luni, 31 august 2015

Sora Soarelui

Vara e pe sfarsite... Deja soarele isi face mai tarziu aparitia. De fapt in ultimele doua dimineti m-a trezit luna pliiiina - parca e un reflector.
Am zis sa imi iau ramas bun de la vara, pana la anu' cu un articol despre Sora Soarelui. Am scris putin despre ea aici: Floarea Soarelui (in asteptare)
Intre timp am aflat catre cine va calatori si am pregatit si un cocor ca sa o insoteasca ;).

 Am cusut floarea folosind fire pe care le-am pastrat cand lucram sa inchei paturica lui Ralu.  (Paturica Magica a lui Buni -X-) si am realizat fotografiile pe partea care este gata din paturica mea. :P 

In plus... paturica mea este o... padure de liliac ca sa spun asa... sau un camp.. sau... cum vreti voi. ;) Deci iar flori!
Maine ne intalnim cu toamna:)!
Pe curand!

duminică, 30 august 2015

A doua Paturica Magica a lui Buni -09- (XIX)


Ei bine da! Saptamana viitoare promit sa va arat si poze cu paturica. Mai am de facut si pernuta si sper sa fie totul gata. Abia astept. 
Azi vreau sa va arat un preview. Acesta este modelul pe are il va avea paturica in final. Daca lucrati cu paratele (dreptungiuri, romburi etc) va puteti face o schema fie pe caiet, fie pe calculator - asa veti stii si cat va trebui sa lucrati din fiecare culoare (model) si cum sa asamblati apoi partile.

Initial facusem paturica mai scurta, dar ma bucur ca am decis sa mai facem inca un rand. E perfecta :D. Si imi place cum a iesit cu verdele crosetat pe parti.  Pana saptamana viitoare cand sper sa fie gata tot, o poza cu o bucatica din paturica.
Bandajatul este piciorul meu dupa ce am jucat fotbal cu o bordura (de fapt degetul numarul 2 a fost eroul). Deja e bine (yuppy) si am scapat de bandaj... :P.


Daca vreti ce a mai lucrat Buni puteti accesa urmatoarele link-uri:
*Prima paturica, realizata pentru Rha:
- Paturica Magica a lui Buni -X- (in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A doua paturica, in lucru:
- A doua Paturica Magica a lui Buni -01- (XI)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -02- (XII)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -03- (XIII)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -04- (XIV)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -05- (XV)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -08- (XVIII)

Ne alaturam cu drag Ghemuletului Incalcit - SA CROSETAM O PATURICA!
Ne vedem saptamana viitoare cu Paturica 2 gata [sper si cu perna:P]. Sa va spun ca deja se lucreaza la 3 ?:D Va spun... ;)) Shhhhh!!

sĆ¢mbătă, 29 august 2015

De mure... sau de zmeura???

Buna:)
Cand aranjam fotografiile (in sfarsit) in laptop am gasit si pozele cu siropul de mure (in stanga) si cel de smeura (in dreapta).
Despre cel de zmeura am mai scris aici: Miercurea fara cuvinte "Zmeura... Minune"  iar despre cel de mure voi scrie un articol separat cu impresii despre preparare ;P.
Dar pana atunci... 

.... sa fie de mure? Sau de zmeura....:D

joi, 27 august 2015

Swap de vara - ce am pregatit -


Parca mai ieri va invitam si pe voi sa... Haide la Swap de vara 2015!!
A fost ca deobicei o experienta placuta si un motiv temeinic sa evadez creativ, asa printre picaturi. Mi-au placut mult si preferintele colegei mele ;)).
Dar iata ce s-a ascuns prin pachetele de mai sus:
- Fluturas pe albastru infinit
- Vedere si cocor (Swap de vara 2015)
- Pisoiul albastru
Pe curand :)!!

miercuri, 26 august 2015

Pisoiul albastru


Printre nori apare un pisoi "meeeooooowwww". ;))
Este pisoiasul pe care l-am crosetat pentru swap. Pentru ca am avut timpul foarte limitat am hotarat sa m inspir din modele deja existente pe net. Modelul de la care am pornit se gaseste pe Ravelry dar nu stiu exact acum care era adresa directa. 
Pentru ca mi s-a parut adorabil imi voi lucra si eu unul si atunci am sa caut sa va arat de la ce am pornit:D. Daca va place sa crosetati si va plac pisicutele sigur veti indragi modelul si il veti incerca. 

