luni, 2 noiembrie 2020

Un SmartPhone merită accesorii de calitate. Iată de ce - 5 motive.

 Jurnalul Familiei Sâbî

Luni, 02 noiembrie 2020

Tati -Remus

Acum ceva timp, mi-am luat, în sfârșit, un SmartPhone. Nu ca să fiu în rând cu lumea, nu ca să mă laud și nici pentru că mă plictisisem de vechiul meu mobil. Îmi este pur și simplu folositor - am la îndemână o mulțime de aplicații utile, pot face fotografii fără a avea grija unui dispozitiv în plus și, ca bonus, ține cu brio loc de agendă. Ce m-am încăpățânat să nu îmi iau de la bun început, pe principiul „sunt atent, ce poate să se întâmple?”, au fost accesoriile potrivite.

Începe operațiunea husa pentru telefon.

Înainte să fac acest pas către achiziționarea unui smartphone, am cântărit cu atenție argumentele pro și contra. Contra erau vreo două: cam scump și, mai ales, foarte fragil. La primul am rezolvat - am ales un model mai vechi, din 2017, accesibil ca preț și calitativ. Dar, la al doilea, altfel au stat lucrurile. După proverbul: „de ce ți-e teamă mai mult, nu scapi”, nici nu am scos bine aparatul din cutie, că a alunecat de pe masă și a căzut pe jos! Din fericire a aterizat pe spate. Din nefericire, în urma impactului cu solul, spatele telefonului arata jalnic, brăzdat de crăpături. 

Imaginea acestuia (care urma să mă bântuie o vreme), a activat în mine aproape imediat, opțiunea „accesorii potrivite și de calitate” pentru telefonul mobil, pe care inițial o considerasem opțională. Mare greșeală, mare greșeală, vă spun! Câte aș fi putut evita.

Numai imaginându-mi ce s-ar fi întâmplat dacă ateriza telefonul cu ecranul în jos și n-am știut cum să ajung mai repede la laptop și, evident, să caut soluții. Primul lucru după care m-am uitat fiind, desigur, o husă. Preferabil, ceva anti - șoc (cred că dacă ar fi avut una și pe mărimea mea, eram gata să investesc într-una) dar de simensiuni slim (știu, am și pretenții - norocul meu este că, nu sunt imposibile). 

Înainte să continui, am o mărturisire de făcut: recunosc, telefonul nu a căzut pur și simplu. Îl pusesem într-o husă improvizată, menită să îl protejze de praf. Nu m-am gândit atunci că ar putea aluneca din ea, nefiind ceva realizat special pentru aparatul cumpărat de mine. Și aici ajungem la primul dintre cele cinci motive pentru care un smartphone merită accesorii de calitate:  

  • husele pentru telefon trebuie să se potrivească cu dispozitivul pe care urmează să îl protejeze. Altfel, se pot întâmpla accidente neplăcute. 

Înarmat cu acest prim motiv, în timp ce căutam husa de telefon potrivită pentru smartphone-ul meu, am mai adăugat unul pe listă, al doilea:

  • optând pentru brandu-uri cunoscute beneficiezi cu siguranță și de un produs de calitate.

 

 

Ținînd cont de aceste două motive, am căutat și găsit mai multe huse, dintre care am ales următorul model, bazându-mă pe caracteristicile pe care doream să le aibă: Lemontti Husa Book Elegant Samsung Galaxy A5 (2017) Navy. Și anume: 
  1. Beneficiază de închidere magnetică și suport interior de silicon, oferindu-i o protecție completă, antișoc. 
  2. Include funcția „stand” permițând poziționarea telefonului pe orizontală, pentru o vizionare în condiții optime a filmelor pe telefon.  
  3. Husa are, deasemenea, un aspect plăcut și elegant, fiind realizată din piele eco, cu o căptușeală fină și, desigur, cel mai important pentru mine - este dedicată modelului de telefon pe care îl dețin. 

