vineri, 5 iulie 2019

Nelly Furtado - Maneater


Ce mai faceti voi? Eu am aventuri multicolore :))). Ieri nu am mai apucat sa intru sa va salut (noroc ca programasem articolul de miercuri seara... sau poate era deja joi). Si azi sunt tot pe fuga - trebuie sa merg sa imi fac o paine (am avut un incident cu un unt care efectiv m-a tinut treaza toata noaptea. Nu stiu unde se mai gaseste unt-unt si sincera sa fiu m-am saturat pana peste cap de mancarea care nu mai este mancare. Nu stiu de unde atata inconstienta pentru un banut. Nu stiu... Mai bine nu faci unt daca nu ai materie prima de calitate decat sa iasa asa porcarii. Pline de lapte praf si ce se mai baga :(.
Si mergi la piata: rosii romanesti. O... era sa zic ce! Ca sunt toata ziua (si noaptea) din import, amestecate cu cate un tugui ici colo. Si mai tot ce gasesti e ca la loterie. Cartofii sunt toxici de cate porcarii au pus in ei... pana si dovleceii si fasolea sunt "aranjate".
Azi nu am mancat nimic pana la ora asta. Merg sa beau un ceai si sa imi fac iar paine .... Ca cea de ieri, de la unt, nu am mai putut sa o mananc. Si ce noapte am avut. Noroc ca am putut lucra ca altfel ma urcam pe pereti la propriu de rau. Am cam terminat lucrul la "codita" - cum ii zice Micul N, admirativ.
Ca idee... eu nu am avut alergii la mancare si singura problema era albusul fiert de la care am facut, cand eram mica, o indigestie si nu il mai suportam fiert (in alte combinatii nu aveam probleme). Nu sunt eu de vina pentru treaba asta... ci societatea care a distrus tot. Intri in magazin si vezi de toate. Dar eu intru si ies cu sacosa goala si mirosind toata a ..... detergent/ pufaoitoare si alte porcarii. Poate sa imi iau, totusi, o sticla de apa minerala. 
Ce sa spun!? Nu, nu imi e pofta de nimic pentru ca am mancat lucruri bune si sanatoase si pot face diferenta cu ce e acum. Imi amintesc gustul, cum ma simteam dupa ce mancam.. si pentru o secunda de asa zisa placere sa ma tavalesc apoi de durere de cap sau stomac... thanks but no thanks.



Desigur, eu tot sper sa reusesc sa recuperez teren si sa pot manca din nou fructe de sezon, netratate si legume... ca pe vremuri. Mai sper sa am si un loc de trai frumos si linstit cu aer curat.... si cu o gradinita mica.
Nu imi doresc nici masini de fite, nu imi doresc nici haine de firma (am haine sa imi pun si in cap - pentru ca eu mi-am cumparat chestii care nu se demodeaza si sunt de calitate)... Singurele mele vicii sunt cartile si papusile in principiu si pot sa le stapanesc bine merci.
Am si multa vointa - altfel nu as mai fi acum aici sa va scriu. Singura mea problema e ca ma consum pentru nedreptate. Oh si din asta avem din plin. Nu suport sa vad ca oamenii sunt manipulati in asa hal incat sa nu mai faca distinctia intre lucruri evidente... cum sa zic, elementare. Cum sa spui ca niste chestii chimice si daunatoare sunt singura ta placere? Si faptul ca te trezesti dimineata ce e? Ca vezi soarele, auzi vantul, ai prieteni.. ca traiesti? NOOOO WAY! Nu se poate ca trend-urile sa distruga viata. Nu se poate sa ne transformam in papagali care sa adopte anumite stiluri doar pentru ca sa ce? Sa fie cool? Pe bune? Sa fii cool inseamna sa fii OM.

Apropo, voi va dati seama ca acum 30 de ani daca purtai ochelari din aia mari radeau toti de tine (aragaz cu patru ochi) si acum fitosii se inghesuie sa poarte asa ceva... si la fel si la haine? Pai si-o merita. Hahahaaaa! Vorba aia... copiii celor care radeau poarta chestiile astea si se mai dau si mari . Pesemne un fost sau o fosta care pe vremuri era "de tot rasul" a ajuns intr-o pozitie de unde se dicteaza trend-ul.


Versuri: (via)
[Verse 1]
Everybody look at me, me
I walk in the door you start screaming
Come on everybody what you here for?
Move your body around like a nympho
Everybody get your necks to crack around
All you crazy people come on jump around
I want to see you all on your knees, knees
You either want to be with me, or be me!