Eu am facut mici schimbari pe ici pe colo... Am lucrat cu doua fire (pentru a crea jocul alb-albastru). Am lipit ochisori mobili ;)). 

Este o pisicuta mititica dar cu personalitate si, din cate am vorbit cu Mihaela, si-a gasit si prieten de joaca foarte curios si foarte viu si foarte pisic ;))).

Pe curand!

marți, 25 august 2015

Vedere si cocor (Swap de vara 2015)


Iar putin dor de mare alinat... si o alta varianta a vederii. Plus un cocor blue cu ganduri bune :P. Iata si cum arata pe verso:

Aceasta a plecat la Brasov... cu ocazia swap-ului.:)
Ar trebui sa fac o vedere si cu Brasovul. Candva:)

luni, 24 august 2015

Fluturas pe albastru infinit

Hello!!
Nici nu a inceput bine saptamana si iar am primit o "serie" destinata pregatirilor. Asa ca trebuie sa mai aman putin proiectul meu in culorile curcubeului - nu de alta, dar trebuie sa il documentez si cu fotografii si sa lucrez in liniste. Ehhh
Dar pentru ca veni vorba de poze... mi-am amintit ca am facute la ce am lucrat pentru swap. Uitandu-ma pe drafturi observ ca nu am scris inca despre ce am pregatit. 
Am aflat ce ii placea colegei mele: albastrul, pisicile si lucruri crosetate. Bucurie mare ... va putei da seama. :D. 
Pentru inceput am creat un colier, care poate fi purtat si ca bratara sau banderola. Am ales sa nu il incarc foarte tare si sa il accesorizez cu un fluturas din lemn, roz si dragalas.


duminică, 23 august 2015

A doua Paturica Magica a lui Buni -08- (XVIII)

Buna!!
Ne apropiem cu pasi repezi de finish. De fapt... Buni a terminat lucrul la partile pentru paturica. Mai sunt 12 pentru pernuta!


Am lucrat marginea la trei parti sa vedem cum arata:



In poza de mai sus ati putut vedea progresul din ultimele doua saptamani, iar mai jos sunt "patratelele" adunate de la inceputul acestui proiect (16 saptamani):



Daca vreti ce a mai lucrat Buni puteti accesa urmatoarele link-uri:
*Prima paturica, realizata pentru Rha:
- Paturica Magica a lui Buni -X- (in acest articol puteti gasi link-uri pentru a urmari si progresul din timpul lucrului)
*A doua paturica, in lucru:
- A doua Paturica Magica a lui Buni -01- (XI)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -02- (XII)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -03- (XIII)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -04- (XIV)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -05- (XV)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -06- (XVI)
- A doua Paturica Magica a lui Buni -07- (XVII)


Ne alaturam cu drag Ghemuletului Incalcit - SA CROSETAM O PATURICA!
Ne vedem saptamana viitoare pentru a povesti din nou despre paturici! 
Voi renunta la colectii, pentru ca in aceasta perioada sunt aglomerata si nu reusesc sa prelucrez in timp fotografiile- astfel articolele, desi pregatite vor aparea cu intarziere.
Pe curand!!

sĆ¢mbătă, 22 august 2015

Sortuletul meu 2 in 1 (in lucru II)






Buuunaa!
Brrrrr... ce frig s-a facut! Asa .. deodata. Mi-am amintit ca mai am cateva poze cu sortuletul meu, din timpul lucrului (Sortuletul meu 2 in 1 (in lucru) ). A fost o adevarata aventura - eu si masina de cusut :))))).
Oricum.... aici pregateam buzunarasele.






