miercuri, 14 octombrie 2020

Căsuța noastră. Amintiri din... ”șantier”.

Jurnalul Familiei Sâbî

Miercuri, 14 octombrie 2020

Dana

Bună! Nu știu dacă voi mi-ați simțit lipsa, dar eu abia așteptam un motiv serios, ca să pot scrie în jurnalul online al familiei, înainte să fie rândul meu. Și motivul nu s-a lăsat mult așteptat. Cum Tati este implicat într-un proiect de maximă importanță (îi face o căsuță pentru păpuși Mariei, shhhh!!), m-am oferit voluntară să scriu în locul lui. 

Zis și făcut! Nu aveam vreun plan bine stabilit dinainte - pur și simplu voiam să mă așez în fața laptopului și să aștern cuvinte... gânduri, în jurnal. Ce urma să iasă... nici eu nu știu.  Însă acum, privind cum se derulează lucrările pe micul ”șantier” improvizat în mansardă, am și un subiect grozav: vă voi povesti câte ceva despre cum ne-am mutat noi (în sfârșit!!) din apartamentul de bloc, la casă.

Deși nu ne-am mutat de mult timp la casă, atunci când povestesc despre viață noastră la bloc, am senzația că totul s-a petrecut foarte demult, în alte timpuri. Parcă am fi și alte personaje. Sunt, de fapt suntem extrem de fericiți acum. Și când te gândești că a fost cât pe ce ca aceasta mutare să nu fie posibilă.

Tocmai de aceea, pe lângă cele câteva amintiri legate de renovarea casei de care depindea, evident, mutarea noastră, am să notez și câteva informații utile, de pe urma cărora sper sa puteți beneficia și voi.

Dar să încep cu... începutul. Nu știu cum a fost anul acesta pentru voi, dar întâmplarea cu lock-down-ul a fost pentru noi picătura care a umplut paharul. Singura parte bună din tot ce s-a întâmplat, a fost că i-a motivat pe părinți să nu mai amâne renovarea casei de la țară. Probabil vă întrebați de ce tot amânau. Sincer? Îi îngrozea alergătura după materiale. Și îi înțeleg perfect. Am fost și eu cu ei de câteva ori când se consultau cu echipa care urma să preia lucrarea. Le întocmiseră o lista lungă ” ca a lui Moș Crăciun” - cum glumea Maria. Și o ”anexă”, ca să o citez pe Buni, cu magazinele. Tot cam la fel de lungă.

Dar, dupa o lună și ceva de izolare într-un apartament de bloc și foarte mult dezifectant pe casa scării - de nici să vrei nu prea puteai ieși, și-au făcut curaj și au contactat echipa pentru a demara lucrările. Mai era nevoie de materiale.

Norocul lor, cu mine (ca deobicei! hehe). Într-una dintre conversațiile din grupul clasei mele, una dintre colege ne-a trimis un link către un filmuleț în care apărea tatăl ei. Era vorba despre un site (Vindem-Ieftin.ro) pe care se încărcau recenzii video, realizate de clienți, când primeau comanda. Și ghiciți care era profilul! Materiale de construcții!! Da, știu! Vorba aceea, m-a servit la fix.

Desigur, pentru început am privit recenzia realizată de tatăl colegei mele - foarte mulțumit de achizițiile făcute (în paranteză, domnul Popescu este un om foarte practic și serios - așa că deja jubilam, abia așteptam să le prezint părinților soluția salvatoare), apoi am studiat puțin site-ul și, în cele din urmă, i-am cerut colegei mele detalii în plus. 

Aveam deja lista cu o parte dintre materialele necesare (ca să-i ajut, mă oferisem să caut materiale de construcții online) așa că, până au revenit acasă de la serviciu, eu deja pregătisem un document ajutător ca să nu îi bombardez cu prea multe informații deodată.

Planul meu era următorul:

  • Pentru început facem o comandă țintită. Îmi doream mult pentru viitoarea mea cameră un fototapet zen și găsisem modelul perfect în oferta prezentată pe site.
  • După prima comandă, urma să fim eligibili pentru a beneficia de serviciile de  Grup VIP  , mai ales că urma să achiziționăm produse din mai mult de cinci categorii din portofoliul prezentat pe site, doar renovam o casă.

