vineri, 7 august 2015

Tu RECICLEZI?


In spatele blocului nostru se afla teoretic 2 containere pentru reciclare. Ca oamenii nu respecta si arunca si altceva asta e partea a doua si mi-as dori tare mult sa se dea cateva amenzi usturatoare ca.. poate asa se va schimba ceva in bine. 
Cat de greu este... serios acum, sa arunci hartie la hartie, plastic la plastic.. Sa te abtii sa arunci sacii cu gunoi menajer in containerele speciale. Este cam aceeasi situatie ca in cazul in care pe locul pentru persoane cu dizabilitati parcheaza un smecher sfidandu-i pe toti.
Asadar ma bucur enorm cand vad ca se schimba cate ceva in bine. De exemplu in ultima perioada am vazut 2 catei ai caror proprietari erau inarmati cu pungute !! Si cand ma plimb cu Dodo si ni se alatura prieteni cu caini au inceput sa ia pungute si sa stranga. Si ma bucur :D. 
O alta veste super faina e campania facuta de Lidl - ComPETitia Lidl. Mi-ar placea ca si dupa ce se incheie competitia sa se creeze un precedent si sa existe un centru de colectare la magazinele respective si nu numai la ele. Vreau sa pot sa duc sticlele la un container de sticle, plasticul la plastic si hartia la hartie... Eu chiar vreau sa reciclez. Sunt profund recunoscatoare Pamantului si pentru tot ce mi se ofera practic.. gratuit, macar sa fiu un om responsabil, nu?:)
Asa ca salut aceasta initiativa si cu siguranta ma voi alatura si eu! 
Sper ca v-am dat o veste buna, daca si voi cautati un loc unde sa reciclati sticlele :D. Si inca ceva - pentru ca este o competitie sunt si premii. Veti vedea exact cum puteti participa pe site-ul competitiei aici: ComPETitia Lidl.

ps: Apropo de premii.... Bicicletele sunt super faine. Poate la o noua editie ofera premii doar biciclete :D. Hihihi.

2 comments :

AA spunea... [Raspunde]

Ei, da!!! La asta visez si eu pentru tara mea inca de cand ma aflam in Italia! La ei se recicleaza la orice colt de strada, au containere speciale, hartia la hartie, plasticul la plastic, sticla la sticle. Ca nu toti respectau colectarea diferentiata, este partea a doua...cred ca romanii aruncau gunoiul asa cum au fost obisnuiti...ca la ei acasa.
Ei bine, nu stiu cat de mult trebuie sa mai asteptam sa se intample si la noi minunea colectarii diferentiate!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Adriana AlexandruCulmea e draga mea... ca la noi se recicla inainte de 89. Se recicla la greu: sticle si borcane... fier vechi (cred ca acolo mergeau si conservele daca nu se reciclau chiar separat), maculatura = hartie..
Se recicla la GREU. Dupa 89 cred ca a batut un "vant al amneziei" (asta apropo de un film animat pe care l-am vazut mai demult si daca nu ma insel am si scris pe blog despre el).

:)

Trimiteți un comentariu