duminică, 13 octombrie 2019

STD / SP Tema #07 Mobilier: sala de clasa / camera de studiu / atelier de creatie

Buna si bine v-am regasit cu o noua tema din proiectul Salvam Papusi / Save the Dolls ce se desfasoara in aceasta toamna pe Provocari Verzi!

Dupa cum v-am mai povestit, cele 13 teme pe care le-am ales, sunt ordonate in asa fel incat sa creeze o legatura intre ele, formand o poveste. Data trecuta v-am propus sa realizam o uniforma... ei bine, astazi va provocam sa realizam mobilierul. Pentru ce... ei bine, aveti trei variante de unde alege: 
  1. o sala de clasa
  2. o camera de studiu
  3. un atelier de creatie.
Iata si filmuletul pregatit pentru aceasta tema:


Mai jos va voi lasa pe scurt ce aveti de facut, in cazul in care veti dori sa va alaturati acestei provocari, cu mentiunea ca pentru mai multe detalii va trebui sa intrati pe site-ul unde organizam aceste provocari:
Salvam Papusi // Save the Dolls #07 "Mobilier: sala de clasa / camera de studiu / atelier de creatie"  .

Eu voi prezenta doar pe scurt, de fiecare data, si aici tema saptamanii.

Cerinte:
  • Creati folosind refolosind materialele pe care le aveti la dispozitie o uniforma ideala - pentru personajul interpretat de papusa pe care veti alege sa o salvati. Ideea este ca uniforma sa fie una utilizabila, finalizata.
  • Elemente de vestimentatie obligatorii:
    • uniforma - o veti crea in functie de papusa salvata, astfel incat sa i se potriveasca si sa arate cat mai firesc. 
    • daca alegeti sa folositi incaltaminte deja existenta, aveti grija sa se potriveasca (cu siguranta pantofi colorati si cu toc cui nu sunt o alegere fericita).  
    • uniforma, pentru a evita confuziile, este conceputa pentru un elev pornind de la gradinita si pana in clasa aXIIa inclusiv.
    Atentie! Nu va incurajam sa incepeti sa ciopartiti perdele si alte lucruri din casa, ci sa aveti in vedere faptul ca anumite lucruri pe care nu doriti sa le mai folositi pot fi transformate creativ.
    Accesorii:
    • voi sunteti cei care stabiliti ce accesorii sunt necesare si potrivite tinutei pe care o veti crea
  • Elemente de decor obligatorii: nu sunt, dar iata cateva sugestii de care puteti tine cont in cazul in care va inspira.
    • - incercati sa fotografiati papusa intr-o pozitie cat mai fireasca posibil - ideea este ca uniforma purtata si detaliile acesteia sa poata fi observate cat mai clar; 
    • - optional : puteti folosi fie un decor tomnatic, in cazul in care beneficiati de o curte, sau un parc in apropiere, fie ceva neutru (realizat prin plasarea papusii in fata unui perete vopsit in alb sau culori deschise - deobicei cele inchise nu sunt prea indicate), sau a unui tapet cat mai simplu ca model.
Fotografia:
- aranjati papusa incat sa nu para aruncata pur si simplu.
- atentie (aici se va puncta partea estetica)
  1. la pozitia corpului papusii - sa nu aiba membrele strambe, sau in pozitii nefiresti
  2. la unghiul din care este realizata fotografia - sa nu para disproportionata. 
  3. la decorul ales - in cazul in care alegeti sa o fotografiati in parc (de exemplu), tineti cont de proportii - daca apare un leagan, banca, spatiu de joaca etc, papusa trebuie sa fie la distanta de ele pentru a nu arata nepotrivit.

Inscriere:
Trimiteti fotografia cu creatia voastra pe adresa de mail provocariverzi[@]gmail[.]com pana sambata, 19 octombrie, ora 23:50 (Romania). Toate creatiile vor fi apoi publicate intr-o galerie atat pe site-ul Provocari Verzi, cat si intr-un folder dedicat, in Grupul Provocari Verzi

Va reamintim ca aveti posiblitatea de a recupera doar doua teme  fara a pierde punctul de timp, asa ca, pe cat posibil, incercati sa va incadrati in perioada de timp indicata.
Ja ne! Pe curand!

0 comments :

Trimiteți un comentariu