[Chorus:]
Maneater, make you work hard
Make you spend hard
Make you want all, of her love
She's a maneater
make you buy cars
make you cut cards
make you fall, real hard in love
She's a Maneater, make you work hard
Make you spend hard
Make you want all, of her love
She's a maneater
make you buy cars
make you cut cards
Wish you never ever met her at all!

[Verse 2]
And when she walks she walks with passion
when she talks, she talks like she can handle it
when she asks for something boy she means it
even if you never ever seen it
everybody get your necks to crack around
all you crazy people come on jump around
you doing anything to keep her by your side
because, she said she love you, love you long time!

[Chorus]

[Chants]

[Chorus]

Never ever met her at all!
you wish you never ever met her at all!
you wish you never ever met her at all!
you wish you never ever met her at all!
you wish you never ever met her at all! 
Nu mai stiu in ce an dansam la greu pe piesa asta. Ma si imbracam asa, nu ca era moda - asa imi placea mie! Apropo... mie mi-au placut mereu blugii si fiind miniona ii purtam intorsi... si imi amintesc ca pana sa aduca Akcent  blugii la moda auzeam pe strada comentarii cand treceam. Ca sunt intr-un fel sau altul  - de la domnisoare pe caramizi si cu pantaloni plasticosi (se reunesc Andre apropo) care chicoteau in pumni. Dupa ce au aparut Akcent... chicoteau altii si spuneau ca vezi-doamne, ii copiez 😮 . Common' .. da sigur.

Intr-o parte din articol am vorbit serios, in alta am fost revoltata si in una am glumit. Ca sa fie din toate cate putin - uneori e nevoie sa ne si descarcam un pic.... iar azi am dezlegare de la Dodo cel plecat de 106 saptamani... la Doamne Doamne (cum zice micul N de la el putere... 😪).

PS: In poza de sus e Ember si bicicleta lui Anlily - ca tot visez la vremuri pasnice si iubitoare. Si selectarea gunoaielor... va rooooog astept din 2012 containerele alea  si anul asta cand mai exact se desfiinteaza ghenele tubulatura de bloc??? Va rooog.
Ah si Kouki s-a simtit rau.... ca deh... se da cu tot felul de  chimicale.. ce stiu eu ce a mai mirosit. Pana la urma a fost afara, a baut si apa, a si mancat...


🌈💙💗💚💛💜🌈



💕 Daca e vineri, celebram prietenia cu provocarea muzicala, alaturi de Carmen. 💕

Ja ne!  Pe curand!

9 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Nu-mi amintesc melodia - probabil ca am ascultat-o doar intamplator si nu i-am dat importanta pentru ca stilul de muzica nu prea ma atrage. Cantareata arata bine, si-mi plac versurile.

Papusa, insa, arata si mai bine! :) Imi place cum ai aranjat decorul si papusa pentru foto. :)

Moda nu m-a intersat niciodata - de fapt, daca ziceau unii" "se poarta buline" e sigur ca-mi cautam haine cu dungi. :)

Akcent ce blugi au adus la moda? Cei cu mansete intoarse? Blugii au ajuns in Ro pe la inceputul anilor 1980 si de pe atunci au fost la moda (periodic) si cei cu mansete intoarse, si cei tip salvari, si cei evazati, si cei "tigareta" (nu elastici), si "bermudele" - mai putin blugii zdrentuiti. Stiu, pentru ca si mie imi place acest material. :)

Pupici cu drag! <3
(continui in alt comentariu) :)

Diana spunea... [Raspunde]

