joi, 3 ianuarie 2019

Superblog 2018 - postfata -


Buna !
Iata ca a venit momentul sa trag linie si sa va povestesc doar in cateva cuvinte despre lunga (si epuizanta) dar interesanta editie din toamna anului trecut a SuperBlogului. Pentru ca nu am putut participa la Gala care a avut loc in Poiana Brasov ( 😔  - pana acum nu am reusit sa ajung la nicio gala), am primit prin posta diploma (multumesc Claudiei si lui Albert, organizatorii concursului) si cateva atentii - a se vedea poza de grup de mai sus.


Cei de la Farmec au fost, ca de obicei, foarte draguti si au trimis finalistilor un dar. Pe care eu il ofer mai departe surioarei mele  (ca de fiecare data 😊 ). 
Desi am avut note bune (99, 98.. sau 97), am ratat absolut toate premiile la mustata, cum s-ar spune. Cu toate acestea, am avut surpriza, alaturi de alti cativa participanti, sa primesc totusi un cadou surpriza, o mentiune constand intr-un voucher, de la Extrem Travel (X. Ascensiunea. Mihai și excursiile extreme.). Si... l-am oferit parintilor la aniversarea de acum cateva zile ( in cazul in care iar imi fac figura si nu se hotarasc pana se apropie voucherul la 5 zile sa expire - adica pana pe 10 ianuarie, il voi oferi in dar altcuiva, care iubeste excursiile si poate calatori - va anunt!!).


Multumesc pentru surprize! 😊
Am inteles ca vom mai primi (finalistii) inca un cadou in decursul lunii ianuarie, de la Sano, asa ca il voi adauga in acest articol, atunci cand voi intra in posesia lui. 
[si am  sa va anunt la momentul respectiv 😉 ca sa revedeti articolul si sa il descoperiti ]

Iata si ... premiul meu:


Am scris 26 (douazeci si sase) de capitole dintr-o poveste ai carei eroi principali au fost Mihai si Clara. Daca ati urmarit acest "maraton de scriere creativa", atunci probabil ca stiti ca am sarit din pielea unui personaj in celelalat - azi eram Clara, maine Mihai.. si tot asa.
Am reusit sa scriu fara penalizari si, desi as fi putut depune cele 3 contestatii ( eu ma straduiesc cand scriu sa ating macar 90 de puncte din barem, pentru ca 10 sa zicem, intra la subiectivitate), m-am abtinut sa o fac. Cele mai mici note au fost 2 x 85 si un 89. Cele mai mari 2 x 97, 98 si 99. 
[ M-am uitat ei eu pe articolul unde gasiti toate capitole, ca doar nu le stiu pe dinafara... hahaha ]


click pentru foto marita
La final, m-am situat pe pozitia 17 (cea mai ridicata de cand particip si pana acum, de la toate editiile de toamna sau vara) cu un total de 2445 puncte.

La acest moment mi-e foarte greu sa ma mai vad inhamata la un maraton de toamna. Pe de o parte este tentant pentru ca imi plac provocarile creative. Pe de alta parte, desi am aflat multe lucruri interesante si utile, mai sunt si alte chestiuni care nu prea imi plac, una fiind cerinta pentru advertorial. Mi se pare normal ca atunci cand ceri advertorial si ai pretentii, nu gluma, sa oferi un premiu macar simbolic,la absolut toti cei care scrie si respecta cerintele impuse. Daca e vorba de scriere creativa e altceva, dar cand vrei advertorial, vorbim deja despre altceva.
Am incercat, ca de fiecare data, sa ma tin cat mai departe de reclama. Despre unele lucruri am scris insa cu mult entuziasm (pentru ca pur si simplu mi s-au parut cu adevarat interesante si utile - cel putin la XV. 5 motive pentru care Rux ar alege Turul Aniversar Între Dinastii - Japonia 2019 am facut si un filmulet 😋 ). 

