luni, 12 ianuarie 2015

Aka Midori


Buna!
Saptamana aceasta va fi sub semnul "papusii" :). Asadar voi profita sa va arat muuuuuulte poze cu papuselele amigurumi pe care le-am lucrat anul trecut (4, Shi Vise Orientale, M.A.A.M.) pentru a le darui unor oameni dragi si frumosi. Nu uitati sa apasati pe "citeste mai mult" / "read more" pentru a citi tot articolul si viziona toate fotografiile.
Dar sa incepem cu Aka Midori. De ce numele acesta? Pentru ca rosu si pentru ca verde. :) Simplu. 



Povestea acestui model de papusica amigurumi a inceput in 2012 cu Alina's Kimono Doll. A evoluat cu alte doua papusi din seria zanelor Provocari Verzi - Papusa Ramo si Amigurumi Oana si acum iata-ma la o serie de 4 papusele imbracate in kimono:).





Aka nu este prima papusica realizata din seria de 4. Despre papusica mea v-am povestit aici -  2111 (oh da, am si eu una :D - restul au plecat la casele lor), dar mi se pare ca Aka poarta ceva din magia sarbatorilor de iarna, de care eu inca tin (era sa zic cu dintii) tare. [ imi permit daca tot am din decembrie brad artificial. ha! ]


Inaltimea cred ca este undeva intre 11 si 15 cm. Materiale folosite: bumbac, fetru, ata matasoasa pentru broderie, margelute, panglici ..

Ochii sunt brodati pe fetru :). Am realizat pentru fiecare papusica un accesoriu pentru par asortat cu kimono-ul. In acest caz rosu si verde. Detaliile de pe costumatie - mici crizanteme rosii. Incaltamintea deasemenea este traditionala:D.



Kimono-ul este detasabil. Sub el papusica are o rochita:). Deasemenea picioarele si mainile sunt mobile, se pot indoi usor.

Aka Midori a fost insotita de un semn de carte brodat pe etamina :D. Dar despre semne de carte povestim alta data.
Acum lucrez o papusica pentru Expozitia de suflet din 15 ianuarie - Provocari Verzi
Pe curand!


2 comments :

RamonaM spunea... [Raspunde]

Este minunata....broderia foarte gingasa....o scumpica.

copilarim spunea... [Raspunde]

@RamonaM iti multumesc mult :) Ma bucur ca iti place! :D

Trimiteți un comentariu