Ooooo! Adevaruri scrii tu aici, dar desfiintarea toboganelor de gunoi din blocuri (cel putin din unele) e o greseala. Ca exemplu: eu locuiesc intr-un cartier unde cele mai multe (foarte multe) blocuri sunt inalte, Inlocuind toboganele cu acele containere va fi vai si amar de zona! Nu sunt spatii suficiente pentru atatea platforme cimentate unde sa incapa containerele (si trebuie multe, pentru ca blocurile sunt si lungi si inalte) si sa aiba acces masinile de gunoi. Singura solutie: diminiuarea (si mai mult!!) a spatiilor verzi. Si apoi sa te tii muste, cautatori in gunoi, sobolani, mizerie cat cuprinde si putoare in plus. Care e garantia ca va fi curat? Nici una! De duhoare si mizerie sunt satula. Cu toboogan - se poate selecta lejer gunoiul - e curat: pubelele sunt spalate si tinute incuiate, gunoiul se ridica de doua ori pe saptamana; daca ploua, e ger si alte cele nu trebuie sa merg zeci de metri pana la un container etc, s.a.m.d. - mai ales varstnicii nu trebuie sa faca asta. Ca fapt divers: desfiintarea toboganelor din blocuri e solutia gasita de unii oficiali români - care stiu ei firme ce fabrica si pubele si alte cele. ;) Recomandarile si directivele europene in acest sens nu mentioneaza desfiintarea toboganelor. Ca in unele blocuri put tuburile si emana duhori e vina locatarilor care nu vor sau nu au bani sa plateasca eventuale reparatii. Dar de ce sa diminueze confortul celor care au tobogane si le au curate si pot colecta gunoiul selectiv fara a le fi diminuat confortul? De ce sa ajunga sa suporte duhoarea cei de la etajele inferioare? Suedezii de ce au tobogane in unele blocuri si sunt, cica, tara in care se colecteaza selectiv cea mai mare cantitate de gunoi? Si americanii, in zgaraie-norii lor au tobogane pentru gunoi.
Te-ai saturat de mirosuri urate si tu - unde crezi ca vor fi resturile menajere aruncate? In container separat, desigur (in primii ani m-as mira sa fie asa - la noi se incearca de ani buni), dar pana la golire va puti serios. Colectarea selectiva a gunoiului poate fi mai usor controlata in blocurile unde exista tobogane. Zic si eu. :)
(mai e un comentariu, si gata; am imprtit in mai multe, sa nu scriu in comentariul meu mai mult decat tine) :)

Diana spunea... [Raspunde]

E adevarat ca azi sunt multe chimicale in alimente... Doar de pe la tara mai putem face rost de produse "curate", dar nici acolo de la oricine, pentru ca cei care produc pentru vanzare sunt obligati sa respecte niste "norme" - si apoi, trebuie sa stim cum sunt ingrijite vietatile, cu ce sunt hranite, daca sunt sanatoase... :( Daca vrem toate alimentele "curate" trebuie sa avem ferma proprie, gradina de zarzavat proprie, livada proprie s.a.m.d. - ceea ce e foarte greu de obtinut.
Ori ne revoltam toti, si facem "greva": nu mai cumparam produse cu chimcale, ori ne adaptam, ori ne straduim sa obtinem produse curate cum ne-om pricepe. Suna aiurea ideea adaptarii si aceea a "grevei" dar e realitatea cruda pentru cine stie cat timp de acum inainte.
Rosiile romanesti nu sunt numai cele cu tugui, dar am inteles ca nu se mai gasesc seminte pentru soiul acela de tomate rotunde pe care le mancam direct de pe "vrej" cand eram copil.
Din fericire, sistemul meu imunitar e ok si nu am sensibilitati la alimente, chimicale si alte cele - a fost o perioada, pe la mijlocul anilor 1980 - cand ma ardea stomacul de la ceapa si pentru ca-mi place ceapa, m-am "enervat" si am mancat ceapa de-am crezut ca-mi ies organele interne prin stomac (asa de tare ma durea!), dar la un moment dat s-a terminat cu durerea si nici c-am mai avut "arsuri la stomac" de atunci. Nu puteam manca nici sarmale, dar am procedat la fel: am fortat nota, si acum nu mai am probeme. Desigur, nu recomand nimanui sa faca asa ceva!
(inca un comentariu, si te las) :)

Diana spunea... [Raspunde]

Imi pare rau sa aud ca s-a simtit rau Kouki… si ma bucur sa stiu ca acum e bine.
Cand animalutelor nu le e bine mi se zbate inima de teama, pentru ca ele nu ne pot spune de ce nu le e bine, ce le doare… N-o fi de la caldura?! Boby, boxerul pe care l-am avut, avusese probleme de la soare intr-un an - s-a prins medicul veterinar despre ce a fost vorba. Pentru Miki am cumparat un ventilator micut, cu acumulator care se incarca la priza. Il folosesc si pentru mine. :))
Ce chimicale or folosi pe la voi?! Si aici au tot stropit (nu e piciorius de tantar!) :) , dar dintre toti cei care au caini nu am auzit pe cineva ca ar fi patit ceva sufletelul lor blanos (in general, vorbim intre noi cand ne intalnim). Pe de alta parte, imi spunea fata de la magazinul pentru produse dedicate vietatilor necuvantatoare, ca tot mai multi oameni cauta botnite pentru cateii de talie mijlocie si mica, sa nu mai pape de pe jos, sa nu mai linga pe te miri unde…
Te imbratisez cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana - raspuns la primul comentariu:

E un cover piesa :P.
Mie mi-a placut mult la vremea ei de bataiala :))). Si de Nelly - are o piesa pe care mi-o tot amintesc in ultimul timp "All Good Things Come to an End" ....