Va puteti inscrie pana pe 25 (23:55)... dar si dupa aceasta data, la ati pierdut o provocare :P.

PV

Tema #34 "Sortulet" (1-25 august 23:55)

vineri, 21 august 2015

Premiu Bride IV (ce am pregatit)


Buna :)
Cand reusesc sa strecor un strop de creativitate in programul din ultima perioada sunt atat de fericita :D!! Ma uitam la drafturile care asteapta pozele (care poze asteapta sa fie descarcate.. lol) si am zis sa ma adaug inca unul. Acesta. Poate voi reusi sa fac programari si pentru saptamana ce vine. Cu pozele rezolvam in timp... :D
Despre fiecare dintre lucrurile create pentru premiu am scris aici:
- Semn carte Fetita (premiu)
- Vedere si cocor (premiu concurs Bride)
 

joi, 20 august 2015

Vedere si cocor (premiu concurs Bride)


Vederile pe care le-am imprimat sunt diferite (mici modificari de margine in principiu). Aceasta este cea pe care am adaugat-o la premiul oferit pentru concursul Bride 2015. :P
Bineinteles insotita de un cocor bleu.

Si asa arata spatele imprimat al vederii:).
Pe curand!

miercuri, 19 august 2015

Semn carte Fetita (premiu)

V-am mai povestit despre acest model cusut pe care imi place sa il folosesc la semne de carte. De aceasta data l-am pregatit ca premiu oferit la  Concurs "Bride 2015"
Am ales fetru violet (care ca deobicei iese spre abastru cand folosesc camera mea foto veche - care intamplator avea bateria incarcata... acum mai ramane sa descarc pozele - dar, cum am ceva probleme cu cablul si timp la dispozitie nu prea, probabil si acest articol va fi completat cu poze si publicat candva saptamana care vine... hehe pana atunci premiile vor fi ajuns de mult la destinatie.sper).

Am combinat violetul cu portocaliu (si la panglici si la plicul origami... ah da si margeluta din par). Am folosit si un fluturas din bronz ca decoratiune. Mie imi place tare mult cum a iesit:D.

Va trebui sa imi fac si eu un semn de carte cusut cu fetita ;))))). Candva... Momentan cum prind putin timp liber compun textul la articole... :))) si bineinteles pregatirile pentru iarna imi ocupa tot timpul.
Pe curand!

marți, 18 august 2015

Surpriza de la Swap (Revista Atelierul)


Nu am putut sa stau departe si m-am inscris la editia de vara a swap-ului organizat de Revista Atelierul. Astazi a sosit pachetelul de la colega mea de swap, Mihaela Petrea. A fost cu adevarat o surpriza placuta :D.
Setul este pentru bucatarie, dar il pastrez in camera deocamdata. Pana renovam.. cel putin. ;))


Setul este format dintr-un ceas in forma de ceainic (mie imi aduce aminte de Frumoasa si Bestia, un desen animat care imi place - mai ales ca Belle este parca singura eroina cu ochii caprui, sau ca aluna). Lingura de lemn o adaug la mini colectia mea de linguri de lemn (mai am 3:P) de poveste. Farfuria este atat de draguta cu samburii aceia :D.

Multumesc mult Mihaela - sa ne anunti cand iti creezi un blog, sau pagina de prezentare sa putem sa iti admiram creatiile handmade ! :D
Am fugit sa "bucataresc" putin!

luni, 17 august 2015

Calatoare - doua pachetele si un plic -


Am inceput saptamana in forta :D. Am reusit sa trimit si premiile pregatite pentru - Concurs *Bride-2015* 7 mai- 20 iulie 2015 si ce am lucrat pentru swap-ul de vara organizat de Revista Atelierul... si Fellicitarea Kirigami - "Cocorul"
Intrebare... si voua va ia mult sa realizati pachetele? Sau numai mie ... hahaha. Nu stiu de ce. Pur si simplu verific de mai multe ori sa nu cumva sa ramana ceva pe dinafara, sa stea toate "confortabil"... si uneori mai fac si cate o poza....
Pe curand!

