duminică, 8 noiembrie 2020

M-am molipsit creativ de la Fares! Bonus: Testare Vitamina C și un boost pentru Imunitate.

 Jurnalul Familiei Sâbî

Sâmbătă, 08 noiembrie 2020

Bunu - Tudor

De-a lungul timpului, multe s-au schimbat în viețile noastre. Dar, dacă este să mă gândesc la ceva care ne-a însoțit mereu, atunci voi spune fără nicio ezitare: Fares. Când ne-am mutat, în sfârșit la casă, i-am spus  Ioanei, mai în glumă, mai în serios, că ar fi cazul să facem un dulăpior special pentru ceaiuri - în stil tradițional, pictat. După nici o săptămână dulăpiorul era gata, adăpostind la loc de cinste ceaiul de gălbenele, preferatul fiicei mele și cel care este responsabil cu menținerea condiției mele fizce - eu sunt cel care reface periodic stocul!

Acum vreo săptămână, Ioana și Fares mi-au făcut o surpriză, provocându-mă să testez un pachet de produse noi (cel puțin pentru mine). Am aflat astfel despre o variantă de vitamina C, masticabilă, mult mai aproape de natură, dar și despre un produs inedit, menit să ne întărească rezistența organismului: Imunitate cu 7 ciuperci .

 

Ioana mi-a pus în vedere, de la bun început: Tata, iei notițe, testezi, observi, faci poze și apoi ne povestești care este părerea ta. Hai că este simplu!  

La scurt timp după aceea, mi-a înmânat o cutiuță adusă de curier și s-a grăbit să dispară în camera nepoatelor - aveau nu știu ce proiect, de finalizat.  În tot acest timp, Tanța, care pesemne era la curent cu toată tărășenia,  mă privea amuzată din ușa bucătăriei. Ce-ai primit în pachețel, Tudor? Bombonele?  

( Bomboane! Aceasta este o glumă a noastră, de pe vremea când era Ioana mică și i-am dată pentru prima dată vitamina C.)

Da, chiar asta am primit! îi răspund râzând și intru în cameră, pregătit să-mi fac tema, una plină de recompense, ce e drept. 

Pentru început aș vrea să mulțumesc pentru provocare, pentru promptitudine și grija la detalii. În cutie se aflau alte două cutiuțe, pe care le puteți vedea și voi în imaginea de mai sus. În fiecare dintre ele (apropo, preferata mea este cea cu Vitamina C, vouă care vă place mai mult,  vizual vorbind?), se afla câte un flacon, însoțit de informațiile despre produs - informații pe care vă sfătuiesc să le citiți cu atenție, înainte de a folosi pentru prima dată un preparat nou.

Până aici, totul simplu și frumos. M-am gândit să încep testarea cu Vitamina C 200 mg cu Măceșe și Cătină. De cum am deschis cutiuța m-am simțit inspirat. Găsesc interesantă combinația măceșe - cătină și vitamina C.  Dacă Ioanei îi place ceaiul de gălbenele, preferatul meu este cel de măceșe. Nu voi uita niciodată, măceșul din curtea bunicilor mei! Așteptam cu entuziasm să vină momentul când mă trimiteau să culeg fructele, care apoi erau uscate și sfârșeau, invarabil, în cana de ceai, spre marea mea bucurie. Cătina am descoperit-o mult  mai târziu și m-a surprins ca gust, culoare și miros, devenind rapid sursa preferată pentru sirop pregătit în casă. Eram așadar curios să încerc această combinație propusă de cel de la Fares.

La realizarea acestui produs - care se prezintă sub formă de comprimate masticabile, s-a folosit extract moale din fructe de măceşe şi fructe de cătină în cantități egale (ca să nu se supere - ar glumi Buni Tanța). Nu știu dacă se vede prea bine din fotografiile mele „artistice” - eu m-am străduit, dar atât m-a ajutat telefonul - dar comprimatele nu au o culoare uniformă. Ai senzația că te întâlnești cu fructele la tot pasul - este ca un joc, oare acum gustul cui este mai pregnant? Al cătinei, sau al măceșei? Am voie să mă joc, conform prospectului, cam de 3-5 ori pe zi. Avantajul de a fi adult! Haha.

Însoțit de gustul acrișor, m-am lăsat antrenat de un impuls creativ. Am încercat, cu ajutorul comprimatelor, să transpun în imaginea de mai jos, ceea ce-mi inspiră acest produs: un scut (C de la vitamina C, desigur) care ne fortifică organismul, făcându-l mai rezistent la stres, oboseală și boli. Un adevărat aliat mai ales acum, toamna, anotimp de tranziție între călduroasa vară și friguroasa iarnă. 


 
Exact când realizam fotografia, foarte mândru de ideea mea, a bătut la ușă Tanța. A intrat preț de o clipă, mi-a admirat „creația” și a ținut să facă și ea două fotografii (iată-le mai jos), dintre care intr-una puteți vedea și voi informațiile tipărite pe două dintre laturile cutiei.
 
Am vrut să o servesc și pe ea, dar, din păcate, nu se înțelege foarte bine cu uleiurile esențiale (ca de altfel nici Ioana și nici nepoatele mele). Să privim mereu partea plină a paharului: mă voi bucura nestingherit de beneficiile acestui supliment delicios, sursă de vitamina C!
 

Cu vitamina C m-am împrietenit la prima vedere și la prima degustare! Am revendicat sertarul de sus din dulăpiorul de lemn pictat și i-am făcut loc lângă ceaiul de măceșe.