Ma bucur ca iti place - a fost distractiv sa ma joc putin cu ea ;).

Ohhh si eu ma imbracam in liceu ca prin anii 70 :)))))). Haha!

Nu au inventat Akcent nimic, doar ca atunci cand au aparut am scapat de plasticosenii si haine dubioase - cum sa zic, am scapat de influenta hainelor kitchoase :)))) care ne invadasera pur si simplu.
Blugii cu mansete intoarse da, in special :)).

Si mie mi ese pare blugul confortabil. Desi in ultima perioada (cam din 2000 asa) sunt prosti cu spume :)))).Ma refer la calitate.

:D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana - raspuns la al doilea comentariu:

Ceea ce spui are desigur sens. DAR! La noi sunt 11 scari. E una singura care mai are tubulatura - scara noastra (schimbata de doua ori, reparata in ultimii doi ani de nu stiu cate ori - la noi e iar sparta usa)..
Unii au pastrat jos locul pentru containnere si coboara si arunca gunoiul acolo. Altii au renuntat si l-au inchiriat (intr-unul e sediul pentru lifturi, in altul un beauty saoln - manichiura in special). Cele doua blocuri sunt etalon si cele careau pastrat jos arata impecabil.
Al nostru are tubulatura pe un balconas. De o parte si de alta sunt bucatarii (eu si vecinii de la lift avem onoarea sa ne aflam in imediata vecinatate). Eu am si vedere la tubulatura.
Nu imi amintesc vremuri cand sa nu fi avut tubulatura infundata. Macar o data pe luna.... in ultima peroada si zilnic. Sa stai cu gunoi la nas cateva zile pana se desfunda... e horror. Intr-un timp se urcau si sobolicii ... NU e o solutie. NU se arunca selectiv - nici macar nu sunt in stare sa taie ambalajele daca e sa le arunce si nu le duc jos. Multi arunca la lasarea noptii - sau dupa 12 noaptea... zici ca arunca si caramizi :)) (or fi aruncat nu e de mirare). Odata cand s-a blocat a scos saraca femeie de servici dresuri, umbrela,nisip de la pisica si cate si mai cate.

Imi amintesc cand eram mici si veneam la bunici la Brasov, in Tractorul, cum aveau la ghena un fel de tarc unde se aruncau sticle si cartoane. Aveau si in scara blocului. INAINTE de 89. Ce s-a intamplat cu oamenii de au devenit asa comozi, nepasatori, inconstieti (sa arnci baterii, medicamente, becuri si alte chestii toxice si chimice la gunoi... nu pe bune - nu exista centre speciale, sa facem prsiuni sa se faca, dar problema e ca noi nu mai avem nimic in tara asta... :)))) ).

Daca nu vom face atat cat putem fiecare si vom spune mereu ca altii nu fac nu se va schimba nimic. :( Asta e adevarul. La noi vine masina de gunoi zilnic. Se poate deci sa stranga. Vreau doar sa implementeze selectarea colectiva si acolo e buba - sa vina mai des sa le ridice pentru ca sunt oameni care arunca asa cum trebuie - plastic si hartie ... si sticle sa faca ce spun ca vor cu centrele de colectare mai repede).

Poate ca daca se va scrie cand cumperi cat dai pe amabalaj multi vor lasa ambalajele la magazine (care va trebui sa fie obligate sa recicleze, sau na... vor oferi servicii cu vouchere pentru cei care aduc sticle inapoi si becuri si alte chestii de gen.

Eu tot SPER sa se trezeasca romanul. Sa schimbam IMNUL: Fii treaz Romane!! :))))

si trec la trei :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana la comentariul 3 :P:

Nici eu nu am avut NIMIC. Absolut nimic. Asta cu adaptarea o spuneam si eu bine merci.... Nu la noi e crima ce e la capitolul mancare. Multa, multa inconstienta.