Am incercat sa ma detasez de aspectele mai putin placute si sa ma concentrez  pe poveste. Sper ca v-a placut si voua! Uneori am acea senzatie pe care am avut-o si cand am scris despre Sebi, anul trecut in primavara: ca am creat  un fel de punte cu o lume paralela, o lume in care Mihai si Clara imi apar uneori in ganduri ca niste prieteni dragi, exact asa cum mi i-am imaginat in timp ce scriam. Atunci, orice dezamagire, oboseala extrema acumulata si uzura (lol) par sa dispara. Mi-este draga povestea creata, lumea aceea in care personajele au dat glas si anumitor teme importante din lumea in care traim (si cu care, unii dintre noi, ne confruntam zi de zi), aducand si informatii ce pot fi utile si interesante, ca un fel de bonus, de ce nu... [ chiar zilele trecute povesteam despre acoperisuri cu Tati si mi-am dat seama ca am mai invatat cate ceva si in editia aceasta ].

click pentru a vedea clasamentul
pe site-ul oficial al concursului
Probabil ca ma voi inscrie si in primavara. Ca sa fiu sincera, as vrea sa castig concursul 😂😂. In ultimele editii au castigat 2 berbeci... asa ca ma gandesc ca un trofeu ar arata dragut, printre papusile de colectie, carti si muzica de suflet (intr-o biblioteca nou-nouta... instalata in sufragerie - hahahahahahahahah - glumesc dragilor, cica face bine la ten).
Vom vedea daca imi refac resursele creative pana atunci si ce va mai fi....
Pe curand!

🏆

Actualizare 11 februarie 2019:
Am vreo 3 noutati (ca sa spun asa) referitoare la acest subiect. Si le voi enumera mai jos, in ordinea in care au aparut:
🔏 01. Am dat mai departe voucher-ul de calatorii unor adevarati iubitori de aventura pe care i-am descoperit pe youtube, vizionand un filmulet despre vizita lor in Coreea de Nord. Sper sa il poate folosi si sa se bucure de amintiri frumoase pe care sa le vada cat mai multa lume pe youtube.
🔏 02. In timp ce meditam la cum a trecut jumatate de ianuarie cu sah de la nu stiu ce virus imprevizibil, am primit vestea minunata ca martie voi fi ocupata (la propriu si figurat) de doi magnifici mici (si neobositi 😳) asa ca bye bye participare pe anul acesta! Va sustin insa de pe margini daca va inscrieti (doar sa imi dati de veste 😊).
🔏 03.  Sa tot fie 5 zile [ nici cu prima parte din februarie nu stau prea bine la capitolul amintiri - citit carti, tuns Kouki pe etape si alte cateva chestiuni maruntele ] de cand a sunat telefonul. In prima faza credeam ca sunt cei de la Telekom (care continua sa ma sune pe mobil) - ma sunasera si cand tuseam de mama focului si tot insistau.
Dar nu... era un curier care mi-a adus o cutie cu produse de la Sano. Desi nu am scris despre ei in cadrul competitiei, au fost foarte draguti si au trimis premii la toti finalistii. Si iata ce continea pachetul (cum eu inca ma refac si nu stiam daca sunt parfumate produsele, am rugat pe Mami sa ma ajute cu poza):
🎁 suport textil
🎁 sacosa material textil
🎁 gel de spalat pe maini cu afine
🎁 sapun lichid pentru vase cu lavanda
🎁 solutie anticalcar
🎁 bureti
🎁 mostre pentru solutii bebelusesti :)



Multumesc mult:)! A fost o surpriza placuta si utila!


6 comments :

Alex spunea... [Raspunde]

Felicitări pentru diplomă și mai ales pentru participare la o asemenea competiție. Nu oricine se încumetă la o asemenea provocare. Mult succes în continuare. Eu cred că merită să mai încerci. Ai acumulat deja și experiență și apoi... tu ai mult talent și sigur vei câștiga și un premiu până la urmă.
Numai bine și un An Nou plin de realizări și împliniri, dragă Rux! :-)

CARMEN spunea... [Raspunde]

