luni, 16 noiembrie 2020

Cum să transformi Atelierul de Visuri în realitate și să duci Reciclarea, cu un pas mai departe.

  Jurnalul Familiei Sâbî

Luni 16 noiembrie 2020

Mama, Ioana

De când am intrat în luna noiembrie, simt tot mai mult, cum se apropie Sărbătorile de iarnă. Probabil și pentru că, atmosfera este fantastică în comunitatea noastră! Am senzația că atunci când merg pe uliță, spre casă, mai ales când se lasă seara, încep să se aprindă o mulțime de ghirlande luminoase. Dar, deocamdată, sunt fie doar stelele, atunci când este senin, fie ideile și visurile dornice să se transforme în realitate, cu entuziasmul lor, cu tot.

Mai țineți minte micul nostru proiect început timid cu transformarea casei străbunicilor în muzeu? V-a povestit Dana despre el, acum câtva timp. Și nu numai despre el, ci și despre dorința noastră de a face accesibile și cunoscute produsele autohtone, realizate de micii producători locali, din zona noastră. Ei bine, totul s-a așezat frumos și, nu-mi vine să cred, dar deja începem să simțim cum avem nevoie de ceva mai mult spațiul, pentru a ne putea desfășura activitatea, mult mai bine și eficient.

Momentan, mă concentrez asupra a două proiecte principale, destul de urgente:: 

  • Primul este legat de activități creative.
  • Al doilea de un aspect mult prea neglijat în ultimii ani: recilarea. 
M-am gândit să-mi pun ordine în idei și să fac acest lucru aici, în jurnalul online al familiei. Așa îmi va fi probabil și mai ușor să identific pașii și să nu las entuziasmul să mă zăpăcească și mai mult. Altfel, în loc să ne petrecem cât mai curând timpul în atelierul de creație, îl vom pierde visând la ghirlande luminoase care există doar în imaginația noastră.

Să încep, așadar, cu primul proiect, atelierul! Observând cum evoluează lucrurile (în bine și se miscă foarte) am hotârât că avem nevoie de un atelier de creație construit inteligent, pe o structură versatilă - ce poate fi modificată și extinsă în timp. Tocmai de aceea, analizând ofertele existente pe piață în acest moment, m-am oprit la următoarea variantă: vom construi un atelier într-o hală metalică Frisomat cu posibilitatea de extindere în următorii ani cu cel puțin încă două clădiri, toate trei comunicând între ele printr-un spațiu comun - ca un fel de  centru de recreere.


Problema timpului este una foarte delicată. Ca să nu mă pierd în prea multe cuvinte: suntem cam presați. Atelierul trebuie să fie gata cât mai curând, pentru a ne putea desfășura activitatea. Desigur, nu cred că am menționat cu ce ne vom ocupa. Unde mi-e capul? Mă scuzați! Este vorba despre produse tradiționale, de artizanat, suveniruri autentice - pe scurt „lucru de mână”. 

Practic, îmi imaginez că va fi ca un fel de șezătoare modernă, un bun  prilej de ducere mai departe a tradițiilor. În acest sens îmi doresc să putem să organizăm și cursuri Tocmai de aceea va fi nevoie să ne extindem, în viitorul apropiat.

Am luat în calcul faptul că, acest tip de  proiect hala metalica, vine la pachet, pe lângă „timpului” redus necesar, în compație cu alte tipuri de structuri și cu alte avantaje:

  • aceeași companie se ocupă cu proiectarea, producerea, livrarea și construirea/ asamblarea proiectului;
  • sistemul constructiv Frisomat presupune construcțiile prefabricate din oțel laminat la rece (profile ușoare și în acelați timp solide și durabile), ce prezintă următoarele avantaje:
    • personalizare - în funcție de destinația proiectului (în cazul nostru un atelier de creație, cu posibilitatea de extindere cu alte două corpuri pentru studiu și spațiu de expunere, conectate printr-un spațiu de recreere).
    • economie de timp și bani prin natura materialelor folosite.
    • construcția trece testul timpului, materialele folosite și montajul acestora presupunând fiabilitate și durabilitate.
    • expertiza asigurată în toate etapele constructive - ținând cont de faptul ca aceeași companie se ocupă de realizarea întregului proiect., facilitând integrarea în acesta a diferitelor opționale potrivite acestuia (cum ar fi, de exemplu, integrarea unor geamuri generoase pentru atelierul nostru) .

