marți, 16 iulie 2019

Maui si Charlie (sau Hawaii si Midge)


Buna!
Va promiteam duminica (Poezie pentru Maui) ca va voi arata poze cu cele doua surioare din poezie. Nu doar atat, dar va spun (pe scurt ) si povestea lor. Iar la final... va povestesc care este ultima proba si care este cea extra.
Cele doua papusi sunt facute in Indonesia (daca nu ma inseala memoria si e posibil, nu mai verific) in 2018. Nu mi-am luat nicio papusa Barbie actuala (niciodata, lol). Mi-am cumparat papusi prin 2010 (cand incercam sa ii fac lui Ralu colectie) si sunt din perioada 80-90. Tot atunci am primit cadou doua din 2010 (de la Mami si Ralu). Si tot de atunci nu mi-am mai luat nicio Barbie. Daca vreti sa le vedeti - cateva sunt pe blog pe pagina Papusi de Colectie la Barbie.
Buuuun. Si in toamna trecuta, cum se pregatea si Mos Nicolae sa ne aduca ceva in ghetute, le--am zarit pe cele doua, intr-un magazin online.


Cea din stanga - careia i-am tot zis Hawaii (lol ) pentru ca mi se pare ca seamana cu o insulara - este exact stilul meu. Cea din dreapta, roscatica si cu ten deschis - mi s-a parut perfecta pentru Micaela. (Stiam ca ii place Midge :P).
Si uite asa, cu ajutorul lui mos Nicolae, am inceput noi doua sa ne punem bazele unei colectii micute de papusele Barbie.


Am facut fotografii atunci si vi le arat acum si voua. Ca sa vedeti cum sunt cutiile, modul de prezentare si papusile. La o prima vedere sunt doar doua papusi de serie playline (joaca), dar daca ne uitam mai aproape, au mare potential. 
Nu cred ca m-am inselat cand le-am luat - au un chip expresiv si chiar mi-a placut sa imi transform papusica intr-o Maui hippiota (si apropo, in Hawaii a existat un curent "flower child").


Cam atat... ma asteapta o sesiune de framantat (sper sa functionez ok si sa nu fortez mana) asa ca ma grabesc (si va scutesc de mai multe detalii - desi daca vreti sa aflati ceva anume, ask me!). Va mai spun doar ce nu imi place foarte mult. La acest corp nu se misca sus-jos capul... sunt cam tepene... in fine.


Proba cu numarul opt este.... foarte frumoasa si destul de grea. A trebuit sa ne alegem o fotografie pe care sa o reproducem. Eu am ales Pretty Woman. 😍 Chiar m-am bucurat ca nu a revendicat-o nimeni, pentru ca am ajuns destul de tarziu (eram la "joaca"). Iar proba de  "recuperare" - pentru cei care vor sa faca punctajul mai mare si sa poata participa la tragerea de sorti, este Glam Stripper. Eh... Sa vedem acum si cum le dovedesc.

Ja ne! Pe curand!


ps: Diana, am programat aseara articolul :* ;). Ma bucur ca a mers si la tine :D.

13 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Un pic altfel fizionomiile. Si mult mai zambitoare, ceea ce e bine!
Cand le vad la tine in poze mi se par simpatice, cand le vad pe canapea langa nepotica si le iau in mana imi creeaza o senzatie ciudata. Si asta, vorba ta, pentru ca sunt cam 'intepate'. dar ei ii plac,asa ca e perfect. Sunt curioasa dupa ce o depasi etapa ce va face cu ele. Oare cum o fi un handmade cu papusi si care sa nu ocupe mult loc. Any ideas? :D

Suzana spunea... [Raspunde]

Cred ca am apasat prea repede. Am vrut sa mai adaug inspiratie la probele ultime! Pupici si have fun! <3

Unknown spunea... [Raspunde]

Frumoase foc,deși fiecare are alt profil.
Eu inclin spre Mai, altfel sunt frumoase ambele.
Bafta la etapa următoare, ținem pumnii. Pupiciiii

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Aiiiii da faine-s mă !!!!!

