joi, 13 august 2015

Rosii.... :D

Stau ascunse la caldura... si isi fac un somn de frumusete combinat cu sauna... inainte de a-si lua locul pe raft, pentru ca la iarna sa faca mancarea buuuuuna. Ei bine... in ultima perioada m-am transformat in.. tomata :)). Serios. Miros a rosii... din acelea de gradina. 

Nu va imaginati ca am facut atat de multe sticle incat sa ma dea afara din casa. Nici pomeneala. Dureaza insa mult procesul de pregatire a materiei prime (pentru ca nu am separator). 
Anul acesta m-am incapatanat sa fac rosiile la sticla fara samburi (si asta dureaza) si sucul de rosii ceva mai gros - spre un bulion subtire (si evident si asta dureaza). 
Deci, pe langa retele pe care vi le-am povestit deja ( Rosii la sticla si suc pentru ciorbe si  Suc de rosii - 2 variante), se adauga asta: rosii curatate de coaja si samburi - se fierb cu sare vreo 35-45 de minute si se toarna in sticle (astea sunt rosiile la sticla). Iar sucul: din cateva rosii taiate bucati care fierb alaturi de interiorul cu samburi si cojile pe care mai e pulpa de rosie pentru aproximativ 35 minute, dupa care le strecor si sucul la care adaug sare il mai fierb intre 15 si 40 de minute (in functie de cat de gros vreau sa fie la final).
Sticlele le pun intre perne si paturi (le fac un culcus cald cu servete de bumbac pentru bucatarie) si stau asa aprox 24 de ore.
Pe curand!! :D

4 comments :

ina spunea... [Raspunde]

Harnicuto, de unde ai procurat tu rosii cu samburi? Ale mele au cel mult seminte :))
Lasa, glumesc si eu, stiu ca te grabeai :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina draga mea, la mine e simplu :))).
cat timp strang seminte ca sa plantez (si anul acesta am reusit sa strang cateva :D) sunt clar seminte. Apoi cand vine vorba sa separ cojile si semintele nu stiu cum se face ca ... numai samburi le spun =)))).
De fapt, daca nu imi scriai nici nu imi dadeam seama . :P
Si mi se intampla si la ardei, gogosari si vinete. S-ar putea sa fie si oboseala de vina, ce e drept - "fenomenul" survine dupa operatiunea separarea.. de fiecare data :)))))

Pupici cu drag :D

ileana-carmen spunea... [Raspunde]

"cineva" se pregateste intens pentru iarna...:)))

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ileana Carmen :D
sper sa mai gasesc materie prima pentru o tura. ;)

Trimiteți un comentariu