Pe lângă caracterul inovativ, ce implică soluții personalizate pentru fiecare proiect în parte și avantajul oferit de faptul de a lucra cu oamenii aceleiași companii de la bun început, pe tot parcursul derulării lucrării și până la finalizarea acesteia, mai există un motiv care a înclinat balanța decisiv în favoarea acestei alegeri: sustenabilitatea. Jumătate din energia folosită la producția materialelor provine din energie solară, deșeurile sunt reciclate, iar proiectele lor sunt gândite astfel încât să reducă la maxim eventualele pierderi. 

 


Și aici ajungem la proiectul cu numărul doi pe care ne dorim să îl transformăm în realitate cât mai curând și care presupune o hală  din categoria potrivită pentru industria deșeurilor. Doar că eu mi-o imaginez ca pe o combinație între cele doua imagini care formează colajul de mai sus: adică o parte a corpului să funcționeze ca un depozit și cealată parte să fie un spațiu destinat prelucrării acestora. Ideea este ca deșeurile ajunse aici să treacă de la bun început prin sistemul de colectare selectivă - așa lucrul este bine făcut și gândit de la început și suntem eficienți ca și comunitate, având printre multe altele, avantajul timpului economisit (ce ar fi implicat o sortare în plus) și satisfacția de a contribui la protejarea naturii.

Ei bine, dragilor, e mult de lucru - poate că instalațiile luminoase pe care le mai zăresc sunt și ceva stele verzi - de la atâta entuziam, provocat de atâtea visuri, idei și planuri, care sper eu... sperăm noi, să ne facă viața mai frumoasă - pentru că, măcar așa un pic, contribuim și noi la crearea unei lumi mai bune, așa cum ne-o dorim.

Idei avem, la fel și voință. Ne mai trebuie doar spațiile dedicate, personalizate, numai bune să ne adăpostească în siguranță, în condiții optime, permițând visurilor să devină realitate, în cel mai scurt timp.

Ei, ar mai fi ceva... Odihnă! Pentru a putea avea energia necesară, desigur. Așa că, acum că v-am povestit ce am plănuit să facem noi, în ultimul timp, mă voi retrage să îmi încarc bateriile într-un mod foarte prietenos cu mediul: în lumea somnului. Plănuiesc să dorm bine și să visez frumos la atelier cu atmosferă de Crăciun și la o natură respectată prin acțiuni mici, dar responsabile. 

Ceea ce vă doresc și vouă. :)

 


 

6 comments :

ina02s spunea... [Raspunde]

Bafta iar! Îmi plac proiectele. Mulțumesc! 😘❤️

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place acest stil "modular" desi e, cumva, impersonal.

Succes, Rux! Pupici cu drag! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@ina02s ma bucur mult ca iti plac! :D
Multumesc mult :*!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ohhh dar stai! Ca e personalizabil! Dupa cum spunea si Ioana. Adica iti poti alege culorile, cum sa arate geamurile, cum sa fie structurat - in functie de proiect. ;))
Pup si multumesc mult :)

Unknown spunea... [Raspunde]

Da, intr-adevar se pot personaliza, atat la nivel de culori, cat si la nivel de arhitectura.
Stiu din surse sigure :-)
Csaba D, Marketing Manager @ Frisomat

copilarim spunea... [Raspunde]

@Unknown sursele sigure sunt intotdeauna binevenite :D !!
Multumim :)!

Trimiteți un comentariu