Nu știu coincidență sau nu, dar am în vizită pe sora mea Lucia venită din italia cu fetița.. Aseară se plimba nepotica cu o barbie sub braț prin curte si o intreb ca de unde are și mamasa a zis că ia luat-o dintr-o benzinărie că nu sa mai scapat de ea..
Dar ce vreau să zic ? Papusica ei seamănă leit cu cea din dreapta a ta..Foarte Frumoase !

O ziii bună la Toți vă Doresc !!!

Ella spunea... [Raspunde]

Dragostea ta pentru papusi este chiar ... infinita! :))

Sa ai o zi norocoasa si cu spor!
Pupici!

PS> cum e cu mana? Oare de ce la mine nu merg postarile programate? Este vre-un secret? :))

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt, intr-adevar, foarte expresive. :) Ce daca nu-si flexeaza gatul?! Sunt mandre! :))
Cand eram copil am avut doar doua papusi "stil Barbie" (sora mea avea o multime, de toate dimensiunile si modelele) - si le-am facut atat de multe haineeee... A fost inceputul meu in croitorie. :) Nu prea mi-a placut sa ma joc cu papusile, dar mi-a placut sa le cos haine. :)

Succes iti doresc, si inspiratie! :) Inca imi storc neuronul pentru ceva idei la probele Provocarilor verzi. :)
Pupici cu drag! <3

P.S. La tine pare sa functioneze programarea, de regula, la mine n-a functionat mult timp (din cauza de blog, mai mult ca sigur). :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana Da, mi-a placut ca au potential. Daca ai vazut-o pe Maui, hippie... nu stiu, mie imi pare ca prinde "viata". Si i-am mai facut odata o poza in kimono... e suprinzator de expresiva.
Eu nu prea m-am jucat cu papusile. Cand eram mica aveam una singura romaneasca mai micuta de statura (as vrea sa o mai am si azi dar nah... nu depinde de mine, au avut altii grija).
M-a pasionat insa din totdeauna sa le studiez, sa le observ, sa vad dincolo de ce se vede si sa creez ceva care sa le faca sa para umane :))).

Papusile Barbie sunt foarte diferite in ultima perioada. Eu mi-am cumparat doua: pe Maui si o Fashionista (o sa va arat si colectia mea de fashioniste). Am "comandat" la mami vreo 4 si am intrebat de a 5-a. :)) Si mi le-a luat. Plus ca mi-a mai facut ea de la ea putere cadou cateva. Sunt foarte foarte interesante de .... studiat. Serios. Seara daca vreau sa ma relaxez stau si ma uit la o papusa si o studiez.. pur si simplu.

Un handmade... Adica sa le faci un fel de loc de depozitare? Sau...? Mie imi place mult sa creez personaje - sa le transform. De-aia m-am si bucurat asa mult de concursul asta.
Sau te gandesti cum s-ar putea transforma papusile si in ce.

Multumesc mult - sper sa reusesc. Sunt doua probe grele dar cu teme frumoase si mi-as dori sa le pot bifa cu brio.

Pupici cu drag <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Unknown multumesc mult <3!
Da, sunt diferite si cred ca asta e punctul forte al mulajelor noi. Unele sunt foarte reusite si este chiar interesant sa le compari.
Eu am primit in dar o papusa care are fix mulajul lui Maui. Stateam si ma uitam la ea si ma intrebam de cine imi aminteste :))). Culmea e ca ma gandeam ca e vorba despre o persoana. Se intampla dupa ce o transformasem in hippiota :)).

Multumesc mult sa fie!!:*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof eu nu am inca nicio roscatica (am zis ca o sa mi-o iau si eu pe Midge sau una in acel gen candva... vom vedea. Imi place mulajul.

Probabil sunt surioare. Stiu ca mai era una cu o rochita cu rosu (si ceva flori albe). Avea si pistrui. Si ochelari de soare (lo).. Am vrut-o si eu si in schimb am primit doua din acea serie de la mama. Eh calul de dar ... vorba aceea.

Multumim mult :)) La fel!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ella :)))
Mana e bine... de dimineata se mai dusese din roseata dar am avut grija azi de ea (luat mici in brate, spalat, lovit din greseala.. :) ) asa ca roseata persista, sa vedem maine.

Nu stiu de ce nu merg :O. Eu la capitolul asta nu am avut probleme dar au fost perioade cand nu primeam ce se publica pe mail, orice faceam.