Simplu nu? Despre grupul privat VIP  aflasem de la colega mea. Părinții ei beneficiaseră de serviciile oferite de acesta  și erau foarte mulțumiți. Iată beneficiile la liniuță:

    • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale 
    • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
    • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
    • Clientul economisește timp
    • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
    • Status Livrare în timp real

 


Zis și făcut. Acum, vă dați seama că, dacă vă scriu din camera mea cu tapet zen, lucrurile au mers bine. Dacă nu, vă zic eu: lucrurile au mers nu bine, ci foarte bine. Noi ca familie formăm o echipă unită, în care fiecare încearcă să ajute cu ce se pricepe mai bine - eu de exemplu mă pricep să fac liste și chiar îmi place să le întocmesc. Am avut parte de ajutorul și îndrumarea unei alte echipe, formate din profesioniști dedicați. Șansele de reușită au fost maxime. 

De fapt, Tati s-a inpirat mai ales din această experiență a noastră atunci când a început lucrul la căsuța pentru păpuși a Mariei. Ne-au mai rămas și suficiente materiale de la renovare pentru proiect, așa că am profitat și am recreat multe dintre întamplarile de atunci. Eu am jucat rolul unui consultant și i-am prezentat oferte avantajoase, în funcție de ce materiale avea nevoie pentru căsuță.

Iată ce aveam trecut pe lista cu materiale pentru care trebuia să pregătesc oferta:

  • țiglă ceramică - pentru acoperis
  • cărămidă aparentă - noi am folosit pentru zidurile exterioare (dinspre garaj) ale casei,   
  • fier beton   
  • tencuială decorativă - pentru veranda pe care am și închis-o.
  • ferestre de mansardă - cel mai mult ne-am bucurat că am mansardat podul - avem un loc grozav de fain acolo,  
  • faianță - am comandat modele diferite (pentru băi și bucătarie) și din ce a rămas am făcut cu răbdare un mozaic pe care l-am montat pe măsuță suport pentru casa de păpuși,
  • parchet - Buni s-a bucurat cel mai mult de modificările aduse în camere.
  • tapet - suntem fani tapet!
  • piatră decorativă  - pentru brâie, sau partea acea de jos de la casă.

Ei bine, vă întrebați probabil unde sunt amintirile din ”șantier” despre care pomenesc în tiltlu. Ca să fiu sinceră, așa de frumos s-a rezolvat totul, pentru că la noi materialele erau singura problemă, încât nici nu am simțit că am fi fost pe șantier. Ne trezeam în fiecare zi de dimineață abia așteptând să vedem cum ne apropiem și mai mult de momentul mutării. Am locuit o perioadă chiar acolo, în curte, în rulotă. Și, atât cât s-a putut, ca să ajutăm și să nu încurcăm pe nimeni, ne-am implicat și noi în procesul de renovare: am mai cărat câte o pietricică, am mai măsurat câte o placă de faianță, am ajutat când s-a pus tapetul..  

Că veni vorba de tapet, oricât de mult mi-ar plăcea să stau la povești cu voi, va trebui să închei acum fila aceasta de jurnal, nu de alta, dar urmează să se pună tapet în căsuța păpușilor și... mă înțelegi, nu pot lipsi.

Pe curând!


 

 

 

4 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Citind acest articol ma entuziasmez si eu! Si pe noi ne bantuie gandul sa ne mutam la casa! Am inceput, deja, unele mici retusuri, dar e nevoie de mai mult. Acum stiu unde sa caut ajutor cand va fi momentul potrivit.

Spor in toate, Rux! Pupici cu drag! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana multumesc multumesc multumesc :*!!

Va tin pumnii sa reusiti! Si noi avem nevoie pentru la anul de materiale ;D - deja am facut lista .. ca acum nu se mai poate face nimic, prea frig!

Pupam !!

(N)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Când mă gândesc cât s-a schimbat domeniul construcțiilor care erau în urmă cu peste 30 de ani, și câte alternative sigure și ușor de folosit găsim astăzi, îmi dau seama că nici nu trebuie să fi un expert să știi să le asamblezi. 😇
Mi-a plăcut mult "lista" cu toate detaliile din povestea ta cu tot ce înseamnă pregătirea pentru o renovare.
Wekend frumos îți doresc !

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da si cea mai mare consumatoare de timp, bani si nervi era alergatura dupa materiale...
Merci frumos, la fel :)!!!

Trimiteți un comentariu