duminică, 6 ianuarie 2019

Amintiri din sertarul Craciunitei, 2013 - partea a-II-a -


Buna:)!
Mi-am propus ca anul acestasa nu mai am chiar in fiecare zi articol scris, mai ales cand nu am timp de  ... nimic. Dar, in acelasi timp, miam dorit ca macar prima saptamana sa fie intreaga.... E amuzant daca stau sa ma gandesc... Insa blogul acesta, proiectele mele, sunt un fel de prelungire a mea, sunt legatura mea cu lumea de afara si modul meu de a incerca sa fac lumea un pic mai frumoasa.
Ieri v-am povestit despre ce "cuprindea" primul sertar din 2013, (re)descoperit recent. Astazi a venit randul celui de-al doilea, plin cu "de toate". 
Pregatirile sunt din perioade diferite ale anului, pentru ca abia atunci am reusit sa le adun, sa ma adun si sa i le trimit prieteni mele Oana (DulceaMeaCasa). Nelipsitii cocori si plicul origami (pe atunci la inceputuri) sunt azi deschizatori de drumuri.


In stanga este pregatirea dinaintea plecarii si se zareste si o "piramida" cu un ingeras marturie (pentru ca in anul acela a fost nunta lui Ralu :P ) care insa nu apare in celelalte fotografii.
Mai jos, setul de suporturi pentru cani despre care am mai povestit aici, un dreamcatcher dragalas, asortat (bun de agatat si in brad!), felicitarea realizata de ziua Oanei (am povestit despre felicitare aici), dar si un mini card cu floare de cires cusute, martisor (ce daca era decembrie deja? lol).


Apoi mai sunt doua felicitari calatoare (stanga jos) si  darul pregatit pentru Thea: un semn de carte brodat, un pandantiv curcubeu pe fetru, un dreamcatcher asortat si un set de colier si bratara realizate cu tricotinul si impletite (in culorile sarbatorilor de iarna - finally):



Si darurile pregatite pentru micuta (pe atunci) Daria. Un mic martisor brodat, un dreamcatcher bun de pus in brad, coliere realizate cu tricotinul:



Imi amintesc ca abia descoperisem morisca si incercam dferite fire, pentru a crea modele felurite. De exemplu firul acesta este foarte subtirel. Colierul este facut din doua parti rasucite si este foarte molicel. Poate fi purtat si ca bratara, de ce nu.


Pe de alta parte, colierul de mai jos este realizat din acelasi fir bleumarin, in combinatie un unul alb. Si colierul este simplu - ca un cer plin de ninsoare... :)).


Ideea de mai jos mi-a venit gandindu-ma la o banderola realizata cu snur tricotat (realizat la masina de tricotat) in trei culori, impletit. L-am primit cand eram (cred) prin liceu... sau abia intrasem la facultate.  Asa ca abia am asteptat sa incerc combinatia. Am folosit fir acril si mi se pare ca cel pe rosu era putin mai gros si mi-a dat ceva de furca sa le potrivesc :D. Dar a iesit tare dragut.


La bratara am incercat sa lucrez cu bumbac. A mers cel mai greu (aluneca firul cand lucrezi cu morisca tricotin) dar efectul este unul interesant:


Si acestea fiind spuse... voi inchide in sfarsit si acest sertar si il voi muta alaturi de cel de anul trecut, in "dulapul" cu povesti.
Pe curand!

4 comments :

DIMI spunea... [Raspunde]

Hello dear Rux!
Such beautiful gifts you received from your friends!
Gorgeous handmade creations!
My granddaughter likes me to make her ,animals from origami!
It’s to hard to do it but she’s so pleased when I finish them!
Thank you for sharing your beautiful memories from 2013!
Have a happy new week! Hugs!
Dimi...

copilarim spunea... [Raspunde]

Dear @DIMI thak you so much for the kind words :). Those were actually gifts I have offered back in 2013 :). But I haven't managed to talk about them yet :).
I love origami. Some of the models are very difficult (the daffodils is one of them, which is one of my favorites). The Crane and the envelope are more easy and relaxing (once you learn the steps :P).
I wish you a wonderful week <3!
Hugs
r

ghemulet spunea... [Raspunde]

ma bucur mult sa revad lucruri atat de frumoase si cred ca este bune sa iti faci timp mai mult pentru tine...pentru ai tai..pentru craft..asa ca nu este musai sa publici un articol pe zi..cred ca iti ia si foarte muuult timp..La multi ani draga mea si iarta.ma ca am fost absenta anul asta in vizite si urari...Imi doresc si sper la mai mult in 2019..sper sa reusesc.te imvratisez!

copilarim spunea... [Raspunde]

@ghemulet :* draga mea, nici eu nu am reusit in anul trecut sa duc la bun sfarsit cateva proiecte pe care le aveam in plan pentru cei drag ai mei (prieteni si familie :P).
Tocmai pentru ca nu imi ajunge timpul.

Iti doresc ca anul acesta sa fiti sanatosi (in primul rand, stim noi ce pretioasa e sanatate :P) si apoi sa reusim sa ne mai si vedem macar virtual :). Stii cat de mult imi plac articolele tale atat de pozitive si calde :).
pup!!!

Trimiteți un comentariu