Felicitari, draga Rux! Ma bucur enorm ca munca depusa ti-a fost apreciata si talentul recunoscut. Tu meriti in mod special laudele, pentru ca ai reusit ceva inedit: un mini-roman, creat pe marginea temelor impuse. Ai introdus reclamele si linkurile cat se poate de subtil, asa incat placerea lecturii sa nu fie perturbata precum reclamele tv in timpul unui film palpitant.
Parerea mea este ca pentru a putea face reclama unui produs, initiatorii acestui concurs ar trebui sa ii invite pe toti cei care s-au inscris la concurs, la un seminar de cateva zile, unde sa le fie prezentate produsele pentru care accepta sa scrie. Cum sa faci reclama unui produs de care nu esti sigur ca este bun, sau mai rau, pe care nu-l cunosti?! Mie mi se pare total aiurea, de aceea nu m-am inscris niciodata la acest concurs.
Pe tine te apreciez pentru curaj, pentru abnegatie, pentru originalitate si nu in ultim ran pentru fantezia de care ai dat dovada. Superbe toate articolele inscrise la acest concurs. FELICITARI inca o data, draga mea! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Alex :*
Multumesc mult. Pentru mine a fost o mare provocare. Mare. Sa ies din zona de confort si sa scriu in stilul meu, respectand cerintele si in acelasi timp avand grija sa nu imi incal principiile.
Au fost editii in care am castigat premii la probe (culmea, chiar in prima editie cand m-am clasat pe locul 53 la egalitate cu 52). Mi-ar placea sa castig trofeul pentru ca am ajuns intr-un punct in care as vreasa trag linie si cred ca ar fi frumos.
Multumesc mult pentru urari!
Sa ne fie 2019 cu multa sanatate si bucurii <3!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN multumesc mult :*!
Si mie imi place sa cred ca munca depusa a fost apreciata si de juriile implicate.

Cel mai mult ma bucura faptul ca aceste povesti au fost indragite de voi. Mi-am dorit sa creez o lume inspirata mai mult sau mai putin din realitate(a mea) si sa o insufletesc. Si, pe langa informatii ce pot fi utile, de ce nu, sa imi spun si pasul :P.

Uite, partea cea mai grea, pentru mine, este exac cea despre care ai amintit. Din fericire pana acum, nu a fost un subiect despre care chiar sa nu pot vorbi in cunostinta de cauza, sau pentru ca mi-a incalcat principiile. Iar cand am avut ceva de spus am... spus :))). Poate ca unii mi-au scazut puncte, poate altii nu.

Ultimele doua editii mi-au placut cel mai mult. Pentru ca am creat povesti cu legatura intre capitole (ceea ce este destul de dificil, intre noi fie vorba - mananca foarte multa energie). Imi amintesc de aventurile lui Sebi si chiar am filmul unor capitole in minte. Au fost idei super faine pe carea trebuit sa le "condensez" dar nu iti poti imagina cat de amuzante erau unele capitole :))).

Cred ca daca se rezuma la scrieri creative si cu scop informativ e totul ok. Oricum, despre lucrurile care imi plac voi scrie cu entuziasm sporit [ inca visez la excursia in Japonia ... cea cu schimbarea dinastiilor... Pffff ].


Asa cum spuneam mai sus, pentru mine a fost exact o iesire din zona de confort. Este foarte greu sa scrii la comanda.... :))))). Si stii ce e si mai greu? Sa nu respecti "retele de succes". Pentru ca, mi-ar fi foarte usor sa castig daca le-as respecta. Si as putea probabil sa o fac. Insa nu asta a fost scopul meu. Nu imi plac deloc aceste retete. De aceea am si renuntat la facultatea de PR si Publicitate. ;)

Pupici cu drag!!

ps: chiar mi s-ar parea interesant sa vad cum ai aborda temele!! Cred ca, fara a-ti trada principiile, ai reusi sa faci articole super interesante - pentru ca ai acest dar formidabil de a pune in valoare informatiile (eu dimpotriva ma pierd in detalii cand vine vorba de asa ceva .. hahahahah). In plus e vorba de scriere creativa nu de advertoriale. Deci ideea este ca, daca nu stii anumite produse, sa fie introduse in poveste doar ca elemente de decor si informatii (se intampla tot timpul in carti). Iar la final se mentioneaza ca participa la concurs...
:D

Mirela spunea... [Raspunde]

Felicitări, dragă Rux Copilărim!
Ai primit daruri și o diplomă meritată!
An nou fericit, la mulți ani și multe bucurii în 2019, cu mare drag!
Îmbrățișări! :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mirela multumesc mult!! :) La multi ani - 2019 sa fie cu bine!
Pupici cu drag!

Trimiteți un comentariu