Apropo... ma gandeam azi ca, in loc sa le dea gadgeturi sa stea cu ochii in jocuri ar putea parintii sa ii trimita la tara la ferme de cartofi sa prinda gandaci de colorado. Tot se joaca cu gandaci si alte traznai pe app-uri :))).

Mi-e asa pofta sa mananc un cartof si... :(. In fine...

raspund si la 4 aici:

Nu stiu... poate ia picat rau tot de la unt. Eu am pus unt in painica si a fost tratat cu coaja de micul N. El mai mananca coaja de paine ca e facuta in casa fata chestii nasoale (practic doar untul ar fi din comert). Sau mai este varianta sa fi mirosit pe afara (posibil sa fi dat iar cu ceva otrava pt gandaci sau sobo jos la ghena). Unde sa ii mai pun si bootnita la gaza? Dragul de el :))). E mic...

Pupam si noi cu draaag

ps: daca am scapat greseli imi cer scuze - tastatura mea are prb cu cateva taste (mai ales cratima ) si eu sunt pe fuga - vreau sa imi fac si niste cornuri sa am ce manca maine :P.

Diana spunea... [Raspunde]

Acum imi dau seama cat de dusa de val m-am lasat! :))
Subiectul "curatenie in orase" chiar ma intereseaza.
In textul pe care l-am scris acum cateva zile despre gunoi si desfiintarea toboganelor m-am referit si la blocurile unde sunt jalnice si aproape ca se impune sa fie desfiintate. Stiu cum e cand pute gunoiul la nas! :( La noi nu e chiar asa de aproape - e langa usa de intrare in casa o camaruta lunga in capatul careia se afla toboganul, "mascat" de un zid, si la fiecare etaj este fereastra in aceasta camaruta (la et 1 e usa care da spre curtea interioara unde sunt ferestrele de aerisire a bailor). La parter e camera tehnica unde se aduna gunoaiele si de prin anii 1990 nu mai pute gunoiul adunat in pubele cum putea inainte de 1989 pentru ca oamenii inchid gunoiul menajer in pungi 9si tot de prin anii 1990 nu mai sunt gunoaie aruncate in curtea interioara de la fereastra bailor!). Azi, in blocul nostru cartoanele, sticlele, pet-urile etc, sunt lasate langa tubulatura, de unde le ia femeia de serviciu. Partea proasta este ca masina de gunoi e una singura si muncitorii de la salubritate nu au ce face: arunca totul la gramada, desi oamenii selecteaza, mai mult sau mai putin.

Sunt sigua ca nu-i vei pune bitnita micutului! :) Unii cauta botnita pentru... Shih Tzu! (nu glumesc!) :)

Bine ca si-a revenit! <3 Sa-i dai un pic si din partea mea, te rog. :)
Pupici cu drag! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca administratorul se poate interesa la primarie pentru ca stiu ca intrun timp puteai primi niste oferte pentru contract cu cei care aduna selectiv (colectare pe carton, sticla, pet) - la voi clar oamenii sunt civilizati deci go for it.
Blocul in care stau eu este ultracentral. El este ok. Avem o terasa micuta pe care se afla tubulatura si daca s-ar folosi cum trebuie nu ar fi probleme. DAR! Desi oamenii au "pretentii"... chiar nu stiu, nu pot intelege care sunt cei care fac dezastrul asta.
Cand se arunca seara (ca atunci ies pe intuneric lol) zici ca pica tubulatura cu totul. Arunca tot ce vrei si ce nu vrei (mai ales). Avem si noi spatiu suficient unde sa se stranga sticlele de sticla peturile si cartonul (inclusiv depozitate pe mica terasa unde e tubulatura si pe care o impart trei familii cum ar veni).

Zilele trecute era mazgalit cu marker pe usa liftului si pe oglinda "ghena". Azi de dimineata putea a otrava pentru sobolani (IAR).

:(
In conditiile in care se procedeaza cum ai spus tu, e ok. (Nu e deloc rau sa ai o alternativa mai ales cand e vreme rea..).

Noi nu avem nici geamuri la bai - deci nu vrei sa stii cum pute cand se da cu ceva la subsol... noroc ca acum am pus in baia mare un ventilator centrifugal si e cat de cat ok.

Ii dau multi pupici - am fost azi putin plecata si cand am venit daca nu mi s-a plans... :))
Zicea Ralu - "l-ai prostit si pe asta" (facea exact ca Dodo). Dar pe bune nu i-am facut eu nimic :))). E el iubicios <3.

Trimiteți un comentariu