Ma linistesc mai degraba. Imi place sa stau si sa le privesc, observ... cand sunt obosita ma relaxeaza mai mult decat orice. :))) Sa stii ca eu nu am avut papusi de gen. Am avut o Geta sau cum se chema cand eram mica (as mai avea-o si azi daca as fi stiut ca ne mutam ca imi faceam bagajul cum trebuie:P). Am primit una gen barbie pe la 17 ani de la Ralu (luase doua a ei cu oar verde parca a mea roz. I-am facut o rochita ca a Julietei din filmul cu Claire Danes). Dar mi-a luat-o ea si trebuie sa o caut sa vad pe unde e:P. Si apoi primele Barbie mi leam luat prin 2010, cand i-am cumparat ei si am ramas pur si simplu uimita de cat de frumoase erau. Am sa vi le arat si voua.

:)
Dar imi plac. Pot sa vorbesc mult pe subiect si m-au salvat in ultimul timp pentru ca altfel nu as fi avut poze pt blog :)))))).

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana :))))) Sunt greu de fotografiat ca sa nu para niste papusi stand in pozitii nefiresti. Nu vrei sa stii prin ce aventuri am trecut sa fac unele poze :))). Ah si la proba cu hippie am avut un soc cand ii crosetasem o chestie din aia de par cum se purta pe vremea aia... si ziceai ca are o caciula in par. Desi asa pe viu nu se vedea rau. dar in pozeeeeee. Bleah. ;)))))

Noi am avut cate una din aceea cu picioare fixe.. ah ce mi-as dori sa le mai am. Una era blonda (a mea si avea gatul plesnit... nu stiu de ce) a doua era bruneta si tunsa (Ra a experimentat cu papusile.. mda). Cand eram la sc am luat un sac de "petice" de la croitorie (Ahhhhh cum erau de faine - le luasem pentru lucru manual: tablouri cu materiale :P) si le imparteam. Aveam un material vedeta pe care il luam cu randul... la ala se tinea cont mereu cine l-a avut ultima data.
Facea tot felul de tinute dar fara sa le coasem. Ce amuzant era <3!!!
Singura joaca in afara de cea cu hainele a fost de-a scoala. Dar deobicei acolo erau alt gen de jucarii. Am si acum un catalog cred :)))).

Multumesc tare mult, sa fie! Si eu ma tot gandesc cum sa o scot la capat.
Sunt sigura ca tu vei veni cu ceva super interesant si fain ;))).

Pupici cu drag si de la noi!!

ps: dar acum merge nu? Poate era ceva la setari? hmmm. sau un bugg...

Iti multumesc tare mult

Suzana spunea... [Raspunde]

Cred ca amandoua: si loc de depozitare si transformare. Eu am avut doua papusi, din care una de la bunica. Si trebuie sa o repar si nu stiu unde! :D In rest cateva animalute de plus. Ursul si o girafa am inteles ca erau preferatele...
Inca o data iti spun mult succes! Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana
de reparat depinde ce presupune. Stiu ca existau niste spitale de jucarii (dar nu stiu in ce masura la noi). Daca as vedea-o poate ca mi-ar veni idei cine stie. Exista acum de cumparat ochi ... unele papusi aveau incheieturile pe elastic... altele erau cu sarma...
:)
Eu am plusurile in niste cutii mari cu capac - cutii colorate. As vrea insa sa imi fac sub grinda un fel de display - le-am mai avut si inainte... dar cumva sa nu se prafuiasca- meditez.:)))
Oricum le aranjam prin rotatie. Lunar, sau in functie de anotimp. Daca nu sunt grele se pot crea cateva module gen fagure din carton si puse in ele agatate undeva (eventual se pot face si gemulete din pexiglas - daca e prea greu atunci cu placaj sau cu perete fals de carton).
:*
Imi plac mult genul acesta de proiecte !

Multumesc mult - chiar am nevoie.. e timpul extrem de scurt, cineva a facut deja la proba de recuperare exact decorul pe care il voiam eu.. asa ca sunt asa un pic in aer. Sper ca macar sa nu faca altcineva "rezerva" pana reusesc sa ma mobilizez.
Pup!!

Trimiteți un comentariu