Ei bine, cel de-al doilea produs a necesitat ceva mai multă atenție, presupunând un volum mai mare de informații. În primul rând, am aflat că este vorba despre un produs natural, realizat după cum sugerează și numele, din șapte ciuperci. Rolul lui este să ajute organismul să gestioneze interacțiunea cu bacteriile rele, să se regenereze după tratamente agresive (gen citostatice) și să ofere protecție la nivelul rinichilor și ficatului. 

În principiu, preparatul nu are efecte secundare, dar ni se recomandă să nu îl folosim timp de o lună după ce am făcut vaccin. Prudență în asocierea de lungă durată cu cu anticoagulante - pentru că poate crește riscul de sângerare. Nu este recomandat gravidelor și nici celor care prezintă hipersensibilitate la unul dintre ingrediente.

Acest produs se prezinta sub formă de capsule și recomandarea pentru adulți este de 1 până la 3 capsule pe zi, la o oră după masă. Foarte important este ca ultima capsulă să nu fie luată mai târziu de 18. Nu mă întrebați de ce, nu am fost curios să aflu - sunt foarte atent cu instrucțiunile, mai ales când este vorba de ceva nou, oricât de natural ar fi. :)

Citind despre proprietățile fiecărui ingredient în parte (și le voi enumera puțin mai jos) m-am simțit, iarăși, inspirat! Capsulele au luat forma unei ciuperci, în timp ce încercam să îmi reamintesc pe cât posibil despre drumețiile alături de bunici, în pădure.

Sincer să fiu, îmi amintesc mai degrabă de ghinde, dar, cu ajutorul motorului de cautare Google, am reușit să identific vizual și ciupercile din spatele acestul produs.
  • Reishi (cunoscută la noi ca și Ganoderma) îmi amintește puțin de o ciupercă de copac. Și asta doar pentru că îmi făcuse bunicul dintr-una un suport pentru creioane.
    Spre deosebire de ruda pe post de suport, Reishi are nenumărate proprietăți: imunomodulator, protector faţă de radiaţii, protector hepatic şi renal, antioxidant, adaptogen;
  • Shiitake este ciuperca sursă principală de inspirație pentru încercarea mea creativă - vă asigur însă că arată mult mai bine decât ce am reușit eu să realizez pentru fotografii.
    Această ciupercă are un rol imprtant în reducerea numărului microorganismelor potenţial patogene;
  • Maitake cu un aspect vălurit, stimulează sistemul imunitar și are efect antioxidant;
  • Enokitake este o ciupercă având un aspect foarte interesant ( ca un buchet,cu tije lungi și subțiri), folosită în bucătăria asiatică atât pentru gustul său cât și pentru beneficiile aduse sănătății.
  • Ciuperca de zăpadă - adică Tremella fusciformis, este recunoscută în bucătăria chineză. La fel ca și suratele ei, are rol în a stimula sistemul imunitar, protejând în același timp prețiosul nostru laborator cunoscut și cub numele de ficat;
  • Polyporus umbellatus ne poartă de data aceasta pe alt continent - America și are un rol important de protector al rinichilor.
  • Ghebele de miere ne aduc înapoi pe plaiuri mioritice și pun „piciorul și pălăria” la treabă, pentru a stimula imunitatea.

 

Acum, după ce am prezentat în câteva cuvinte ce se află în aceste capsule maronii, m-am gândit să încerc să transform ciuperca în obiectul pe care mi-l sugerează - voiam să semene cu o umbrelă, dar se pare că va trebui să mai încerc.

Nu aș ști să vă spun ce efect are, pentru că acesta se vede în timp, desigur, iar relația noastră este abia la început, cum s-ar spune, în fașă. Dar, ca idee, aspect și ingrediente, îl găsesc a fi un produs interesant și util. Poate voi îl cunoașteți de mai multă vreme și aveți deja o părere formată!

Până una, ziceam în titlu că m-am molipsit creativ de la cei de la Fares. Nu sunt foarte talentat, dar sper măcar să vă fi furat un zâmbet încercările mele!

Acum, foarte simplu nu a fost, dar nici foarte complicat - sper doar că m-am descurcat. Vă doresc multă sănătate!

 


 

4 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Nu am mai ajuns de ceva timp la plafarul celor de fares cu sigla Țelna de la noi din oraș.. Da, chiar așa se numește, pentru că acolo au un mic raion cu vinuri și siropuri care provin de pe coclaurile mele.

Nu am știut de acest preparat de vit. C combinat cu măceșe și cătină, și cu proximă ocazie voi cumpăra acest produs..
Mulțumim de recomandări !

Diana spunea... [Raspunde]

Imi place umbreluta! Ar putea fi si copacel stilizat, nu doar ciupercuta - ca si pastilele, e "valabil" pentru mai multe.

Mi-ai furat mai multe zambete. De fapt, nu mi le-ai furat - le-am oferit pentru ca-mi place cum descrii medicamentele (chiar daca nu-mi plac medicamentele - aproape ca ma convingi sa incerc vitamina C de la Fares! 😊

Imbratisari cu drag! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da, pai tu stai in apropiere de ei (vreau să zic fata de mine :P) - profita!

Cu drag - Tati a facut testul si ii place foarte mult.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana mai eu umbreluta am dat comanda. Le-a zis parintilor: vreau o poza cu o ciuperca si una cu umbreluta (Tata a fost artistul care a executat acele tablouri). La vitamina C s-a ocupat Mami (i-am zis ca vreau un scut cu C de la vitamina C pe el). Sageata e adaugata de ea :P.

Stii ca eu sunt cu ceaiul de galbenele - dar cu ce inseamna ulei esential nu ma inteleg deloc, ma scoate din joc, asa ca i-am rugat pe parinti sa faca testarea si eu doar am imbracat in cuvinte ce mi-au transmis. Mai precis Tati.

Te imbratisez si eu cu drag :*!!!
muah muah

Trimiteți un comentariu