luni, 10 august 2015

Bulion de .... corcoduse

..... zilele acestea sunt mai tot timpul la "sauna". Evident as evada putin la mare, cu Dodo cu tot - tare mult vreau sa vad cum reactioneaza la valuri :D. Dar... momentan nu se poate.

Si the next best thing este - "pregatiri pentru la iarna". Duminica am facut cu Buni, printre altele - bulion de corcoduse galbene. Aveam o caserola cu fructe in frigider (pastrate de cand am facut gemul, pentru ca erau cam verzi) si riscau sa se strice. Asa ca le-am spalat bine, curatat de coaja si de samburi si pus la fiert. Buni  a amestecat cu lingura magica de lemn ( e magica pentru ca imi aminteste de copilarie.. ma intreb daca suntem de o varsta, sau ... e mai mare / mica :P).
Si a iesit un bulion numai bun pentru o sticluta micuta (in cazul in care va intrebati 330 de ml are sticluta si am "pitit-o" printre borcanele cu gem.

La mine in camara nu e atat de luminos, dar pe cat posibil e racoase si imi este tare draga :) ...si cam asa arata un coltisor micut ...
Pe curand!!

ps: anul acesta am gasit doar 2 kg de caise romanesti (probabil vreo 3 cu coji si samburi)... doar 4 borcanele de gem :(. Dar cine stie.. poate - poate mai vin pe piata pana la sfarsitul lui august...
Daca nu.... astept prunele, sa compensez:D. Pentru ca gemurile mele preferate sunt cele de caise si cele de prune :D. Ah da, si pelteaua de gutui (din care nu am mai mancat din copilarie...).

0 comments :

Trimiteți un comentariu