duminică, 16 august 2015

Vederi si cocori


Mi-este tare dor de mare! Nu am mai vazut-o de mult timp. Si anul acesta nu prea cred sa pot ajunge pe acolo. Dar virtual ... pot calatori.
Am facut cativa cocori pe care sa ii trimit cu ganduri bune:). Maine am de trimis cateva premii si am zis sa nu calatoreasca singure. Si pentru ca imi era dor de mare am imprimat cateva vederi a caror design l-am creat mai demult ( Constanta - Carte Postala - Cazinoul).
Parca ar sta pe nisip :))).
Pe curand :D!

sĆ¢mbătă, 15 august 2015

Floarea Soarelui (in asteptare)


Inca putin si se incheie si editia a IX a felicitarilor calatoare de pe Provocari Verzi. Eu am cusut o floarea soarelui - stiti voi sora soarelui.


1-24 august 2015

Felicitare Fluture - premiu -

Buna :)!
Prevad ca aceste articole vor fi publicate cu intarziere. Totusi eu le voi pregati (macar text, daca nu voi avea timp sa ma ocup de poze) si le voi publica atunci cand timpul imi va permite.
Printre picaturi mi-am strecurat si cateva proiecte la care am lucrat cu drag. De curand am participat la Concurs "Bride 2015" unde am si castigat locul IV - o surpriza tare placuta. M-am alaturat si eu sponsorilor concursului si am decis sa pregatesc un premiu personalizat:). Sper sa aduca un strop de bucurie castigatoarei catre care va pleca :D.
Am lucrat la felicitarea cu fluturas. Imi place tare mult string-art-ul. Am incercat un alt model de fluturas si am combinat rosu cu portocaliu. Mie imi place tare mult cum a iesit.

La interior am folosit o coala din care am perforat doi fluturasi pe care apoi i-am lipit pentru a crea un efect 3D. Imi place tare mult ideea si sigur o voi mai folosi cand voi avea ocazia :D.

Am creat si un plic albastru asortat cu felicitarea. 
Aceasta felicitare este doar o parte din premiul pe care urmeaza sa il trimit ;).
Pe curand!

joi, 13 august 2015

Rosii.... :D

Stau ascunse la caldura... si isi fac un somn de frumusete combinat cu sauna... inainte de a-si lua locul pe raft, pentru ca la iarna sa faca mancarea buuuuuna. Ei bine... in ultima perioada m-am transformat in.. tomata :)). Serios. Miros a rosii... din acelea de gradina. 

Nu va imaginati ca am facut atat de multe sticle incat sa ma dea afara din casa. Nici pomeneala. Dureaza insa mult procesul de pregatire a materiei prime (pentru ca nu am separator). 
Anul acesta m-am incapatanat sa fac rosiile la sticla fara samburi (si asta dureaza) si sucul de rosii ceva mai gros - spre un bulion subtire (si evident si asta dureaza). 
Deci, pe langa retele pe care vi le-am povestit deja ( Rosii la sticla si suc pentru ciorbe si  Suc de rosii - 2 variante), se adauga asta: rosii curatate de coaja si samburi - se fierb cu sare vreo 35-45 de minute si se toarna in sticle (astea sunt rosiile la sticla). Iar sucul: din cateva rosii taiate bucati care fierb alaturi de interiorul cu samburi si cojile pe care mai e pulpa de rosie pentru aproximativ 35 minute, dupa care le strecor si sucul la care adaug sare il mai fierb intre 15 si 40 de minute (in functie de cat de gros vreau sa fie la final).
Sticlele le pun intre perne si paturi (le fac un culcus cald cu servete de bumbac pentru bucatarie) si stau asa aprox 24 de ore.
Pe curand!! :D

miercuri, 12 august 2015