joi, 5 februarie 2015

Mirakuru - Miracle - Miracol

Bine v-am regasit!
Astazi vreau sa va povestesc despre MiRaKuRu [ミラクル ] = Miracle = Miracol. Sau... proiectul meu pentru tema #28 de pe Provocari Verzi - Mascota.



Avatarul meu are in el un catelus. Bine - catelusul e inspirat de Dodo, asa cum fetita este inspirata de mine -Rux. Cand am ales tema mascota, m-am gandit desigur la transpunerea simbolului fiecarei zane a provocarilor in .. ceva real. Cum simbolul din avatarul meu e catelusul, evident am ales sa imi fac o mascota ... cu codita :)))).


Zis si facut! Aveam tema... aveam vointa, aveam idei... intr-un final am gasit si sursa materialelor... mai ramanea sa gasesc o portita de timp si eventual ceva tipare care sa ma ajute.
La tipare am renuntat, iar timp... ei bine aici am investit o noapte in acest proiect. De fapt o seara prelungita in noapte .. prelungita in dimineata devreme.
De meritat a meritat, dar de repetat as vrea sa nu mai fie nevoie prea curand. Inca nu am recuperat noaptea aceea :)).


Am ales sa ii dau numele Mirakuru pentru ca pentru mine felul in care s-a nascut acest catelus a reprezentat un miracol. Nu stiam ce sa fac, de unde sa incep, cu ce.. cum... Si timp pentru tipare (eu oricum nu stiu croitorie deci... aveam nevoie de ceva studiu) nu exista. 
Asa ca am inceput aventura cu una dintre labutele din fata... Apoi m-am gandit ca "da... seamana a labuta din fata" si am mai facut una repede repede ca sa nu uit ce facusem.... Dupa cum spuneam nu am lucrat cu tipar asa ca exista riscul sa nu imi iasa elementele la fel.
Dupa care am facut corpul - am inceput atasand petecul din spate (funduletul) si am terminat cu partea care a devenit gat. L-am tot "sacait" pe Dodo analizandu-l din cand in cand - hahaha. Nu stiu cat m-a ajutat ca sa lucrez, dar m-a ajutat sa ma mai misc macar cateva secunde si sa nu adorm. 


Au urmat picioarele din spate.
Apoi am cusut elementele la un loc si ..... ce fac eu cu, si anume, capul? Am facut mai intai boticul... apoi partea centrala... si apoi lateralele. Dupa care am cusut detalii - ochi, nas, limba si urechi.. I-am pus si zgarduta (verde, din materialul pe care l-am folosit la traistuta facuta anul trecut).


Cum ma minunam eu de zor de ce a iesit... in timp ce mi se inchideam deja ochii de somn, am realizat ca nu ii facusem totusi codita. Dupa ce am rezolvat si aceast ultim element am declarat proiectul finalizat si am capitulat, nu inainte de a multumim pentru ca am reusit sa termin in timp util si sa ma rasfat cu o mascota absolut minunata (si nu spun doar eu asta, e rasfatatul familiei si... da, cred ca Dodo e putin gelos, mai ales ca l-am cam sacait cand am lucrat, deranjandu-i somnul.hehehe).
Materialele folosite isi schimba forma ceea ce a facut destul de dificil calculul (logic dupa mine) al segmentelor ce urmau sa alcatuiasca diferite parti ale corpului. Initial gandisem proiectul sa arate mai mult a caniche dar elemetul surpiza (materialul) m-a purtat el stie de ce si cum intr-o aventura cu ac si ata din care a iesit ce se vede!


Si am ales varianta in japoneza pentru numele lui pentru ca imi place mult cum suna, pentru ca imi place limba Japoneza - pe care sper sa o pot invata si vorbi candva bine de tot :D. Si... cred ca i se potriveste :D.


Mirakuru inspectand de zor organizatorul pe care l-am lucrat pentru unul dintre premiile temei Organizare (tema din ianuarie) de pe Provocari verzi.




Ca intre baieti: Dodo si Mirakuru ;)):



Va invitam si pe voi sa va alaturati provocarii! Sunt tare curioasa ce mascote veti realiza!!!

http://www.provocariverzi.ro/2015/02/tema-28-mascota.html

Tema #28 "Mascota"
(1-25 februarie 23:55)

4 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Mirakuru pare un prieten de nadejde. Daca va jucati cu el cred ca va bucura ziua!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Miu sa stii ca ne mai jucam :))) Cum prindem cate o pauza si e prin zona e luat la intrebari :)). Chiar si Dodo il baga in seama cateodata :P

CARMEN spunea... [Raspunde]

Mirakuru iti va aduce noroc, oriunde-l vei lua cu tine! Este o mascota dulce :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Imi e tare tare drag :D. Dodo a stat la baza inspiratiei. El si cateva perechi de sosete :))))).
Pupici

Trimiteți un comentariu