marginea de sus a ligheanului. Totul a fost prins pe fasii de banda dublu adeziva.
Operatiunea mi-a ocupat destul de mult timp, dar rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Cel putin mie imi place foarte mult si abia astept sa gasesc materialul potrivit pentru a lucra o husa de interior, husa detasabila. Panglica de satin, rosie, am folosit-o pentru a asigura capatul sforii (se lipeste mai greu pe marginea de sus a ligheanului ).
Cosuletul rezultat este foate usor!



Va asteptam si pe voi sa va alaturati Temei #27 "Organizare". Provocarea tine pana pe 25 ianuarie (23:55) si premiile vor fi in ton cu tema: o agenda personalizata si un organizator. Ambele handmade si presonalizate:D.

PS: Dodo este foarte incantat de cosul lui cu jucarii - ii place foarte mult sa doarma langa cos; merge si isi ia singurel jucarii din cos! :D

2 comments :

ghemulet spunea... [Raspunde]

Te felicit pentru idee si te felicit mult de tot pentru executie...L-ai transformat atat de frumos..Pare impletit..

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet cand scriam articolul la un moment dat am zic ca abia astept sa mai fac rost de un astfel de "cos" ca atunci cand lucrez sa am toate materialele la un loc.
Apoi cred ca am sters - am scris articolul si l-am programat candva la inceputul saptamanii.
Culmea e ca exact cand s-a publicat articolul, in ziua aceea, mi-a picat ligheanul portocaliu pe care il folosesc cand intind si strang rufele... si s-a plesnit toata toarta pe o parte :)). Acum nu pot spune ca sar in sus de bucurie.. ca era cel mai mare lighean dintre cele trei pe care le am viabile. Bun acum au ramas 2:)). Dar ... cat de curand voi avea un cos pentru lucru.

Nu stiu daca il voi lipi la exterior cu sfoara sau voi folosi un material si doar pentru partea de sus.. ca acesta e crapat doar sus, cel verde se dusese pana jos.

Asa mi s-a parut si mie. Impletit :D
Pupici

Trimiteți un comentariu