Mai adaug, așadar, încă un motiv pe listă, al treilea:
  • fiind nu doar compatibile ci și dedicate mărcii și modelului de telefon deținut, nu vom avea neplăcerea ca accesoriile alese să nu se potrivească perfect cu acesta.

Odată ce am rezolvat problema husei, am continuat căutările pentru a adăuga un plus necesar de siguranță telefonului: 

Folia pentru telefon necesitate, nu moft!
 
Dacă spatele franjurat al telefonului nu mă împiedică, pâmă la urmă, să poț folosi, în continuare, în parametri normali, telefonul, nu același lucru se poate spune și despre display. Un „model tip vitraliu”, obținut în urma unei căzături, sau lovituri puternice, îl va face inutilizabil. 
Așa că, perspectiva aceasta sumbră m-a adus mai aproape de cel de-al patrulea motiv:
  • în lipsa anumitor accesorii, durata de folosire a aparatului se poate scurta semnificativ.

 

 

 
 
Și la foliile pentru telefon, ca și în cazul huselor, există o varietate de oferte pe BrandGSM, de unde se poate alege exact produsul dorit. Pe mine mă interesa:
  1.  ceva aproape invizibil, 
  2. dar foarte rezistent la șocuri, 
  3. care să nu îmi încurce modul de navigare rapidă reducând sau interferând cu sensibilitatea ecranului 
  4. și, neaparat, având claritate HD.
Ca această folie Lemontti Flexi-Glass. Ajung, iată, la cel de-al cincilea motiv:
  • un produs slab calitativ va reduce și influența negativ modul de funcționare a aparatului.

 

În loc de concluzie, fericit posesor al unui aparat echipat și protejat corespunzător, aș mai avea de spus un singur lucru: atunci când ești dispus să faci o investiție într-un dispozitiv ca un smartphone, este preferabil și de dorit să nu faci lucrurile pe jumătate, ci să te asiguri că acea investiție este protejată pentru ca tu să te poți bucura cât mai mult timp, în condiții optime, de respectivul produs. 

Simplu, nu?

 PS: Voi ați avut pățanii așa, ca mine, sau ați mers de la bun început pe ideea de a vă proteja mobilul folosind accesoriile potrivite?



 

4 comments :

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Din totdeauna mi-a plăcut să-mi protejez lucrurile, în special la capitolul telefoane, care sunt aparate mici, scumpe și foarte ușor de distrus..
Doar pe echipamentul de protecție a telefonului, am dat aproape 200 de lei, dar siguranța lui este asigurată și se vede acest lucru..

Foarte bune recomandările din articol, mulțumesc !

Diana spunea... [Raspunde]

Sa nu te auda telefonul meu! Si nici pe mine, sa stie ca nu l-am dorit! 😊 Nu e "destept", dar tot e mai destept ca mine.

Zi frumoasa iti doresc, Rux! ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof ah ce ma bucur - chiar m-am straduit sa aduc cat mai multe informatii. Eu sunt cam total pe langa subiect - am un telefon din 2004! Imi e foarte drag si nu vreau sa renunt la el. Am insa si unul de „capatat” pentru poze in principiu si comunicare cu familia pe net. Exact samsungul cu spatele bucatele. ( nu nu eu lam aranjat hahaha) Si lam primit cu husa si folie si chiar conteaza treaba asta.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ah eu chiar l-amm dorit pe alcatelul meu. Ma cam enerveaza ca nu il tine bateria - dar tot il tine mai mult decat pe smartphone-uri. Cand mi l-a dat Ralu pe asta de pe care fac poze, am fost asa de ... contrariata ca trebuie sa il incarc zilnic :)))))))) ma gandeam Doamne cum traiesc oamenii care au smart-uri sa fie nevoiti sa le incarce tot timpul. haha. M-am obisnuit, na ce sa fac.
Si oricum stau in casa, na, il pot incarca mereu.

pup cu mult drag si multumesc mult :*

Trimiteți un comentariu